Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Yellen: tragere economische groei China zal ook VS raken

Yellen: tragere economische groei China zal ook VS raken

WASHINGTON (ANP/BLOOMBERG) - De tragere economische groei in China zal ook de economie van de Verenigde Staten raken. Dat heeft de Amerikaanse minister van Financiƫn Janet Yellen gezegd. Buurlanden van China zullen volgens haar de meeste impact ondervinden van het kwakkelende herstel van de Chinese economie, maar ook in de VS zullen de gevolgen ervan in zekere mate voelbaar zijn. Ze noemt de tegenvallende economische cijfers in China een "risicofactor" voor de Amerikaanse economie.

Yellen deed de uitspraken over de Chinese economie maandag nadat ze in Las Vegas een speech had gegeven waarin ze het voornamelijk had over het economisch beleid van de Amerikaanse regering. De zorgen over China deden daarbij niks af aan het optimisme van de minister over de Amerikaanse economie. Tijdens de speech prees Yellen de "gezonde economische groei, een sterke banenmarkt en een dalende inflatie" in de VS.

China kampt onder meer met een crisis in de vastgoedmarkt en afzwakkende consumentenuitgaven. Recente macro-economische cijfers wekken de indruk dat het voor China lastig wordt om de groeidoelstelling van 5 procent voor dit jaar te halen. Om het herstel te stimuleren heeft de Chinese centrale bank inmiddels voor de tweede keer in drie maanden de rente verlaagd. Met steunmaatregelen proberen de Chinese autoriteiten verder de bevolking te stimuleren meer uitgaven te doen aan voertuigen, toerisme en huishoudelijke apparaten.

Meer uit Financieel

Staatsoliebedrijf van Koeweit doet 'gigantische' olievondst

KOEWEIT (ANP/RTR) - Kuwait Petroleum, het staatsoliebedrijf van Koeweit, heeft een olievondst gedaan, die gelijk staat aan de totale productie van het land in drie jaar. De "gigantische" vondst werd ten oosten van het Koeweitse eiland Failaka gedaan, maakte het concern zondag bekend.

12 uur geleden
Beleggers vrezen voor onrust op beurzen na aanslag op Trump

AMSTERDAM (ANP/RTR) - Beleggers staan maandag voor een mogelijk nerveuze handelssessie na de poging tot moord op de Amerikaanse oud-president Donald Trump. De kandidaat namens de Republikeinen voor de presidentsverkiezingen raakte bij een schietpartij gewond aan zijn oor tijdens een verkiezingsbijeenkomst in de staat Pennsylvania. Een toeschouwer van de bijeenkomst werd gedood door een kogel. De Secret Service doodde de schutter. Mogelijk zorgt de aanslag voor onrust op de beurzen.

15 uur geleden
Musk roept op tot aftreden top Secret Service na aanslag Trump

NEW YORK (ANP) - Miljardair Elon Musk vindt dat de leiding van de Amerikaanse Secret Service, die verantwoordelijk is voor de bescherming van Donald Trump als voormalig president van de Verenigde Staten, moet opstappen. De Tesla-topman deelde een BBC-filmpje op X waarin een getuige de politie waarschuwde voor een gewapende man op het dak, voorafgaand aan de schietpartij.

17 uur geleden
Bitcoin stijgt nadat beeld van strijdlustige Trump viraal gaat

NEW YORK (ANP) - De bitcoin steeg zondag tot boven de 60.000 dollar nadat Donald Trump zich strijdlustig had opgesteld, na de poging tot moord op de Amerikaanse oud-president. Trump staat bekend als een voorstander van cryptovaluta.

18 uur geleden
Vliegveld Berlijn verwacht veel drukte door voetbalfans EK-finale

BERLIJN (ANP/DPA) - De luchthaven van Berlijn bereidt zich voor op een grote stroom passagiers voor de finale van het EK voetbal in de Duitse hoofdstad. Naar verwachting zullen er zaterdag tot en met maandag in totaal zo'n 250.000 passagiers aankomen of vertrekken.

1 dag geleden
Amazon en Samsung investeren in Amerikaanse robotstart-up

NEW YORK (ANP/BLOOMBERG) - Robotstart-up Standard Bots heeft via een reeks deals 63 miljoen dollar opgehaald. De Amerikaanse maker van robotarmen die gebruikmaken van kunstmatige intelligentie (AI), heeft onder meer financiƫle injecties gekregen van Amazon en Samsung.

1 dag geleden
Claimzaak tegen sportmerk Lululemon om vermeende greenwashing

VANCOUVER (ANP/BLOOMBERG) - Sportkledingmerk Lululemon wordt in een Amerikaanse claimzaak beschuldigd van misleiding van consumenten via zogeheten greenwashing. Lululemon zou consumenten ten onrechte laten geloven dat het merk duurzaam en milieuvriendelijk is, terwijl de CO2-uitstoot van de onderneming alleen maar toeneemt.

1 dag geleden