Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Youp, Claudia en Simone bespreken op Radio 1 verloren coronajaar

Youp, Claudia en Simone bespreken op Radio 1 verloren coronajaar

HILVERSUM (ANP) - Youp van 't Hek, Claudia de Breij en Simone Kleinsma zijn zaterdag drie van de gasten in Op de plank, een speciale uitzending op NPO Radio 1 om de zwaar getroffen cultuursector extra onder de aandacht te brengen. In het programma praat presentatrice Astrid de Jong met podiumkunstenaars die hun voorstelling moesten afgelasten vanwege de coronalockdown. De theaters zijn inmiddels vanaf oktober vrijwel allemaal gesloten.

Van 't Hek kon zijn Oudejaarsconference amper spelen. De Breij moest haar familievoorstelling over Heintje Davids voorlopig annuleren. En de musical Hello Dolly!, waar Simone Kleinsma al drie jaar aan werkte, werd drie dagen na de première geschrapt. Ook Porgy Franssen, Sanne Wallis de Vries, Mark Rietman en de jonge komieken Andries Tunru en Lisa Ostermann, die allebei net een festival hadden gewonnen, praten over het loodzware jaar.

Het programma Op de plank is zaterdag tussen 19.00 en 21.00 uur te horen op NPO Radio 1. In de uitzending worden ook vragen beantwoord die theatergangers hebben over de huidige, onduidelijke situatie. Wie bepaalt straks welke voorstellingen nog wel terugkeren? En zijn er nog genoeg technici en theatermakers over, of hebben de meesten een nieuwe baan gezocht in de coronacrisis?

0 reacties

Om te reageren moet je eerst even inloggen.

Meer uit Entertainment

Harvey Weinstein uitgeleverd aan Californië

NEW YORK (ANP) - Harvey Weinstein wordt overgedragen aan de Amerikaanse staat Californië. De gevallen filmproducent die in New York een celstraf van 23 jaar uitzit voor verkrachting en seksueel misbruik, heeft ook in Los Angeles een misbruikzaak tegen zich lopen die door zijn uitlevering van start kan gaan.

3 uur geleden
Janine Abbring weer presentatrice van Zomergasten

HILVERSUM (ANP) - Janine Abbring presenteert voor het vijfde seizoen op rij Zomergasten. Vanaf zondag 18 juli gaat zij weer met gasten in gesprek over hun ideale televisieavond, maakte omroep VPRO dinsdag bekend.

9 uur geleden
Jeff Koons wil 16e-eeuws schilderij uitlenen aan Rijksmuseum

HILVERSUM (ANP) - De Amerikaanse kunstenaar Jeff Koons wil het schilderij Hercules en Achelous van de 16e-eeuwse kunstenaar Cornelis van Haarlem in bruikleen geven aan het Rijksmuseum in Amsterdam. Dat meldt KRO-NCRV in aanloop naar de uitzending dinsdagavond van het programma College Tour, waarin Koons te gast is.

15 uur geleden
Ook De Slag om de Schelde passeert de 100.000 bezoekers

UTRECHT (ANP) - De Slag om de Schelde heeft sinds de heropening van de bioscopen op 5 juni al 100.000 bezoekers getrokken. Daarmee krijgt het Nederlandse oorlogsepos de status Gouden Film. Hoofdrolspeler Gijs Blom en regisseur Matthijs van Heijningen hebben de bijbehorende award in ontvangst genomen in filmtheater Het Ketelhuis in Amsterdam. Dat meldt het Nederlands Filmfestival, die de prijs voor best bezochte Nederlandse films uitreikt, maandag.

1 dag geleden
Jan Smit keert niet terug als coach in The Voice of Holland

HILVERSUM (ANP) - Jan Smit komt het komende seizoen niet terug als coach in het zangprogramma The Voice of Holland. Dat maakte RTL Boulevard zondag bekend. De zanger maakte vorig jaar zijn debuut als vervanger van Lil Kleine.

2 dagen geleden
Cabaretier Weijers noemt versoepelingen 'positiever op papier'

AMSTERDAM (ANP) - De veronderstelde versoepelingen voor de theaterbranche die het kabinet heeft aangekondigd, gaan er bij cabaretier Guido Weijers niet in. Tegen dj Lex Gaarthuis in het programma De 10 Van op Radio 10 zei hij dat het "allemaal positiever wordt gebracht dan dat het in de praktijk is".

2 dagen geleden
Twee miljoen mensen volgden geïmproviseerde EK-uitzending

HILVERSUM (ANP) - Veel Nederlanders zaten zaterdagavond aan de buis gekluisterd nadat de Deense voetballer Christian Eriksen in elkaar was gezakt tijdens de EK-wedstrijd tegen Finland. Gemiddeld keken via NPO 1 bijna twee miljoen mensen naar de geïmproviseerde uitzending van anderhalf uur nadat het duel was stilgelegd, tonen cijfers van van Stichting KijkOnderzoek.

2 dagen geleden