Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Wordt Kapelse wethouder Annebeth Evertz beste lokale bestuurder van Nederland?

Wordt Kapelse wethouder Annebeth Evertz beste lokale bestuurder van Nederland?

KAPELLE - Wethouder Annebeth Evertz van de gemeente Kapelle vertegenwoordigt Zeeland in de landelijke verkiezing van Beste Lokale Bestuurder 2021. Hiervoor zijn 13 genomineerden in de race: uit elke provincie 1 en 1 vanuit de waterschappen. Op donderdag 3 februari wordt de winnaar bekend gemaakt.

Binnenlands Bestuur,  een landelijk platform voor ambtenaren en bestuurders bij de overheid, organiseert de verkiezing. Evertz kreeg in de eerste ronde de meeste stemmen van lokale politici, bestuurders, griffiers en secretarissen uit Zeeland. ‘Wethouder Evertz wordt beschreven als iemand die veel voor elkaar krijgt in de gemeente Kapelle door haar betrokkenheid, eerlijkheid en inlevend vermogen’, laat de gemeente Kapelle weten. ‘Voorbeelden hiervan zijn de vroegsignalering van financiële problemen, haar aanpak van eenzaamheid, het LHBTI-beleid en het alzheimercafé.’ Evertz heeft werk, inkomen en armoedebeleid, jeugdhulp, maatschappelijke ondersteuning, gezondheidszorg en algemeen maatschappelijk werk in haar portefeuille. Daarnaast is zij vertegenwoordiger in Samenwerkingsverband Welzijnszorg Oosterschelderegio en Gemeenschappelijke regeling GGD Zeeland.

Stemmen

Burgemeester Fons Naterop van de gemeente Kapelle: ‘Ik ervaar Annebeth als een zeer betrokken wethouder die pro-actief handelt en binnen de regio haar nek uit steekt en verantwoordelijkheid oppakt. Ik ondersteun de nominatie dan ook van harte!’ 

Nu de nominaties bekend zijn, kan het publiek tot zondag 30 januari stemmen via de website www.bestebestuurder.nl. 

0 reacties

Om te reageren moet je eerst even inloggen.

Meer uit Reimerswaal

Gastles over oorlog in Wemeldinge: ‘Je beseft hoeveel mensen er zijn overleden’

KAPELLE - In het kader van Toujours Kapelle bezocht OBS Wemeldinge museum Memorial 40-45 in Kapelle. Ook was groep acht dit jaar aan de beurt om tijdens de Franse herdenking bloemen te leggen bij de Franse graven. 

1 dag geleden
Leerlingen De Welle exposeren kunst in de bieb

KRUININGEN - In de bibliotheek van Kruiningen is de expositie ‘Verwondering’ geopend. De kunst die er hangt is gemaakt door leerlingen van basisschool De Welle in Kruiningen. Samen met voormalig leraar op de school, Wim Wouterse, en kunstcollectief ‘De Nieuwkomers’ maakten ze cyanotypie en lino afdrukken. Maar in plaats van de kunstwerken in het klaslokaal te hangen, zijn ze nu voor iedereen te zien.  

3 dagen geleden
Re-enactor Laurent Cecillon: ‘Jeugd heeft geromantiseerd beeld van oorlog’

KAPELLE - De re-enactors die te zien waren bij Toujours Kapelle speelden een grote rol in het tonen van het leven van een militair in de oorlog. 

3 dagen geleden
Terugblik op Toujours Kapelle: ‘Belangrijk om de oorlogsverhalen te blijven vertellen’

KAPELLE - Afgelopen week vond Toujours Kapelle weer als vanouds plaats. De hele week stond in het teken van de Franse herdenking in Kapelle. Vooral bij oorlogsmuseum Memorial 40-45 was er veel te doen. 

4 dagen geleden
Ridderorde voor jonkvrouw Zonnevylle-Reigersman uit Wemeldinge

DEN HAAG/WEMELDINGE - In museum Panorama Mesdag in Den Haag is jonkvrouw Zonnevylle-Reigersman uit Wemeldinge zaterdag verrast met een koninklijke onderscheiding. Tijdens haar afscheid van de Raad van Bestuur van dit museum is zij benoemd tot Ridder in de Orde van Oranje-Nassau.

5 dagen geleden
Weerbericht: droge Hemelvaartsdag in aantocht

Op de meeste plaatsen in Nederland blijft het donderdag, Hemelvaartsdag, droog. ‘Met behoorlijk wat zon wordt het 16 graden op de Wadden tot 22 graden in Limburg’, laat weerbureau Weeronline weten. ‘De dagen daarna is het koeler met een stevige wind van zee, regelmatig zon en een enkele bui.’ 

5 dagen geleden
Demonstratiewedstrijd ringrijden Borssele uitslagen

WEMELDINGE - Tijdens de Jaarmarkt Borssele heeft ringrijderij vereniging ‘Ons Genoegen’ haar eerste wedstrijd van 2022 gereden. 

5 dagen geleden