Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

World Cleanup Day 2021

World Cleanup Day 2021

MIDDELBURG - Op zaterdag 18 september wordt wereldwijd World Cleanup Day georganiseerd. Ook Troepgroep Middelburg-Zuid neemt deel aan deze actie, die duurt van 13.00 tot 15.00 uur en start bij het Palet in Middelburg-Zuid, tegenover het winkelcentrum aan de van Reigersbergstraat.

Handen in elkaar
In inmiddels 180 landen wordt er zoveel mogelijk zwerfafval opgeruimd en vaak ook gedocumenteerd via de Litterati app. Dit geeft waardevolle informatie over het soort afval dat er in het milieu is terecht gekomen. Dat inzicht kan belangrijk zijn bij het vinden van structurele oplossingen. Het initiatief begon in 2008 toen vijftigduizend mensen in Estland de eerste cleanup uitvoerden. Nederland doet sinds enkele jaren mee in samenwerking met de Plastic Soup Foundation en Nederland schoon, die hiervoor de handen in elkaar hebben geslagen. Elk jaar komen er nieuwe landen bij en doen er meer mensen mee, vorig jaar waren dit er twintig miljoen wereldwijd. Het is hoopgevend dat zoveel mensen zich inzetten voor een betere leefomgeving.


Meedoen
Als u mee wil doen kunt u uw actie aanmelden via de website van Nederland schoon, of daar zoeken bij welke actie u kunt aansluiten. Voor informatie kan er contact opgenomen worden met Margreet Martens van de Troepgroep Middelburg-Zuid via het emailadres [email protected] Deze Troepgroep heeft nog plaats voor nieuwe leden. Het is een gezellige club die al mooie resultaten heeft bereikt. Elke keer als zij de straat opgaan ontvangen ze complimenten en hebben ze leuke gesprekken. Wilt u aansluiten bij een groep in de stad of zelf een Troepgroep opzetten in een wijk waar er nog geen is, dan is dit ook mogelijk. Woont u elders dan kunt u ook contact opnemen met de gemeente of het wijkteam en vragen naar de mogelijkheden.

Margreet Martens: “niet alleen ligt er afval op straat maar er is ook veel afval in de digitale wereld. Met het verwijderen van overbodige apps, videos, bestanden en het afzeggen van nieuwsbrieven kunnen we samen ook ons C02 aandeel sterk verminderen. Het is niet zo zichtbaar en merkbaar maar er is een groot voordeel mee te behalen en je kan er ook een hoop tijd mee besparen. Samen kunnen we veel doen om onze omgeving mooier te maken en onze ecologische voetafdruk te verlagen”.

Meer uit Middelburg

Gratis Kinderkunstatelier in ZB Middelburg op 22 maart

MIDDELBURG - Doe tijdens de Kinderkunstweek mee aan het 30 minuten durende Kinderkunstatelier Golven. In dit tijdelijk grafisch atelier van Virusgrafiek in de ZB (speciaal voor de Kinderkunstweek ingericht) ga je aan de slag met verschillende druktechnieken rond het thema Golven: ‘Hoog, Hoger, Hoogst ‘.

5 uur geleden
SGP wil kleine kernenfonds

MIDDELBURG - De SGP in Zeeland maakt zich zorgen om het steeds meer verdwijnen van voorzieningen uit kleine kernen, zoals een buurtsuper, (hulp)postkantoor, ontmoetingscentrum, dorpshuis of een spreekuur voor medische zorg. Daarom pleit de fractie voor een KLEINE KERNENfonds om deze voorzieningen mede in stand te houden én hulp van professionals.  

6 uur geleden
Brassband Crescendo Oostkapelle bestaat 125 jaar

OOSTKAPELLE - Brassband Crescendo uit Oostkapelle bestaat in 2023 125 jaar. Voor de vereniging is dat natuurlijk een bijzondere reden om van de jaarlijkse uitvoering een muzikaal feestje te maken. 

6 uur geleden
39-jarige man uit gemeente Veere komt om bij ongeval Grijpskerke

GRIJPSKERKE - Op de Hondegemsweg bij Grijpskerke heeft maandagmiddag een dodelijk ongeluk plaatsgevonden. Hierbij zijn zowel een vrachtwagen als een personenauto in een sloot beland. Het slachtoffer is een 39-jarige man uit gemeente Veere. 

13 uur geleden
C&A sluit Middelburgse vestiging na bijna 45 jaar

MIDDELBURG - De Middelburgse vestiging van het kledingconcern C&A wordt gesloten in juli van dit jaar. Dat heeft het bedrijf vandaag bevestigd tegenover Omroep Zeeland. De winkel aan de Lange Delft heeft bijna 45 jaar bestaan. De zaak werd in augustus 1978 geopend.

20 uur geleden
Hulpdiensten rukken massaal uit voor verward persoon in woning Middelburg-Zuid

MIDDELBURG - De hulpdiensten proberen op dit moment in Middelburg-Zuid een verward persoon uit een woning te praten. Verschillende hulpdiensten zijn in groten getale ter plekke.

1 dag geleden
Sint Laurens koestert Pannenkoekdag

SINT LAURENS -De Nationale Pannenkoekdag, die afgelopen vrijdag voor de zestiende keer werd georganiseerd, heeft een commerciële achtergrond (het is een initiatief van Tefal en Koopmans) maar dat maakt de dag niet minder sympathiek en populair. Zo’n 75.000 leerlingen van basisscholen in heel Nederland bakten dit jaar pannenkoeken. Voor zichzelf, maar ook voor ouderen in de buurt. Want dat is het idee van de actie: opa’s, oma’s en ouderen uit de buurt worden op deze dag in het zonnetje gezet door de kinderen.

1 dag geleden