Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Yerseke in startblokken voor Yerseke by Night en Mosseldag

Yerseke in startblokken voor Yerseke by Night en Mosseldag

YERSEKE - Met Yerseke by Night vrijdagavong en de Mosseldag zaterdag heeft Yerseke een druk weekeinde voor de boeg. Het is duimen voor goed weer, maar aan het programma voor beide evenementen ligt het niet. Er is veel te doen voor het hele gezin.

De tweede editie van Yerseke by Night biedt vrijdagavond (16 augustus) onder meer een cruise op de Oosterschelde bij de ondergaande zon. Dit maritieme evenement in en om de havens, met volop proeverijtjes, muziek en ander vertier, is grotendeels gratis toegankelijk.

Mosseldag

De Mosseldag zaterdag (17 augustus) biedt jong en oud een uitgebreid en gevarieerd programma. Daarop is traditiegetrouw verse mosselen proeven een van de meest populaire trekkers. Bezoekers kunnen ook onder meer meevaren op een authentieke kotter, struinen over de braderie en genieten van een vlootschouw, kermis, oude ambachten en muziekoptredens. De Seafood Experience legt de wondere wereld van de visserij bloot. Trots tonen vissers hun handelswaar, zoals levende kreeften, en vertellen met passie over hun boeiende werk.

Yerseke is bekend door haar mossels en oesters, maar er zijn nog veel meer soorten vis en schaal- en schelpdieren te proeven. Een eyecatcher op de Mosseldag is de grootste mosselpan van Nederland. Die is maar liefst 1100 kilo zwaar en twee meter hoog en breed!

Meer informatie

Yerseke by Night begint vrijdag om 18.00 uur en de Mosseldag zaterdag om 10.00 uur. Kijk voor meer informatie over beide evenementen op www.mosseldagyerseke.nl. 

Meer uit Reimerswaal

Groot herbestratingsproject in Wemeldinge Noord

WEMELDINGE - Dinsdag begint de herbestrating in het noordelijk deel van Wemeldinge. De komende maanden gaan in fases verschillende straten op de schop.

18 uur geleden
Molentocht op Eerste Pinksterdag: 'Passie voor rijdend erfgoed leeft in Zeeland'

GOES - Al meer dan 34 jaar wordt op de derde zondag van mei de Molentocht gereden waarbij 300 oldtimers de mooiste routes van Zeeland verkennen. Dit jaar vindt het evenement plaats op eerste Pinksterdag. Gestart wordt vanaf Vliegveld Midden Zeeland en de finish is op de Grote Markt in Goes. Onderweg is er altijd een aantal tussenstops, dit jaar bij Rijtuig- en Meubelstoffeerderij C.J. Brouwer in 's-Heer Hendrikskinderen.

1 dag geleden
Kunstmarkt en Schildersdag in kerktuin Kapelle

KAPELLE - Kapelle Cultureel sluit vandaag traditiegetrouw het evenementenseizoen af met de jaarlijkse Kunstmarkt & Schildersdag.

1 dag geleden
Toujours Kapelle: Drukke en gezellige zaterdag voor de boeg

KAPELLE - Deze week is het Toujours Kapelle, met herdenkingen, maar ook feestelijke activiteiten. Deze meeste activiteiten vinden deze zaterdag plaats. 

2 dagen geleden
Waterschap begint met jaarlijks onderhoud aan wegen door heel Zeeland

KRUININGEN/KAPELLE - Waterschap Scheldestromen is begonnen met het jaarlijkse groot onderhoud aan waterschapswegen op diverse locaties in Zeeland. 'Sommige wegen worden slechts enkele uren afgesloten, bij andere wegen kan de afsluiting oplopen tot enkele dagen of weken', laat het waterschap weten. 

2 dagen geleden
Drie dagen Kunst- en Natuurroute door Wemeldinge

WEMELDINGE - Kunst- en Natuurroute Wemeldinge viert het 25-jarig jubileum dit pinksterweekeinde. 

2 dagen geleden
Waterschap: 'Dijkversterking komt op stoom'

KRUININGEN/KAPELLE - De jaarrekening over 2023 van waterschap Scheldestromen laat een positief slotsaldo zien van 1,78 miljoen euro. 

2 dagen geleden