Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

World Cleanup Day 2021

World Cleanup Day 2021

MIDDELBURG - Op zaterdag 18 september wordt wereldwijd World Cleanup Day georganiseerd. Ook Troepgroep Middelburg-Zuid neemt deel aan deze actie, die duurt van 13.00 tot 15.00 uur en start bij het Palet in Middelburg-Zuid, tegenover het winkelcentrum aan de van Reigersbergstraat.

Handen in elkaar
In inmiddels 180 landen wordt er zoveel mogelijk zwerfafval opgeruimd en vaak ook gedocumenteerd via de Litterati app. Dit geeft waardevolle informatie over het soort afval dat er in het milieu is terecht gekomen. Dat inzicht kan belangrijk zijn bij het vinden van structurele oplossingen. Het initiatief begon in 2008 toen vijftigduizend mensen in Estland de eerste cleanup uitvoerden. Nederland doet sinds enkele jaren mee in samenwerking met de Plastic Soup Foundation en Nederland schoon, die hiervoor de handen in elkaar hebben geslagen. Elk jaar komen er nieuwe landen bij en doen er meer mensen mee, vorig jaar waren dit er twintig miljoen wereldwijd. Het is hoopgevend dat zoveel mensen zich inzetten voor een betere leefomgeving.


Meedoen
Als u mee wil doen kunt u uw actie aanmelden via de website van Nederland schoon, of daar zoeken bij welke actie u kunt aansluiten. Voor informatie kan er contact opgenomen worden met Margreet Martens van de Troepgroep Middelburg-Zuid via het emailadres [email protected]. Deze Troepgroep heeft nog plaats voor nieuwe leden. Het is een gezellige club die al mooie resultaten heeft bereikt. Elke keer als zij de straat opgaan ontvangen ze complimenten en hebben ze leuke gesprekken. Wilt u aansluiten bij een groep in de stad of zelf een Troepgroep opzetten in een wijk waar er nog geen is, dan is dit ook mogelijk. Woont u elders dan kunt u ook contact opnemen met de gemeente of het wijkteam en vragen naar de mogelijkheden.

Margreet Martens: “niet alleen ligt er afval op straat maar er is ook veel afval in de digitale wereld. Met het verwijderen van overbodige apps, videos, bestanden en het afzeggen van nieuwsbrieven kunnen we samen ook ons C02 aandeel sterk verminderen. Het is niet zo zichtbaar en merkbaar maar er is een groot voordeel mee te behalen en je kan er ook een hoop tijd mee besparen. Samen kunnen we veel doen om onze omgeving mooier te maken en onze ecologische voetafdruk te verlagen”.

Meer uit Middelburg

Gevraagd: uw mening over de minimaregelingen van de gemeente

MIDDELBURG/VEERE - De gemeenten Veere, Middelburg en Vlissingen laten gezamenlijk een onderzoek uitvoeren door onderzoeksbureau KWIZ onder inwoners met een laag inkomen. De gemeenten zijn benieuwd naar uw mening over en ervaring met de hulp die zij u bieden bij de bestrijding van armoede.

4 uur geleden
Verklederdrachtenshow en meer... in Westkapelle

WESTKAPELLE - Maandag 20 mei is er van alles te beleven in de Polderhuistuin in Westkapelle. Tweede Pinksteren in klederdracht is zo langzamerhand een traditie geworden in het dorp. Al drie jaar roept de organisatie mensen op om zich in Walcherse klederdracht,of andere kleding/sieraden met een Zeeuws tintje, te kleden en naar Westkapelle te komen. 

1 dag geleden
Overlastgever opgepakt voor mishandeling en vernieling in Middelburg

MIDDELBURG - De politie heeft zaterdagavond op het ZEP in de Mortiere in Middelburg iemand aangehouden voor mishandeling en vernieling. Dit gebeurde naar twee meldingen van overlast.

1 dag geleden
Piekperiode graspollenseizoen begint met Pinksteren

Piekperiode graspollenseizoen begint met PinksterenREDACTIE - De piekperiode van het graspollenseizoen is in aantocht! Door het warme weer tot dusver in mei zijn al steeds meer grassoorten tot bloei gekomen en tijdens het pinksterweekend begint de piekperiode van het graspollenseizoen. Dit betekent dat de kans op hooikoortsklachten zeer groot is. Door buien spoelt de lucht soms schoon, maar tijdens droge momenten keert de overlast snel terug.

1 dag geleden
Koninklijke onderscheiding voor 'Miss Middelburg' Petra van der Vliet-Bakker

MIDDELBURG - Zaterdag reikte burgemeester Marcel Fränzel een Koninklijke onderscheiding uit aan een compleet verraste Petra van der Vliet-Bakker op de Markt in Middelburg. Vanaf het podium, waar eerder een optreden was van de Dixieland Stageband, riep de burgemeester 'de mevrouw met het Heinekenblad' naar voren. Petra was namelijk gewoon bier aan het serveren aan bezoekers van Jazz in the City. Onder luid applaus kwam ze het podium op en daar werd ze letterlijk in het zonnetje gezet. 

1 dag geleden
Gemeente Veere presenteert plannen: grip op de groei van verblijfsrecreatie

DOMBURG - De plannen die het college van de gemeente Veere heeft over verblijfsrecreatie liggen vanaf vrijdag 17 mei ter inzage. Het college nodigt iedereen uit om de plannen goed te bekijken, omdat de voorgestelde maatregelen aanzienlijke gevolgen kunnen hebben. Indien gewenst kan een schriftelijke reactie gegeven worden.

1 dag geleden
Walcherse en Schouwse scholen strijden tegen textielafval

MIDDELBURG - Van 20 mei tot en met 13 juni vindt de Textiel Race Walcheren en Schouwen-Duiveland plaats. Tien scholen leren alles over het belang van hergebruiken, repareren en recyclen van textiel. Na een gastles nemen ze het tegen elkaar op om zoveel mogelijk textiel te hergebruiken, repareren en in te zamelen. Woont u in de buurt van een van onderstaande scholen, dan kunt u tussen 20 mei en 13 juni gemakkelijk en gratis uw textiel thuis laten ophalen. Dit doet u door uw textiel online aan te bieden op de website: www.textielrace.nl. Denk bij textiel aan een gebruikte trui, uw sokken, gebruikte gordijnen of een gebruikte handdoek.

2 dagen geleden