Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Wordt Maas & Hagoort uit Kapelle Zeeuws Familiebedrijf van het jaar?

Wordt Maas & Hagoort uit Kapelle Zeeuws Familiebedrijf van het jaar?

KAPELLE - De drie finalisten voor de titel Zeeuws Familiebedrijf van het Jaar 2023 zijn bekend. Uit bijna 100 nominaties zijn Colsen Adviesburo voor Milieutechniek uit Hulst, Den Doelder Pallets uit Axel en Maas & Hagoort uit Kapelle door een selectiecommissie gekozen als de finalisten. ‘Deze bedrijven zijn geselecteerd, omdat zij zich als familiebedrijf inzetten voor een duurzame toekomst’, laat de organisatie van de verkiezing weten. Donderdag 11 mei maakt ze de winnaar bekend.

De genomineerden konden door middel van een vragenlijst aangeven wat zij als onderneming doen aan duurzaamheid en wat het voor hen betekent. Hoe zorgen ze ervoor dat de onderneming over 10 jaar nog levensvatbaar is? ‘Duurzaamheid zit volgens Colsen Adviesburo voor Milieutechniek in haar DNA. Zij hebben de afgelopen jaren onder meer geïnvesteerd in een groengasinstallatie met stikstofreductie en duurzame werkprocessen met zonnepanelen, warmtepompen en elektrisch vervoer.’

Den Doelder Pallets denkt als familiebedrijf na over de erfenis die ze wil achterlaten voor toekomstige generaties, aldus de organisatie, en daarom is duurzaamheid een belangrijk thema. ‘Om ervoor te zorgen dat hun onderneming over 10 jaar nog steeds levensvatbaar is, zetten ze in op onder meer marktleiderschap op het gebied van duurzaam houtgebruik en hergebruik en het zo efficiënt mogelijk maken van alle processen.’

Maas & Hagoort noemt volgens de organisatie goed doen voor de toekomst een kenmerk van een familiebedrijf. ‘De groothandel gaat intern voor een gezond en duurzaam werkklimaat voor alle medewerkers. Extern willen ze zo duurzaam mogelijk lichtprojecten realiseren, met recycling en zero-waste. Daarnaast dragen ze zorg voor een efficiënt logistiek proces, waardoor CO2 uitstoot verlaagd wordt.’

Stemmen

De winnaar van de verkiezing wordt bepaald door de vakjury en de publieksstemmen. De jury bestaat uit gedeputeerde Jo-Annes de Bat van de Provincie Zeeland, Daphne Zerbib-Jasperse van de HZ University of Applied Sciences en Jean-Louis Herman van het Zeeuws Familiebedrijf 2022; Herman Wines. Naast het juryoordeel, mag iedereen stemmen op zijn of haar favoriete familiebedrijf. Op donderdag 11 mei wordt in de Stadsschouwburg Middelburg de winnaar bekendgemaakt. Dit bedrijf wint een prijzenpakket ter waarde van enkele duizenden euro’s. 

Stemmen en aanmelden voor het bijwonen kan via www.zeelandbusiness.nl/zeeuws-familiebedrijf-van-het-jaar-2023.

Meer uit Reimerswaal

Vitaal Reimerswaaldag voor 65-plussers in Krabbendijke

KRUININGEN - Inwoners van 65 jaar en ouder uit Krabbendijke, Rilland en Oostdijk kunnen hun gezondheid gratis laten testen op de Vitaal Reimerswaaldag in Krabbendijke op woensdag 15 mei.

1 dag geleden
Voor Pim Fontijn is dansen zijn lust en zijn leven: 'Sinds mijn 19e heb ik niet meer gewerkt'

KRABBENDIJKE - Pim Fontijn is bekend van zijn zumbalessen in Kruiningen en Krabbendijke. Hij staat vol energie op het podium. Tegenwoordig is dat in de buurt, maar Pim heeft jaren als danser door Europa getoerd met de Duitse danceact Scooter. "Ik was een party animal. Iedere dag, bam! Gaan met die hap!", vertelt Pim. Totdat hij een burn-out kreeg.

2 dagen geleden
Yerseke staat volgende week in teken van avondvierdaagse

YERSEKE - In Yerseke begint maandag een nieuwe editie van de jaarlijkse avondvierdaagse.

2 dagen geleden
Jubileum voor Franse Slag Mars in en om Kapelle

KAPELLE - Zaterdag 18 mei is het tijd voor de tiende editie van de Franse Slag Mars vanuit Kapelle. Vanwege het lustrum splitst de organisatie van de Franse Slag Mars de route van tien kilometer op in twee keer vijf kilometer wandelen en een tocht met een historisch militair voertuig.

3 dagen geleden
Herdenking Lancaster-bemanning maandag in Krabbendijke

KRABBENDIJKE - Bij het monument aan de Noorddijk in Krabbendijke wordt maandagochtend het vliegtuigongeluk met de Engelse Lancaster in de Tweede Wereldoorlog herdacht. 

3 dagen geleden
Muzikaal cabaret van Maartje & Kine vrijdagavond in Rilland

RILLAND - Maartje & Kine brengen vrijdagavond muzikaal cabaret met 'Hoge Noot' in dorpshuis Luctor et Emergo in Rilland.

4 dagen geleden
Rommelroute door Kapelse wijk Eliwerve zaterdag

KAPELLE - Zaterdag (11 mei) vanaf 9.30 uur houden bewoners van de wijk Eliwerve in Kapelle voor de derde keer een rommelroute.

5 dagen geleden