Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

 YOUR Safety Partner

YOUR Safety Partner

Samen in de schoolbanken, samen ondernemen. Een bijzonder verhaal, met als rode draad de passie voor veiligheid. YOUR Safety Partner is het sluitstuk van - of beter : het begin na - de tweejarige opleiding tot Hogere Veiligheidskunde. De samenwerking tijdens de studie werkte voor vier studiegenoten zo goed dat YOUR Safety Partner een logisch vervolg was. “Als het gaat om veiligheid kom je er niet met lineair denken. Onze kracht is dat we ieder vanuit onze eigen expertise naar een situatie kijken. Dat merkten we al tijdens onze opleiding. Diezelfde energie en synergie, komt nu samen in onze dienstverlening rondom veiligheid.” Passie voor veiligheid is wat de professionals van YOUR Safety Partner met elkaar verbindt. We spreken Erik Verhoef en Bart Lemans. Samen met Judith Koole en Dennis de Vos vormen zij het bedrijf, dat al ruim een jaar bedrijven begeleidt bij processen op het raakvlak van veiligheid, gezondheid, welzijn, milieu en kwaliteit. “Aan veiligheidskundigen kleeft vaak het stigma van iemand met een helm en een gele jas die het allemaal wel even komt vertellen. Die insteek is vaak weinig succesvol. Wij wijzen graag op het belang van veiligheid voor de continuïteit van de bedrijfsprocessen. Dán namelijk realiseren ondernemers zich dat veilig werken noodzakelijk is om uitval te voorkomen. Met andere woorden: veiligheid is de uitkomst van procesoptimalisatie.”

Belang van aandacht voor kwaliteit, arbo en milieu
YOUR Safety Partner is op een breed terrein actief. Bart legt uit dat zij bijvoorbeeld veel kunnen betekenen op het gebied van de RI&E. “Vrijwel ieder bedrijf heeft de wettelijke verplichting die te hebben, maar slechts de helft voldoet hieraan. Wij zijn met name actief bij bedrijven die wel de noodzaak zien, maar niet de mensen hebben om dit zelf te organiseren. Denk aan mkb-bedrijven tot 150 mensen in dienst. Ze hebben veelal geen eigen KAM-medewerker, maar vinden de aandacht voor kwaliteit, arbo en milieu wel belangrijk. In dat gevallen kunnen wij veel voor zo’n werkgever betekenen. Projectmatig of door periodiek hierover in gesprek te gaan.”

Samenwerken aan de veiligheidsambities
Erik benadrukt dat de wens nadrukkelijk aanwezig moet zijn om veiligheid te integreren in de bedrijfsvoering. “Samen bepalen we wat de veiligheidsambities zijn. We werken vervolgens graag aan praktische, goed werkbare oplossingen, maar wel altijd in nauw overleg met de werkgever. Voor ons is het belangrijk dat de werkgever het heft in handen houdt. Wij lossen problemen niet op, maar bieden alle handvatten om samen naar veilige werkomgeving te werken.”

Brede dienstverlening
Naast het opstellen van RI&E en het aanpakken van de knelpunten die daaruit voortvloeien, is YOUR Safety Partner ook actief op het gebied van machineveiligheid en CE markeringen, het opzetten en implementeren van managementsystemen, het uitvoeren van incidentanalyses en het geven van training, coaching en voorlichting. De ‘voeten in de klei’ mentaliteit van de professionals van YOUR Safety Partner komt zeker van pas bij de implementatie van veiligheidsmaatregelen op de werkvloer, maar ook tijdens het uitvoeren van bijvoorbeeld werkplekinspecties. “We zijn creatief in het brengen van de boodschap en merken dat ons verhaal vaak beter aanslaat dan dat van een collega die toevallig ook veiligheid in zijn takenpakket heeft gekregen.”

www.yoursp.nl

Meer uit Zeeland

Zakelijk overnachten bij Otium Wellness Hotel Roosendaal

Zoek je een hotel waar je flexibel een zakelijke overnachting kunt boeken? Ontdek dan het Otium Wellness Hotel in Roosendaal. De comfortabele en luxe kamers zijn volledig uitgerust voor een aangenaam zakelijk verblijf. Met 127 kamers, inclusief een kitchenette met spoelbak en magnetron, hoef je niet elke avond buiten de deur te dineren. Vanaf april is de Wellness geopend. Als je liever buiten de deur eet, bevinden verschillende restaurants zoals het Hooihuis en Mazzeltov zich op slechts twee minuten loopafstand. Maar dat is niet het enige wat de omgeving te bieden heeft. In Leisure Park Roosendaal is van alles te doen, waaronder verschillende sportscholen, een (indoor) golfbaan en het Designer Outlet Roosendaal. Na een lange werkdag kun je ontspannen in onze in-house wellness van Vitae Wellnessresorts.

3 weken geleden
Holland Datacenters opent 22 maart haar deur

Duurzame toekomst van datacenters als basis voor autonome en veilige cyberomgeving Vrijdag 22 maart 2024 Hoe werken we samen aan een toekomstbestendige digitale infrastructuur? En wat zijn de belangrijkste uitdagingen voor datacenters? Laat je op vrijdag 22 maart 2024 informeren en inspireren tijdens het event De duurzame toekomst van datacenters in de voormalige NAVOatoombunker in Kloetinge. We zoomen in op de cruciale rol van onze digitale infrastructuur op de Nederlandse economie. Experts als Pieter Cobelens, Stijn Grove en Jaco Zoetewij delen hun ervaringen en kennis. "Datacenters als basis voor autonome en veilige cyberomgeving.”

3 weken geleden
De DELTA Ride for the Roses geeft het startschot

Op 1 februari vond de kick-off van de DELTA Ride for the Roses 2024 - het jaarlijkse fietsevenement dat zich inzet voor KWF kankeronderzoek - plaats op het hoofdkantoor van Roompot te Goes, één van de partners van de DELTA Ride for the Roses. De kick-off markeert de officiële start van de inschrijvingen voor de editie 2024. Met een druk op de knop ging het inschrijven live, op de vernieuwde website deltaridefortheroses.nl De bijeenkomst begon met een warm ontvangst en inspirerend welkomstwoord door Baptiste van Outryve, Head of PR & Communication Roompot.

3 weken geleden
Terugblik op de Banenmarkt

1 februari vond de Banenmarkt 'Werken in Zeeland' plaats in de Mythe in Goes. We kijken er positief op terug. Met 1250 bezoekers en ruim 60 bedrijven uit verschillende sectoren, was deze editie wederom succesvol. Bezoekers kregen de gelegenheid om zich te oriënteren op een nieuwe stap in hun carrière, waarbij ze konden netwerken, in gesprek gaan met werkgevers en hun cv laten checken.Dit was de perfecte gelegenheid voor werkzoekenden om connecties te leggen en in gesprek te gaan met vertegenwoordigers van bedrijven. Verschillende bedrijven stonden open om talent te verwelkomen, waardoor de Banenmarkt een divers scala aan carrièrekansen bood, of je nu een nieuwe uitdaging zocht in de technologische sector, zorg, onderwijs, of elders.

1 maand geleden
Holland Datacenters in Kloetinge opent haar deuren

Hoe werken we samen aan een toekomstbestendige digitale infrastructuur? En wat zijn de belangrijkste uitdagingen voor datacenters? Laat je op donderdag 29 februari 2024 informeren en inspireren tijdens het event De duurzame toekomst van datacenters in de voormalige NAVO atoombunker in Kloetinge. We zoomen in op de cruciale rol van onze digitale infrastructuur op de Nederlandse economie. Experts als Pieter Cobelens, Stijn Grove en Jaco Zoetewij delen hun ervaringen en kennis. “Datacenters als basis voor autonome en veilige cyberomgeving.” Eric van Scherpenzeel directeur Holland Datacenters B.V.

1 maand geleden
Scoor een BOB in de sportkantine

‘Rondje? Scoor eerst een BOB’; met de Zeeuwse BOB Sport campagne richt het ROVZ (Regionaal Orgaan Verkeersveiligheid Zeeland) zich dit jaar nadrukkelijk op sportkantines. Sporters, vrijwilligers, bestuurders en bezoekers van wedstrijden; een drankje in de kantine is vaak een vast onderdeel van de sportbeleving. “Het doel van de BOB Sport campagne is om mensen bewust te maken van verkeersveiligheid en hun eigen rol daarin. Alcohol en verkeer gaan niet samen – niet in de auto, niet op de fiets. Regel dus vóóraf een BOB, als je van plan bent om in de sportkantine iets te drinken. Bezoekers van de sportkantines hiervan bewust maken, zorgt voor meer verkeersveiligheid in Zeeland.” De kantine is vaak dé plek om na te praten, de wedstrijd nog eens door te nemen of na trainingen even te relaxen met teamgenoten en vrienden. In kantines wordt, naast frisdranken, vaak ook bier geschonken. Dat is daar meestal goedkoper dan op een terrasje in de stad. Dit maakt het drinken van alcohol ook makkelijker. Met alle risico’s van dien, want naar huis gaan - op de fiets of met de auto - kan levensgevaarlijk zijn met een slok op. Amanda Flohr, communicatieadviseur van het ROVZ, is actief betrokken bij de Zeeuwse BOB Sport campagne. “Die campagne is belangrijk én nodig”, legt ze uit. “Uit cijfers van Veilig Verkeer Nederland blijkt dat maar liefst een kwart van onze verkeersdeelname voortvloeit uit sportactiviteiten en kantinebezoek. Door ons specifiek op deze groep te richten, kunnen we dus een belangrijke stap zetten op het gebied van verkeersveiligheid.”

1 maand geleden
Twintigjarig bestaan University College Roosevelt

Op 23 januari bestaat University College Roosevelt (UCR) 20 jaar. Dit lustrumjaar wordt gevierd met verschillende interne en externe evenementen, zoals een lezingenreeks en een open dag voor inwoners van Zeeland. 20 jaar UCR In 2004 opende UCR, toen nog Roosevelt Academy, haar deuren. Oprichter en toenmalig Dean Prof. Hans Adriaansens had een kleinschalig college voor ogen, waar studenten vakken op allerlei vakgebieden kunnen combineren, en in een kleinschalige community in het hart van Middelburg wonen. Nu 20 later, is UCR uitgegroeid tot een volwaardig Liberal Arts & Science college, waar bijna 600 studenten verspreid over 4 campuslocaties in Middelburg studeren, wonen, en leven.

1 maand geleden