Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

 YOUR Safety Partner

YOUR Safety Partner

Samen in de schoolbanken, samen ondernemen. Een bijzonder verhaal, met als rode draad de passie voor veiligheid. YOUR Safety Partner is het sluitstuk van - of beter : het begin na - de tweejarige opleiding tot Hogere Veiligheidskunde. De samenwerking tijdens de studie werkte voor vier studiegenoten zo goed dat YOUR Safety Partner een logisch vervolg was. “Als het gaat om veiligheid kom je er niet met lineair denken. Onze kracht is dat we ieder vanuit onze eigen expertise naar een situatie kijken. Dat merkten we al tijdens onze opleiding. Diezelfde energie en synergie, komt nu samen in onze dienstverlening rondom veiligheid.” Passie voor veiligheid is wat de professionals van YOUR Safety Partner met elkaar verbindt. We spreken Erik Verhoef en Bart Lemans. Samen met Judith Koole en Dennis de Vos vormen zij het bedrijf, dat al ruim een jaar bedrijven begeleidt bij processen op het raakvlak van veiligheid, gezondheid, welzijn, milieu en kwaliteit. “Aan veiligheidskundigen kleeft vaak het stigma van iemand met een helm en een gele jas die het allemaal wel even komt vertellen. Die insteek is vaak weinig succesvol. Wij wijzen graag op het belang van veiligheid voor de continuïteit van de bedrijfsprocessen. Dán namelijk realiseren ondernemers zich dat veilig werken noodzakelijk is om uitval te voorkomen. Met andere woorden: veiligheid is de uitkomst van procesoptimalisatie.”

Belang van aandacht voor kwaliteit, arbo en milieu
YOUR Safety Partner is op een breed terrein actief. Bart legt uit dat zij bijvoorbeeld veel kunnen betekenen op het gebied van de RI&E. “Vrijwel ieder bedrijf heeft de wettelijke verplichting die te hebben, maar slechts de helft voldoet hieraan. Wij zijn met name actief bij bedrijven die wel de noodzaak zien, maar niet de mensen hebben om dit zelf te organiseren. Denk aan mkb-bedrijven tot 150 mensen in dienst. Ze hebben veelal geen eigen KAM-medewerker, maar vinden de aandacht voor kwaliteit, arbo en milieu wel belangrijk. In dat gevallen kunnen wij veel voor zo’n werkgever betekenen. Projectmatig of door periodiek hierover in gesprek te gaan.”

Samenwerken aan de veiligheidsambities
Erik benadrukt dat de wens nadrukkelijk aanwezig moet zijn om veiligheid te integreren in de bedrijfsvoering. “Samen bepalen we wat de veiligheidsambities zijn. We werken vervolgens graag aan praktische, goed werkbare oplossingen, maar wel altijd in nauw overleg met de werkgever. Voor ons is het belangrijk dat de werkgever het heft in handen houdt. Wij lossen problemen niet op, maar bieden alle handvatten om samen naar veilige werkomgeving te werken.”

Brede dienstverlening
Naast het opstellen van RI&E en het aanpakken van de knelpunten die daaruit voortvloeien, is YOUR Safety Partner ook actief op het gebied van machineveiligheid en CE markeringen, het opzetten en implementeren van managementsystemen, het uitvoeren van incidentanalyses en het geven van training, coaching en voorlichting. De ‘voeten in de klei’ mentaliteit van de professionals van YOUR Safety Partner komt zeker van pas bij de implementatie van veiligheidsmaatregelen op de werkvloer, maar ook tijdens het uitvoeren van bijvoorbeeld werkplekinspecties. “We zijn creatief in het brengen van de boodschap en merken dat ons verhaal vaak beter aanslaat dan dat van een collega die toevallig ook veiligheid in zijn takenpakket heeft gekregen.”

www.yoursp.nl

Meer uit Zeeland

Programma van VESTROCK 2023 compleet met 20 NIEUWE artiesten!

En toen was de winter voorbij. Of, nou ja: het wordt vroeger licht en later donker; krokussen schieten weer overal uit de grond en de zon is steeds vaker te zien. Bijna lente, dus over tweeënhalve maand vindt de 12e editie van VESTROCK (dit jaar op vrijdag 2 juni en zaterdag 3 juni) alweer plaats. Met de toevoeging van de laatste twintig namen maakt de organisatie van het mooist gelegen festival van Nederland (namelijk op een prachtig groen eiland aan de stadsgracht van de pittoreske middeleeuwse vestingstad Hulst in Zeeuws- Vlaanderen) zijn programma rond. Ook Maan, Gladde Paling, The Native, Indigo Pastel, Gin Juice, Caiva, Jrd, Jake Whiskin, Michel De Hey, Robin Kester, Cronin, Doctor Millar, Alta Luna, Rosann, Vunzige Deuntjes Soundsystem, Herman Brusselmans, Newton B2B BULC, Vera Grace en Love2dance zullen gedurende twee zomerse dagen op vier podia de ruim internationale 10.000 bezoekers doen dansen, zingen, lachen en, ontroeren.

4 dagen geleden
Sponsor worden van VESTROCK 2023?

VESTROCK is het grootste festival van Zeeuws-Vlaanderen en het op één na grootste festival van provincie Zeeland, maar heeft initimiteit van een boutique festival. Het festivalterrein is prachtig gelegen aan de rand van middeleeuwse vestingstad Hulst. Dit jaar wordt het gevierd op 2 en 3 juni.  Een weekend VESTROCK biedt een heerlijke mix allerlei podiumkunsten met de nadruk op muziek. Op de weide is een bourgondisch aanbod van eten (ook vega- en vegan) en drinken te vinden. Daarnaast serveren we als eerste festival van Nederland een eigen speciaalbier: VESTROCK BLOND. Dit wordt elk jaar, naar eigen recept, speciaal voor het festival gebrouwen. VESTROCK wordt professioneel georganiseerd door een enthousiaste groep mensen met passie voor muziek en de regio. Het gehele jaar wordt er energie gestoken in het neerzetten van een nieuwe editie wordt gezocht naar vernieuwende ideeën. Samen met honderden vrijwilligers is het al twaalf jaar gelukt om het publiek te verrassen met bijzondere belevenissen. 

1 maand geleden
Veilig en makkelijk CO2 compenseren met Ecolands

Slim ondernemenDe vraag naar duurzame diensten en producten neemt sterk toe. Ingegeven door een veranderende vraag van consumenten, leveranciers en overheden. Ook wet- en regelgeving die op grote bedrijven, woningbouwcorporaties en zorginstellingen af komt, speelt een grote rol. Dit maakt dat zij in hun aanbestedings- en vergunningstrajecten nu al de voorkeur geven aan duurzame aanbieders en actief gecompenseerde diensten en producten. Ook bij potentiële nieuwe werknemers weegt aandacht voor duurzaamheid steeds zwaarder mee. 

1 maand geleden
Genomineerden Zeeuwse PioniersPrijs 2023 zijn bekend

De vijf kanshebbers voor de Zeeuwse PioniersPrijs van dit jaar zijn door de jury bekend gemaakt en vanaf nu kan iedereen stemmen op zijn of haar favoriete pionier. Meer aandacht geven aan de mooie dingen die er in Zeeland gebeuren, Zeeland positief op de kaart zetten, dat is het doel van de Zeeuwse PioniersPrijs. Dit jaar wordt de prijs voor de negende keer uitgereikt en ook nu kan het publiek weer mede bepalen wie de winnaar wordt. Wie uiteindelijk de €5.000,- geldprijs en het bijbehorende kunstwerk krijgt uitgereikt wordt mede bepaald door stemmen van het publiek. Stemmen kan via www.zeeuwsepioniersprijs.nl. De prijs wordt uitgereikt tijdens het jaar-event van stichting De Zeeuwse Connectie, op zaterdag 4 februari in Middelburg.

1 maand geleden
Won Yip speciale gast bij uitreiking Zeeuwse PioniersPrijs

Wie is dé Pionier van Zeeland? Nog een paar weken en dan is het zo ver: op zaterdag 4 februari wordt de Zeeuwse PioniersPrijs weer uitgereikt. Kanshebbers zijn aangemeld om mee te dingen voor de €5.000,- prijzengeld, het unieke kunstwerk en alle media-aandacht. 

2 maanden geleden
SMART is een voorstelling over en voor ons allemaal

Een dag als alle andere, tot dat ene bericht. SMART is een voorstelling over en voor ons allemaal. Schrijver Peter de Graef belicht het perspectief van een gewoon mens die in een onbewaakt ogenblik het ergste veroorzaakt. Indringend, aangrijpend en scherp, maar ook humorvol. Theatergezelschap MATZER voert deze voorstelling viermaal in Zeeland uit op verzoek van het Regionaal Orgaan Verkeersveiligheid Zeeland (ROVZ). Het doet je realiseren dat een ongeluk bij elk van ons in een klein hoekje kan zitten.Madeleine Matzer, artistiek leider van MATZER Theaterproducties, vertelt dat SMART ontstond naar aanleiding van een gesprek met de ouders van Yannick Frijns. “Yannick, 21 jaar jong, overleed in maart 2016 na een aanrijding. De automobiliste die het ongeluk veroorzaakte, was volgens het OM afgeleid door het gebruik van haar smartphone. Na Yannicks zinloze dood richtten haar ouders Stichting Yannick op, waarmee ze actief zijn op het gebied van bewustwording, preventie en wet- en regelgeving rond de risico’s van het gebruik van smartphones in het verkeer. Ze willen op deze manier voorkomen dat andere ouders overkomt wat hen is overkomen. Hun verhaal vormde de aanleiding voor het maken van de voorstelling SMART.” Madeleine beschouwde de vraag van Stichting Yannick als eervol, maar ook als spannend. “Het gaat om het allerdierbaarste wat je als mens hebt.”

2 maanden geleden
De lekkerste oliebollen van Zeeland!

𝗗𝗲 𝗹𝗲𝗸𝗸𝗲𝗿𝘀𝘁𝗲 𝗼𝗹𝗶𝗲𝗯𝗼𝗹𝗹𝗲𝗻 𝘃𝗮𝗻 𝗭𝗲𝗲𝗹𝗮𝗻𝗱 𝗸𝗼𝗺𝗲𝗻 𝘂𝗶𝘁 𝗧𝗲𝗿𝗻𝗲𝘂𝘇𝗲𝗻!

3 maanden geleden