Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Yerseke boekt ruime zege na zware reeks

Yerseke boekt ruime zege na zware reeks

YERSEKE - Op zaterdag 23 oktober was het alleen de beurt aan Yerseke, Krabbendijke en Kapelle om aan te treden in speelronde 5. 

Met 14 teams in competitie spelen zij 26 duels, waar dat voor de 4e klassers anders ligt met 12 teams in competitie met slechts 22 wedstrijden.

Wel biedt het meer kans op eventueel een prijs, en degradatie niet mogelijk in de laagste klasse voor standaardteams.

Yerseke-SSV’65 6-2 

(Stefan Quinten 1-0, Arjen Dingemanse 2-0, Casper van Sabben 2-1, Xander van der Poel 3-1 en 5-1, Guus de Leeuw 4-1 en 6-2, Erwin van de Linde 4-2).

Een minder seizoenstart voor Yerseke door toch wellicht ook de tegenstanders, de eerste 4 speelrondes leverden slechts 4 punten op waardoor een lage notering op de ranglijst. 

Oostkapelle, MZC’11, Arnemuiden en Walcheren normaliter zware tegenstanders ook al zijn de verschillen niet groot in de 2e klasse E. 

SSV’65 worstelt als hekkensluiter met slechts één gelijkspel en drie nederlagen. 

Yerseke deed op sportpark ‘Cleijn Moercken’ wat er werd verwacht boekte zijn tweede ‘driepunter’. Hierdoor klimmen zij naar het linker rijtje, namelijk een virtuele 7e positie op de ranglijst. 

MZC’11 fier bovenaan met 15 punten, daarachter vele teams in de achtervolging met al de nodige verliespunten op zak.

Zaterdag 30 oktober speelt Yerseke uit tegen DBGC in Oude-Tonge op sportpark ‘De Koepel’. 

Kapelle-Klundert 3-0 

(Gerben Nicolasen 1-0, Marco Den Deurwaarder 2-0 en Reinier Goedemondt 3-0) 

Kapelle vooraf aan het duel de hekkensluiter in de 3e klasse B na 4 nederlagen waarvan de laatste een pijnlijke, namelijk een 9-0 tegen koploper WHS die een maatje te groot bleek. Een blessuregolf mede de oorzaak van de slechte start, zaterdag tegen de Klundert mogelijk het kantelpunt voor hun hierin. Door de 3-0 overwinning op eigen veld tegen Klundert, klimt Kapelle naar de 12e positie op de ranglijst. In speelronde 6 staat op het programma de uitwedstrijd tegen Kogelvangers in Willemstad.

Zwaluwe-Krabbendijke 4-0 

(Maurice Sprangers 1-0, Jesse Groote 2-0 en Thijs ‘t Hooft 3-0 en 4-0) 

Het is al weer de 5e nederlaag voor Krabbendijke, nog puntloos nemen zij de laagste positie weer over van Kapelle dat zijn eerste driepunter realiseerde. Het wordt een zwaar seizoen voor de Reimerswaalse 3e klasser, hopende op herstel en eventueel directe degradatie te ontlopen. 

Eerst maar eens punten gaan pakken en vandaaruit weer vertrouwen opdoen.

Aanstaande zaterdag een loodzware opgave wanneer koploper WHS de tegenstander is in Krabbendijke. 

Programma 4e Klasse (A en B): DwO’15-Wemeldinge, Waarde-Kruiningen, Hansweertse Boys-Fc de Westhoek’20, SPS-Rillandia 

Topscorerslijst

1. Thomas van Dijke (Wem) 9; 2. Steffan van Houte (Kru) 5; 3. Xander van der Poel (Yer) 4; 4. Alfred-Szilamer Biro (Waa), Thomas Paauwe (Kru) en Stef Dane (Kru) 3; 7. Gijs Heppe (Ril), Guus de Leeuw (Yer), Arjen Dingemanse (Yer), Reinier Goedemondt (Kap), Wessel In de Weij (Ril), Barrie Vleugel (Wem), Robin van Bavel (Ril), Lars Steendijk (Kru), Joel Danielse (Kru) en Sander Rijk (Kru).

Meer uit Reimerswaal

Dronken man steelt auto en rijdt zich vast

KRUININGEN - Een 24-jarige man zonder vaste woon- of verblijfplaats wordt ervan verdacht in een dronken bui een auto te hebben gestolen vanaf een camping in Yerseke. De politie hield hem niet veel later aan.

1 dag geleden
Politie deelt 135 boetes uit tijdens verkeerscontrole

KRUININGEN - De politie heeft donderdag een verkeerscontrole gehouden met inzet van onder meer een touringcar op de snelweg A58 in Zeeland. Ze heeft 135 bekeuringen uitgeschreven voor verschillende overtredingen, maar vooral het vasthouden van een mobiele telefoon tijdens het besturen van de auto.

2 dagen geleden
Yersekenaar zwaait met 'vuurwapen' bij verkeersruzie in Kruiningen

KRUININGEN - De politie heeft vrijdag een 23-jarige man uit Yerseke aangehouden, omdat hij een vuurwapen tevoorschijn zou hebben gehaald bij een verkeersconflict in Kruiningen. Na onderzoek blijkt het te gaan om een nepwapen dat op het oog niet van een echt vuurwapen te onderscheiden is, aldus de politie.

2 dagen geleden
Genieten van langsvarende reus

HANSWEERT - Donderdagavond is het containerschip MSC Loreto over de Westerschelde gevaren. Dat trok op diverse plaatsen langs het water publiek. 

2 dagen geleden
Geen overtredingen geconstateerd bij grote controle buitengebied Reimerswaal

KRUININGEN - De politie heeft donderdag samen met andere partijen een grote controle gehouden in het buitengebied van de gemeente Reimerswaal. ‘Er zijn geen strafbare feiten geconstateerd’, laat de gemeente Reimerswaal weten. 

3 dagen geleden
Brandweer Kruiningen zet deuren open voor publiek

KRUININGEN - De brandweerpost in Kruiningen houdt dinsdag een open avond voor het publiek.

3 dagen geleden
Ons Genoegen in Kapelle bestaat 115 jaar

KAPELLE - Muziekvereniging Ons Genoegen in Kapelle bestaat 115 jaar. De club doet niet veel aan jubileumactiviteiten, maar blijft druk om de vereniging en het bespelen van muziekinstrumenten op de kaart te zetten bij jongeren. ‘’De aanwas van nieuwe jeugd is de reden dat we al zo lang bestaan’’, zegt voorzitter Jacomien Burgs-Van Willegen. ‘’Daar zetten we dit jaar nog meer op in.’’ 

4 dagen geleden