Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Woongoed op tweede plek bij snelste stijgers in het verduurzamen van de woningvoorraad

Woongoed op tweede plek bij snelste stijgers in het verduurzamen van de woningvoorraad

MIDDELBURG - Woongoed staat op de tweede plek bij snelste stijgers in het verduurzamen van de woningvoorraad. Dit bleek uit de Energiemonitor 2022 van Atriensis (adviesbureau voor woningcorporaties) waaraan 102 woningcorporaties deelnamen. Voor het gemiddelde energielabel van de woningvoorraad staat Woongoed Middelburg op de vijfde plek.

Bij de corporaties die het meest zijn gestegen in 2021 staat Woongoed zelfs op de tweede plaats. Hier kijkt Atriensis naar het aantal gemiddelde labelstappen per woning.De labelstappen worden afgezet tegen het gemiddelde bouwjaar. De rest van de top 5 bestaat uit woningcorporaties van buiten de provincie. Wim Vlierhuis, manager Projecten: “Woongoed investeerde de laatste jaren veel in verduurzaming van de woningvoorraad. Afgelopen jaar was dat ruim 30 miljoen euro in bijna 975 woningen. De duurzaamheidsdoelstelling op lange termijn is duidelijk. Een energiezuinige en CO2-neutrale woningvoorraad opbouwen. Het eerste tussenstation hebben we bereikt eind 2021, onze woningen hebben gemiddeld label B. Er is minder energie nodig om de huizen te verwarmen. Wel belangrijk met die stijgende gasprijzen.”

Bij de meeste woningen isoleert Woongoed de vloer, muren en dak en plaatsen ze HR++ glas. Daarnaast wordt er in de woning mechanische ventilatie aangebracht en kan de huurder kiezen voor het aanbrengen van zonnepanelen op het dak. Woongoed gaat daarnaast samen met huurders in gesprek over de woning en kijkt welke onderhoudswerkzaamheden gelijk meegenomen kunnen worden. Zo doet de woningcorporatie onderhoud en verduurzaming in een keer en wordt overlast ingeperkt. In 2022 staan er 400 woningen op de planning om te verduurzamen. Zo is een plan gemaakt voor de verduurzaming van twee flats aan de Oosterschelde- en Maasstraat. Met medewerking van de bewoners wil Woongoed de 80 woningen in de tweede helft van het jaar energiezuiniger en gasloos maken. Ook krijgen de woningen een complete facelift zodat ze qua beeld mooi aansluiten op de (nieuwe) gebouwen rond het Westerscheldeplein. Afgelopen week heeft meer dan 70% van de bewoners ingestemd met de plannen.

Zekerheid bieden
Met het verduurzamen van haar woningen wil Woongoed haar huurders ook zekerheid bieden. Zekerheid op een woning die toekomstbestendig is. Goed geïsoleerd, energiezuinig en hiermee ook betaalbaar.

Meer uit Middelburg

Bekeuring voor beschonken toerist na plassen tegen een voordeur

MIDDELBURG- Een toerist heeft in de nacht van zaterdag op zondag een bekeuring gekregen in het centrum van Middelburg. De man had tegen een voordeur geplast. Ook was hij lastig geweest nabij een horecazaak. 

2 uur geleden
Daar gaan ze..! Domburgse Koppen & Domburgse Impressies

DOMBURG - Vanaf 17 december sieren 21 door de Stichting Stad Domburg 800 Jaar bijeen verzamelde Domburgse Koppen de muren van De Galerij van het MTVP Museum Domburg. Met als boegbeeld twee Domburgers die eind jaren 1960 op een Zündapp de wijde wereld in trokken, tot Westkapelle dan. 

19 uur geleden
Hemelse taal: een bijzondere uitvoering van 'La Nativité du seigneur' in de Koorkerk in Middelburg

MIDDELBURG - In aanloop naar de viering van Kerst, voert Rien Balkenende op vrijdagavond 22 december de orgelcyclus 'La Nativité du Seigneur' van Olivier Messiaen (1908-1992) uit in de Koorkerk in Middelburg.

19 uur geleden
AVV Beheer nieuwe eigenaar voormalig PZC-pand 'De Drvkkery' op Markt in Middelburg

MIDDELBURG - AVV Beheer verwerft het markante pand, waarin sinds 25 jaar het zijn tijd ver vooruit zijnde boekwinkelconcept 'De Drvkkery' is én blijft gevestigd. Op 1 december jl. heeft de eigenaarswissel plaatsgevonden. Arnold en Monique van Velzen van AVV Beheer spreken van “een prachtige locatie, huurder en pand."

1 dag geleden
Santa Fun Run Middelburg 2023

MIDDELBURG - Op zaterdagmiddag 16 december organiseren de drie Walcherse Rotaryclubs de Santa Run in Middelburg. De deelnemers aan deze fun run rennen of wandelen in kerstmanpak 3 kilometer door het centrum. De start en finish zijn bij de ijsbaan op de Markt.Op zaterdag 16 december is er alweer de derde kerstmannenloop in Middelburg. De Santa Run is een fun run in kerstmanpak voor iedereen die mee wil doen. Deelnemers kunnen de Santa Run alleen lopen of met hun gezin, familie, collega's, klas, team, elftal of vriendengroep. Alle deelnemers, van jong tot oud, rennen of wandelen in hun kerstmanpak het parcours door de binnenstad. Start en finish zijn bij de ijsbaan op de Markt.Kerst-dj en erwtensoep met worstMeedoen aan de Santa Run is dé manier om alvast in kerststemming te komen. Daar zorgt de kerst - dj Bert van Leerdam wel voor met een ware X-mas party op de Markt. Na afloop van de Santa Run kun je voor €9,50 erwtensoep, een broodje worst en wat te drinken krijgen bij de ijsbaan.Lopen voor het goede doelMeedoen doe je voor de fun, maar zeker niet alleen voor jezelf. Er wordt gelopen voor het goede doel, een mooie kerstgedachte. Dit jaar is het goede doel de Stichting Leergeld. De kosten voor de organisatie van het evenement Deze Stichting zorgt ervoor dat kinderen uit gezinnen met geldzorgen mee kunnen doen met onderwijs, sport, cultuur en welzijn. Zo nemen zij bijvoorbeeld de kosten voor schoolspullen, contributie, sportkleren of -materiaal, muziek- of dansles of het vieren van een verjaardag voor hun rekening.Deelname en inschrijvingIedereen, jong en oud, getraind of ongetraind kan meedoen aan de Santa Run. Het parcours is niet lang en mag rennend of wandelend afgelegd worden. Alle deelnemers gaan tegelijk, in kerstmanpak, om 16.00 uur van start op de Markt in Middelburg. Het totale parcours loopt door de binnenstad en is 3 kilometer lang. Inschrijven kan via www.middelburg.rotarysantarun.nl. Deelname voor kinderen bedraagt €10 en voor volwassenen €15. De kaartjes zijn inclusief kerstmanpak. Inschrijven kan tot 16 december.Ophalen kerstmanpakkenAlle deelnemers kunnen hun kerstmanpak ophalen bij Koole Sport (Armeniaans Schuitvlot 20 in Middelburg) of op de dag van de Santa Run (zaterdag 16 december tussen 14:00 uur en 16:00 uur) bij de ijsbaan. De pakken passen iedereen en voor kinderen is er een speciaal kinderkerstmanpak. Iedereen krijgt na de Santa Run een medaille.Santa Runs in de rest van Nederland en de wereldMiddelburg is niet de enige stad in Nederland waar een Rotary Run is. De Santa Run werd in 2008 voor het eerst georganiseerd in Gorinchem. Dit initiatief is ondertussen door veel Rotaryclubs in het land overgenomen. De eerste Santa Run in Middelburg was in 2019, de tweede, na de coronaperiode, in 2022.

1 dag geleden
Peetman bezingt de Kerstnacht van 1914

MIDDELBURG - “Het Kerstbestand van 1914 toont ons het mooie van Kerst en de waanzin van oorlog", aldus de Middelburgse singer songwriter Peetman. Het inspireerde hem tot het schrijven van zijn nieuwe single 'Kerstnacht 1914'. Het is een Kerstnummer met een boodschap, waarvoor een bijzondere gebeurtenis uit de Eerste Wereldoorlog als inspiratie diende.

1 dag geleden
Haalbaarheidsonderzoek Woningbouw Koningshof II Koudekerke gestart

KOUDEKERKE - AM Zeeland en Bouwgroep Peters gaan samen onderzoeken of het mogelijk is om huizen te bouwen naast de Koningshof woonwijk in Koudekerke. Vandaag, op 6 december, hebben ze met de gemeente Veere de overeenkomst getekend. Het idee is om ongeveer 150 huizen te bouwen die goed passen bij de bestaande buurt. Participatie van omwonenden en mogelijke bewoners is een belangrijk onderwerp gedurende het hele proces.

2 dagen geleden