Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Wordt Kapelse wethouder Annebeth Evertz beste lokale bestuurder van Nederland?

Wordt Kapelse wethouder Annebeth Evertz beste lokale bestuurder van Nederland?

KAPELLE - Wethouder Annebeth Evertz van de gemeente Kapelle vertegenwoordigt Zeeland in de landelijke verkiezing van Beste Lokale Bestuurder 2021. Hiervoor zijn 13 genomineerden in de race: uit elke provincie 1 en 1 vanuit de waterschappen. Op donderdag 3 februari wordt de winnaar bekend gemaakt.

Binnenlands Bestuur,  een landelijk platform voor ambtenaren en bestuurders bij de overheid, organiseert de verkiezing. Evertz kreeg in de eerste ronde de meeste stemmen van lokale politici, bestuurders, griffiers en secretarissen uit Zeeland. ‘Wethouder Evertz wordt beschreven als iemand die veel voor elkaar krijgt in de gemeente Kapelle door haar betrokkenheid, eerlijkheid en inlevend vermogen’, laat de gemeente Kapelle weten. ‘Voorbeelden hiervan zijn de vroegsignalering van financiële problemen, haar aanpak van eenzaamheid, het LHBTI-beleid en het alzheimercafé.’ Evertz heeft werk, inkomen en armoedebeleid, jeugdhulp, maatschappelijke ondersteuning, gezondheidszorg en algemeen maatschappelijk werk in haar portefeuille. Daarnaast is zij vertegenwoordiger in Samenwerkingsverband Welzijnszorg Oosterschelderegio en Gemeenschappelijke regeling GGD Zeeland.

Stemmen

Burgemeester Fons Naterop van de gemeente Kapelle: ‘Ik ervaar Annebeth als een zeer betrokken wethouder die pro-actief handelt en binnen de regio haar nek uit steekt en verantwoordelijkheid oppakt. Ik ondersteun de nominatie dan ook van harte!’ 

Nu de nominaties bekend zijn, kan het publiek tot zondag 30 januari stemmen via de website www.bestebestuurder.nl. 

Meer uit Reimerswaal

Traumahelikopter ingezet voor ongeval Hoofdweg Rilland

RILLAND - Een scooterbestuurder is woensdagmiddag gewond geraakt bij een ongeval op de Hoofdweg in Rilland. Een traumahelikopter kwam ter plaatse. De politie is een onderzoek gestart naar het ongeval waarbij een auto en de scooter met elkaar in botsing kwamen.

10 uur geleden
Tent gaat in vlammen op bij Havendijk Yerseke

YERSEKE - Op een bedrijfsterrein aan de Havendijk in Yerseke is in de nacht van dinsdag op woensdag een grote tent in vlammen opgegaan. De brandweer schaalde op naar middelbrand en zette twee blusvoertuigen in.

18 uur geleden
Wet helpt gemeente Reimerswaal sneller te bouwen

KRUININGEN - Het Reimerswaalse college van burgemeester en wethouders wijst vijf gebieden in de gemeente Reimerswaal aan waarop de Wet voorkeursrecht gemeenten van toepassing is. Dat betekent dat de eigenaars deze gronden niet mogen verkopen aan wie zij willen, maar de grond eerst aan de gemeente moeten aanbieden. ‘Zo verstevigt de gemeente haar positie op de grondmarkt en kunnen we voorzien in de behoefte aan woningen en bedrijventerreinen de komende tien jaar’, verklaart wethouder Maarten Both. 

1 dag geleden
Kapelse band Grote Geelstaart wint Spectra

OVEZANDE - De Kapelse muziekformatie de Grote Geelstaart heeft op festival Klomppop in Ovezande de bandcompetitie Spectra gewonnen.

1 dag geleden
Dronken man steelt auto en rijdt zich vast

KRUININGEN - Een 24-jarige man zonder vaste woon- of verblijfplaats wordt ervan verdacht in een dronken bui een auto te hebben gestolen vanaf een camping in Yerseke. De politie hield hem niet veel later aan.

4 dagen geleden
Politie deelt 135 boetes uit tijdens verkeerscontrole

KRUININGEN - De politie heeft donderdag een verkeerscontrole gehouden met inzet van onder meer een touringcar op de snelweg A58 in Zeeland. Ze heeft 135 bekeuringen uitgeschreven voor verschillende overtredingen, maar vooral het vasthouden van een mobiele telefoon tijdens het besturen van de auto.

5 dagen geleden
Yersekenaar zwaait met 'vuurwapen' bij verkeersruzie in Kruiningen

KRUININGEN - De politie heeft vrijdag een 23-jarige man uit Yerseke aangehouden, omdat hij een vuurwapen tevoorschijn zou hebben gehaald bij een verkeersconflict in Kruiningen. Na onderzoek blijkt het te gaan om een nepwapen dat op het oog niet van een echt vuurwapen te onderscheiden is, aldus de politie.

5 dagen geleden