Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Woningcorporatie Beveland Wonen gaat voor groen, betaalbaar en tevreden

Woningcorporatie Beveland Wonen gaat voor groen, betaalbaar en tevreden

Duurzaamheid, betaalbaarheid en de druk op de woningmarkt zijn voor Beveland Wonen belangrijke thema’s voor de komende jaren. Zo wil de woningcorporatie voor 2030 800 verouderde woningen slopen en 1100 nieuwe, aardgasloze woningen bouwen.

Welke oude woningen verdwijnen, kan bestuurder Peter Bevers van Beveland Wonen nog niet zeggen, maar de betreffende huurders krijgen dit op tijd te horen. Bevers merkt op dat het aantal woningen niet met 300 toeneemt. “We hebben tijdelijk extra woonruimte nodig, omdat we eerst bouwen en dan slopen.”

Kamperland

Naast deze langetermijnplannen neemt Beveland Wonen ook op de korte termijn haar verantwoordelijkheid om de druk op de woningmarkt te verlichten. Zo worden er, mede op verzoek van de gemeente Noord-Beveland, vier tot zes tiny houses voor de sociale verhuur en evenzoveel nultredenwoningen voor de verkoop gebouwd op de braakliggende kavel aan de Nieuwstraat in Kamperland. Dit verlaagt de druk op de woningmarkt, geeft starters kansen en de combinatie van huur- en koopwoningen stimuleert de doorstroming op de woningmarkt.

Tevredenheid

Klanttevredenheid is belangrijk voor de corporatie. “Onze huurders beoordelen ons met een ruime acht. Daar zijn we trots op en dat is ook onze doelstelling. Waar nodig leveren we maatwerk met aandacht. Daar waar het knelt maken we een wijkvisie, waarbij we bewoners en andere partners betrekken.” Beveland Wonen werkt met vijf regioteams. “Ik zeg wel eens dat we uit vijf kleine corporaties bestaan, waarmee we onze 36 kernen bedienen. Iedere huurder heeft met een eigen team te maken en die kleinschaligheid vinden huurders prettig. We besteden ook werk uit, maar onze regioteams hebben naast de technische zaken ook oog voor sociale aspecten die bij uitbesteding over het hoofd zouden kunnen worden gezien.” Naast de huurders zijn ook de medewerkers tevreden, want Beveland Wonen is uitgeroepen tot een van de beste werkgevers van Nederland. “Daar zijn we natuurlijk heel trots op.” In maart wordt de beste werkgever gekozen.

Webinars

Beveland Wonen ‘vergroent’ woningen met grote en kleine aanpassingen. Om huurders tips te geven over zuiniger leven, houdt de corporatie gratis webinars. Die van 10 maart gaat over de energierekening en die van 3 februari en 31 maart heeft ‘bezuinigen’ als thema. Aanmelden kan via de website van Beveland Wonen.

Woningcorporatie Beveland Wonen; www.bevelandwonen.nl

Meer uit Reimerswaal

Waterschap begint met jaarlijks onderhoud aan wegen door heel Zeeland

KRUININGEN/KAPELLE - Waterschap Scheldestromen is begonnen met het jaarlijkse groot onderhoud aan waterschapswegen op diverse locaties in Zeeland. 'Sommige wegen worden slechts enkele uren afgesloten, bij andere wegen kan de afsluiting oplopen tot enkele dagen of weken', laat het waterschap weten. 

2 uur geleden
Drie dagen Kunst- en Natuurroute door Wemeldinge

WEMELDINGE - Kunst- en Natuurroute Wemeldinge viert het 25-jarig jubileum dit pinksterweekeinde. 

5 uur geleden
Waterschap: 'Dijkversterking komt op stoom'

KRUININGEN/KAPELLE - De jaarrekening over 2023 van waterschap Scheldestromen laat een positief slotsaldo zien van 1,78 miljoen euro. 

6 uur geleden
Workshops op vernieuwd skatepark Wemeldinge zaterdag

WEMELDINGE - De gemeente Kapelle heeft nieuwe onderdelen geplaats op de skatebaan in Wemeldinge. Om dat te vieren zijn er zaterdag allerlei workshops.

6 uur geleden
Toujours Kapelle biedt deze week vele activiteiten

KAPELLE - Een nieuwe editie van Toujours Kapelle is begonnen. Donderdag vindt de Franse Herdenking plaats. Zaterdag, de slotdag, is onder meer museum Memorial 40-45 in Kapelle open en vindt de tiende editie van de Franse Slagmars plaats. "We krijgen dit jaar de zoon van Charles Trepel op bezoek", vertelt Andries Looijen van de organisatie van Toujours Kapelle. "Zijn vader was een bekende commando en ligt in Kapelle begraven. Hij is hier voor het eerst tijdens een herdenking en gezien zijn gezondheid zal het waarschijnlijk de laatste keer zijn. Ik heb de eer om samen met hem donderdag een krans te leggen."

2 dagen geleden
Kindergemeenteraad Kapelle staat op tegen pesten

KAPELLE - De kindergemeenteraadsleden van de gemeente Kapelle hebben maandag op de basisscholen aandacht gevraagd voor pesten. Door puzzelstukjes op het schoolplein te spuiten en armbandjes uit te delen benadrukken ze dat iedereen meetelt en erbij hoort.

2 dagen geleden
Vitaal Reimerswaaldag voor 65-plussers in Krabbendijke

KRUININGEN - Inwoners van 65 jaar en ouder uit Krabbendijke, Rilland en Oostdijk kunnen hun gezondheid gratis laten testen op de Vitaal Reimerswaaldag in Krabbendijke op woensdag 15 mei.

4 dagen geleden