Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Yff Zwartepoorte blijft hopen op feestjes

Yff Zwartepoorte blijft hopen op feestjes

KRUININGEN - Voor grand café De Korenbeurs in Kruiningen kwam vorige week een lastige tijd ten einde. Na opnieuw een maand dicht te zijn geweest was de nood hoog om weer op te mogen starten. Nu hoeven de gasten hun maaltijd niet meer thuis op te eten, maar kunnen ze weer terecht aan een tafeltje in De Korenbeurs.

Toen eind vorig jaar de deuren van het café weer dicht moesten, ging Yff Zwartepoorte, eigenaar van het café meteen aan de slag met het afhalen en bezorgen van maaltijden. ‘’Omdat ik net te laat was met het inschrijven bij de Kamer van Koophandel, valt het café buiten de regeling voor de steunpakketten. Daarom was het broodnodig om zo snel mogelijk toch wat inkomsten te genereren. Gelukkig liep dat goed en kregen we veel steun van gasten en mensen uit de omgeving.’’

Door de versoepelingen van vorige week mogen de deuren van het café weer tot 22.00 uur openblijven. ‘’We zijn heel blij dat de regeling dat je maar tot 17.00 uur open mag gaan, niet terug gekomen is’’, zegt Zwartepoorte. ‘’Doordeweeks zijn we vanaf 15.00 uur open, als je dan om 17.00 uur dicht moet, kun je al bijna geen gasten ontvangen en naast dat zijn de meeste mensen ook nog aan het werk.’’ Toch hoopt Zwartepoorte de komende tijd ook na 22.00 uur nog door te mogen en feestjes te kunnen organiseren. ‘’Het is nu nog even inkomen en als het straks allemaal weer kan, dan gaan we knallen!”

Meer uit Reimerswaal

Storm rukt dakdelen los van tankstation A58 bij Krabbendijke

KRABBENDIJKE - Zondagavond is de brandweer van Krabbendijke gealarmeerd voor een melding van stormschade bij tankstation de Voetpomp langs de snelweg A58 bij Krabbendijke.

2 uur geleden
Rubriek Albert Kort: 'Armoede'

Nog niet zo lang geleden leefde een groot deel van de Zuid-Bevelandse bevolking in diepe armoede. Bestaanszekerheid was slechts voor een enkeling weggelegd. De meeste mensen waren al blij dat ze iedere dag genoeg te eten hadden. Vaak alleen brood of aardappelen. Honger lag altijd op de loer en toen er rond 1850 een aardappelmisoogst was, kwamen er zelfs mensen om van de honger! 

23 uur geleden
Regen kan pret niet drukken in Hansweert tijdens Winterfestijn op het plein

HANSWEERT - In Hansweert was het zaterdag genieten tijdens het Winterfestijn op het plein. Oliebollen, warme chocolademelk, glühwein, snert, broodjes rookworst, foodtrucks en een overdekte schaatsbaan, alle ingrediënten voor een gezellige dag waren aanwezig op het plein voor dorpshuis Kaj Munk. 

1 dag geleden
Rook in Waarde: Heftruck vat vlam in boerenschuur aan Middenweg

WAARDE - In een boerenschuur aan de Middenweg te Waarde stond vanochtend vroeg een heftruck in brand. Daardoor ontstond er veel rook. De brandweer bluste de brand.

2 dagen geleden
Answest is zaterdag op z'n best met Winterfestijn op het plein

HANSWEERT - Stichting Answest op z'n best houdt zaterdag (9 december) een nieuwe editie van het Winterfestijn op het plein. Op het dorpsplein is het tussen 12.00 en 23.00 uur beregezellig tijdens allerlei activiteiten.

3 dagen geleden
Orgelconcert in Johanneskerk Kruiningen in sfeer van advent en kerst

KRUININGEN - In de Johanneskerk in Kruiningen vindt zaterdagavond (9 december) een orgelconcert plaats in de sfeer van advent en kerst.

3 dagen geleden
Kerst op het plein in Biezelinge begint vrijdag met lampionnenoptocht

KAPELLE - Ook dit jaar staat er een kerstboom op het Marktplein in Biezelinge. Vrijwilligers organiseren verschillende activiteiten om er een gezellige kerstperiode van te maken. Vrijdagavond (8 december) gaat het licht aan in de boom. Samen met showkorps Jonge Kracht brengen inwoners het licht naar de kerstboom in een lampionnenoptocht. 

4 dagen geleden