Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

World Cleanup Day 2021

World Cleanup Day 2021

MIDDELBURG - Op zaterdag 18 september wordt wereldwijd World Cleanup Day georganiseerd. Ook Troepgroep Middelburg-Zuid neemt deel aan deze actie, die duurt van 13.00 tot 15.00 uur en start bij het Palet in Middelburg-Zuid, tegenover het winkelcentrum aan de van Reigersbergstraat.

Handen in elkaar
In inmiddels 180 landen wordt er zoveel mogelijk zwerfafval opgeruimd en vaak ook gedocumenteerd via de Litterati app. Dit geeft waardevolle informatie over het soort afval dat er in het milieu is terecht gekomen. Dat inzicht kan belangrijk zijn bij het vinden van structurele oplossingen. Het initiatief begon in 2008 toen vijftigduizend mensen in Estland de eerste cleanup uitvoerden. Nederland doet sinds enkele jaren mee in samenwerking met de Plastic Soup Foundation en Nederland schoon, die hiervoor de handen in elkaar hebben geslagen. Elk jaar komen er nieuwe landen bij en doen er meer mensen mee, vorig jaar waren dit er twintig miljoen wereldwijd. Het is hoopgevend dat zoveel mensen zich inzetten voor een betere leefomgeving.


Meedoen
Als u mee wil doen kunt u uw actie aanmelden via de website van Nederland schoon, of daar zoeken bij welke actie u kunt aansluiten. Voor informatie kan er contact opgenomen worden met Margreet Martens van de Troepgroep Middelburg-Zuid via het emailadres [email protected]. Deze Troepgroep heeft nog plaats voor nieuwe leden. Het is een gezellige club die al mooie resultaten heeft bereikt. Elke keer als zij de straat opgaan ontvangen ze complimenten en hebben ze leuke gesprekken. Wilt u aansluiten bij een groep in de stad of zelf een Troepgroep opzetten in een wijk waar er nog geen is, dan is dit ook mogelijk. Woont u elders dan kunt u ook contact opnemen met de gemeente of het wijkteam en vragen naar de mogelijkheden.

Margreet Martens: “niet alleen ligt er afval op straat maar er is ook veel afval in de digitale wereld. Met het verwijderen van overbodige apps, videos, bestanden en het afzeggen van nieuwsbrieven kunnen we samen ook ons C02 aandeel sterk verminderen. Het is niet zo zichtbaar en merkbaar maar er is een groot voordeel mee te behalen en je kan er ook een hoop tijd mee besparen. Samen kunnen we veel doen om onze omgeving mooier te maken en onze ecologische voetafdruk te verlagen”.

Meer uit Middelburg

Lentebraderie bij Yildirim Beyazit Moskee in Middelburg

Van vrijdag 17 tot en met maandag 20 mei organiseert de Yildirim Beyazit Moskee een lentebraderie. Tussen 10.00 uur tot 21.00 uur kunnen bezoekers Turkse gerechten en drankjes proeven en kennis maken met de moskee. 

5 uur geleden
Dennis Roobeek benoemt als nieuwe directeur-bestuurder Christelijke Scholengemeenschap Walcheren

MIDDELBURG - De Raad van Toezicht benoemt met ingang van 1 augustus 2024 Dennis Roobeek als nieuwe directeur-bestuurder van de Christelijke Scholengemeenschap Walcheren (CSW). Hij volgt daarmee Christine Hylkema op. Zij vervult deze rol op dit moment op interim basis.

5 uur geleden
Donderdag 16 mei vogelexcursie Sint Laurense Weihoek

WESTKAPELLE - Het Polderhuis in Westkapelle en de Vogelwerkgroep Walcheren (VWG) slaan de handen ineen en organiseren verschillende vogelexcursies naar het natuurgebied Weihoek (Sint Laurens). Omdat de vogels gewend zijn aan voorbijgangers, laten ze zich van dichtbij bestuderen. Tijdens de wandelexcursie (circa 2,5 - 3 uur) neemt een ervaren gids geïnteresseerden mee naar de Sint Laurense Weihoek, een topgebied voor veel verschillende weidevogels.

6 uur geleden
Team V presenteert vrijdag 17 mei hun eerste publieksprogramma in de Vleeshal

MIDDELBURG - Maart 2024 ging het nieuwe programma van Vleeshal, Team V, van start. Het team bestaat uit een groep diverse en creatieve jongeren met een passie voor hedendaagse kunst. Ze worden gecoacht en begeleidt door het Vleeshal-team en leren over alle aspecten van het werken in een professionele kunstinstelling. Het komende jaar krijgt Team V een unieke kans om een kijkje achter de schermen te nemen tijdens Vleeshal-projecten, terwijl ze publieksprogramma's creëren en in contact komen met kunstenaars, experts en een breed scala aan publiek. Door hen een eigen publieksprogramma te laten organiseren in relatie tot tentoonstelling in de Vleeshal, ontstaat ruimte voor jonge stemmen. 

9 uur geleden
Grote kans op licht wisselvallig lenteweer tijdens de Pinksterdagen

Het is deze dagen heerlijk lenteweer met hoge temperaturen voor de tijd van het jaar. Richting de Pinksterdagen lijkt de temperatuur echter wat in te leveren. Koud wordt het niet. De maxima komen waarschijnlijk uit tussen 16 en 20 graden. De wisselvalligheid neemt deze week flink toe en ook tijdens de Pinksterdagen lijken we het niet geheel droog te houden.

12 uur geleden
Geslaagde plantjesmarkt bij Speelhof Hoogerzael

MIDDELBURG - Speelhof Hoogerzael, de groene oase in de Middelburgse wijk de Griffioen, kleurde zaterdag 11 mei extra groen tijdens de plantjesmarkt.

1 dag geleden
Subsidieregeling hergebruik leegstaande panden geopend

MIDDELBURG/DOMBURG - De subsidieregeling Hergebruik Leegstaande Panden is bedoeld voor hergebruik van leegstaande panden. Dit kunnen beeldbepalende panden zijn of beeldverstorende verpauperde panden. Voor beeldverstorende panden is sloop en herbestemming van de locatie een mogelijkheid. De subsidieregeling Hergebruik Leegstaande Panden (HELP) heeft als doel beeldbepalende of beeldverstorende leegstaande panden opnieuw te gebruiken. Daarmee levert het een bijdrage aan de kwaliteit van de leefomgeving.

1 dag geleden