Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Yff Zwartepoorte blijft hopen op feestjes

Yff Zwartepoorte blijft hopen op feestjes

KRUININGEN - Voor grand café De Korenbeurs in Kruiningen kwam vorige week een lastige tijd ten einde. Na opnieuw een maand dicht te zijn geweest was de nood hoog om weer op te mogen starten. Nu hoeven de gasten hun maaltijd niet meer thuis op te eten, maar kunnen ze weer terecht aan een tafeltje in De Korenbeurs.

Toen eind vorig jaar de deuren van het café weer dicht moesten, ging Yff Zwartepoorte, eigenaar van het café meteen aan de slag met het afhalen en bezorgen van maaltijden. ‘’Omdat ik net te laat was met het inschrijven bij de Kamer van Koophandel, valt het café buiten de regeling voor de steunpakketten. Daarom was het broodnodig om zo snel mogelijk toch wat inkomsten te genereren. Gelukkig liep dat goed en kregen we veel steun van gasten en mensen uit de omgeving.’’

Door de versoepelingen van vorige week mogen de deuren van het café weer tot 22.00 uur openblijven. ‘’We zijn heel blij dat de regeling dat je maar tot 17.00 uur open mag gaan, niet terug gekomen is’’, zegt Zwartepoorte. ‘’Doordeweeks zijn we vanaf 15.00 uur open, als je dan om 17.00 uur dicht moet, kun je al bijna geen gasten ontvangen en naast dat zijn de meeste mensen ook nog aan het werk.’’ Toch hoopt Zwartepoorte de komende tijd ook na 22.00 uur nog door te mogen en feestjes te kunnen organiseren. ‘’Het is nu nog even inkomen en als het straks allemaal weer kan, dan gaan we knallen!”

Meer uit Reimerswaal

Jongeren worden onwel na pechgeval met bus bij Kapelle

KAPELLE - De hulpdiensten zijn vrijdagmiddag gealarmeerd voor een ongeval op de snelweg A58 ter hoogte van Kapelle. Eenmaal ter plaatse bleek het om onwel geworden passagiers van een touringcar te gaan. 

10 uur geleden
Kapelle heeft Wemeldingeloop in Nationale Sportweek

WEMELDINGE - Op zaterdag 17 september is de 4e Wemeldingeloop. 

14 uur geleden
Informatieavond over ontwerp Zanddijk Yerseke

YERSEKE - De Zanddijk-Molendijk is de route van en naar Yerseke. Op dit moment is de weg niet veilig genoeg. Daarom heeft de provincie besloten de Zanddijk te verbreden en een nieuwe verbindingsweg te maken naar Yerseke en bedrijventerrein Olzendepolder.

1 dag geleden
Gemeente waarschuwt voor asbest bij sloop sportcentrum Groene Woud

KAPELLE - De sloop van het voormalige, asbesthoudende sportcentrum Groene Woud aan de Vroonlandseweg in Kapelle is begonnen. ‘De afgelopen periode vond er op het met bouwhekken afgezette sloopterrein en in het pand, buiten werktijden, vandalisme door jeugd plaats’, aldus de gemeente Kapelle. Daarom brengt de gemeente afzetlint met een asbestwaarschuwing aan.

2 dagen geleden
Dijkbrand in Yerseke trekt publiek

YERSEKE - De brandweer moest dinsdagmiddag uitrukken voor een buitenbrand aan de Ankerweg in Yerseke. Daar stond een stuk dijk in brand en dat trok aardig wat toeschouwers.

3 dagen geleden
Eerste Yerseksche Koenckelpotfanfare bestaat 30 jaar

YERSEKE - Toen de fanfare in 1992 werd opgericht hadden we niet kunnen bevroeden dat deze in 2022, 30 jaar later nog zou bestaan, maar we zijn er nog steeds, en springlevend.

4 dagen geleden
Uitslag demonstratie wedstrijd ringrijden Nisse

WEMELDINGE - Afgelopen zaterdag heeft ringrijderijvereniging ‘Ons Genoegen’ uit Wemeldinge een demonstratie wedstrijd gereden tijdens Jumpin’ de Weel in Nisse. 

4 dagen geleden