Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Yerseke krijgt glasvezelnetwerk

Yerseke krijgt glasvezelnetwerk

YERSEKE - KPN NetwerkNL begint maandag met de aanleg van het glasvezelnetwerk in Yerseke.

Deze aanleg is onderdeel van de plannen van KPN om de komende drie jaar circa een miljoen huishoudens in Nederland van glasvezel te voorzien. 'In elk huishouden neemt het datagebruik sterk toe en glasvezel kan die groei aan', laat het telecombedrijf weten. 'Hierdoor is Yerseke klaar voor alle toekomstige mogelijkheden van het internet.'

Stijging

Het datagebruik stijgt in Nederland elk jaar met zo'n dertig procent. 'We kijken digitale tv, gamen, luisteren muziek via internet en streamen filmpjes. Ook komen er steeds meer slimme apparaten bij.' KPN legt straat voor straat het glasvezelnetwerk aan in de kern van Yerseke en sluit de woningen kosteloos aan.

Inwoners kunnen voor vragen vanaf 12 juni terecht in het glasvezelinformatiepunt bij Steketee Computers in partycentrum de Lepel. Via kpnnetwerk.nl kunnen inwoners zich inschrijven voor glasvezelupdates om op de hoogte te blijven van de werkzaamheden.

Meer uit Reimerswaal

Treinreiziger aangehouden bij Kapelle

KAPELLE - Een treinreiziger (24) is woensdag aangehouden bij Kapelle.

5 uur geleden
Programma Koningsdag 2024 Kruiningen

KRUININGEN - Het Oranjecomité Kruiningen organiseert weer de jaarlijkse Koningsdagviering.

6 uur geleden
Nieuw brug verbindt wijken Hansweert

HANSWEERT - Wethouder Maarten Both van de gemeente Reimerswaal heeft donderdag op een soort waterfiets de brug aan de Sloestraat in Hansweert feestelijk in gebruik genomen.

12 uur geleden
Hulpdiensten oefenen ongeval bij sluizen Hansweert

HANSWEERT - Het sluizencomplex bij Hansweert was maandag het decor voor een grote, multidisciplinaire oefening van de hulpdiensten. De brandweer, ambulancedienst, politie en Rijkswaterstaat namen deel aan een complex scenario in een van de, op dit moment in onderhoud zijnde, sluiskolken.

1 dag geleden
PvdA Kapelle en D66 Kapelle roepen provincie op vaste buslijn Wemeldinge te behouden

WEMELDINGE - De provincie Zeeland heeft in haar vernieuwde aanbestedingsplan voor het busvervoer in Zeeland nog steeds de huidige lijn door Wemeldinge geschrapt. Daartegen komen PvdA Kapelle en D66 Kapelle in opstand.

1 dag geleden
Feestelijk diner voor klanten Voedselbank dankzij rotary

GOES - Bij de Goederenloods Goes genoten 100 klanten van Voedselbank de Bevelanden, 70 volwassenen en 30 kinderen, donderdag van een feestelijk diner. Rotary clubs Goes de Bevelanden en Goes-Reimerswaal organiseerden dit diner in samenwerking met de Voedselbank. 

1 dag geleden
'Geen grote overtredingen' geconstateerd bij controle buitengebied Reimerswaal

KRUININGEN - Donderdag voerde de gemeente Reimerswaal een controle uit in de buitengebieden van Reimerswaal samen met de Regionale Uitvoeringsdienst Zeeland (RUD), waterschap Scheldestromen, Staatsbosbeheer en politie Zeeland-West-Brabant. Er zijn volgens de gemeente geen grote overtredingen geconstateerd.

2 dagen geleden