Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Wouter van Zandbrink informateur in Goes

Wouter van Zandbrink informateur in Goes

GOES - Wouter van Zandbrink is aangesteld als informateur in de gemeente Goes.

Na de gemeenteraadsverkiezingen van vorige week gaat Van Zandbrink, voormalig gedeputeerde en lid van de Eerste Kamer, de partijen voorbereiden op de vorming van een nieuwe coalitie in de gemeente Goes. Als winnaar van de gemeenteraadsverkiezingen ging PvdA/GroenLinks op zoek naar een informateur. ‘We zijn blij dat we een zeer ervaren bestuurder met kennis van Zeeland en Goes hebben kunnen benoemen’, laat lijsttrekker Marco Eestermans van PvdA/GroenLinks weten. Van Zandbrink heeft aangegeven het als een eer te beschouwen dat hij als informateur voor Goes aan de slag mag gaan. De gemeente Goes laat weten dat alle politieke partijen hun vertrouwen hebben uitgesproken in de informateur.

‘De kiezer heeft het samengaan van PvdA en GroenLinks in Goes beloond.’ Zo reageerde lijsttrekker Marco Eestermans woensdagavond in het stadskantoor in Goes op de winst van zijn partij bij de gemeenteraadsverkiezingen. PvdA/GroenLinks versloeg het CDA als grootste partij in de Goese gemeenteraad. Lokale partij Nieuw Goes groeit en wordt samen met CDA, VVD en SGP/ChristenUnie even groot.
In de voorlopige zetelverdeling krijgt PvdA/GroenLinks vijf zetels in de Goese gemeenteraad. Daarna volgen vier partijen met vier zetels: Nieuw Goes (was drie), CDA (was vijf), VVD (was vier) en SGP/ChristenUnie (was vier). Partij voor Goes en D66 blijven met ieder twee zetels de kleinste partijen.

Meer uit Beveland

Winterconcert Messiah door Boi Akih in Grote Kerk Goes

GOES - Boi Akih brengt een vernieuwende swingende en actuele uitvoering van de Messiah op donderdag 21 december om 20.00 uur in de Grote Kerk in Goes.

17 uur geleden
Schrijfsel burgemeester Dijksterhuis: 'Gaat u ook de politiek in?'

Politiek heb ik altijd interessant gevonden. Zo hebben we twee weken geleden weer Tweede Kamer verkiezingen gehad. Ik volg alle opkomstcijfers en peilingen op zo'n dag dan op de voet. Ik vind het ook erg mooi om te zien dat er alleen al in de gemeente Borsele zoveel mensen zijn die helpen op de stembureaus. Maar niet alleen landelijke politiek vind ik interessant, ook de lokale politiek blijft me boeien. Anders was ik natuurlijk ook geen burgemeester geworden.

1 dag geleden
Nieuwe kinderburgemeester Borsele: 'Zet zich in tegen pesten en discriminatie'

BORSELE - De gemeente Borsele heeft een nieuwe kinderburgemeester gekozen. Bregje Boonman mag zich heel 2024 kinderburgemeester van Borsele noemen. De jury koos afgelopenvrijdagmiddag de winnaar.

1 dag geleden
Brandweer komt af op gaslucht Oostsingel in Goes

GOES – Vanwege een gaslucht in een pand in het centrum van Goes werd de brandweer vrijdagavond ingezet.

1 dag geleden
Provincie vraagt aandacht voor Zeeuws spoor in brief aan ProRail

MIDDELBURG - Op 8 december 2023 heeft de Provincie Zeeland een brief gestuurd aan ProRail om aandacht te vragen voor de problematiek op het Zeeuwse spoor. De afgelopen periode hebben treinreizigers in Zeeland veel overlast ervaren. De Provincie roept op om snel met een oplossing te komen.

1 dag geleden
Bestelbusje belandt in vangrail op A58 bij 's-Heer Arendskerke

'S-HEER ARENDSKERKE – Bij een ongeval op de A58 bij 's-Heer Arendskerke is zaterdagmiddag een bedrijfsbusje tegen een vangrail tot stilstand gekomen.

1 dag geleden
Katse Kerk is zondag sfeervol decor voor kerstmarkt

KATS - De Katse Kerk is een zeventiende eeuws rijksmonument. Belangrijk voor het voortbestaan van kerken is een veelzijdig gebruik van de gebouwen, blijkt uit de kerkenvisie voor de gemeente Noord-Beveland. De Katse Kerk is al het adres voor allerhande activiteiten, zoals een kerstmarkt zondag (10 december).

1 dag geleden