Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Woningbouwplanning blijkt gunstig voor Tholen

Woningbouwplanning blijkt gunstig voor Tholen

THOLEN - Er mogen in de gemeente Tholen de komende tien jaar meer huizen gebouwd worden dan gedacht. De vraag is aanzienlijk toegenomen en daar is de woningbouwplanning op aangepast. Wethouder Peter Hoek : "Een paar jaar geleden is het aantal woningen fors naar beneden bijgesteld. Wij voorspelden dat de vraag toe zou gaan nemen. In die zin is het fijn dat we gelijk krijgen."

In 2015 werd bepaald dat de komende tien jaar 507 woningen gebouwd mochten gaan worden. Dat aantal werd dan ook opgenomen in de woningbouwplanning van de provincie Zeeland. Het aantal te bouwen huizen werd bepaald aan de hand van de te verwachte ontwikkeling van het aantal inwoners, de leeftijdsontwikkeling
en de woningbehoefte van Zeeland totaal en per gemeente of regio.

Wethouder Peter Hoek geeft aan dat de gemeente Tholen toen al twijfels had bij dat aantal. "Met de A4, de toenemende werkgelegenheid en de aantrekkelijke voorzieningen kunnen we nu in alle bescheidenheid wel zeggen dat we gelijk hebben gekregen." De provincie beaamt in de nieuwe stukken dat de bevolking meer toegenomen is dan verwacht. De huidige provinciale prognose geeft voor Tholen voor de periode 2019 tot 2029 een verwachte groei van de woningbehoefte van 1069 woningen aan. "Dat is bijna een verdubbeling van de capaciteit en daar zijn we erg blij mee. Het allermooiste is overigens dat we meer toe kunnen staan in de vrije ruimte." Het aantal onvoorziene plannen is namelijk verhoogd van 5 naar 35 woningen. 

Meer uit Tholen

Tholensebrug eind oktober drie weken dicht, snelheidsbeperking vervalt

THOLEN - De Tholensebrug (N286) is van zondag 27 oktober tot maandag 18 november afgesloten voor het verkeer vanwege werkzaamheden. Rijkswaterstaat vernieuwt in deze periode de voegovergangen, vangrails en het asfalt van de brug. Verkeer wordt omgeleid via de Oesterdam.

9 uur geleden
Zestig bankjes op Tholen worden vervangen of nieuw geplaatst

STAVENISSE - Dinsdag 28 mei zijn door wethouder Moerland de nieuwe zitbankjes en picknicktafels aan het eind van de Veerweg in Stavenisse officieel in gebruik genomen. Naast deze locaties komen er op diverse andere plaatsen in de gemeente Tholen ook nieuwe bankjes bij of worden verouderde bankjes vervangen.

12 uur geleden
Opnieuw minder boetes bij flitspalen Oud-Vossemeer en Tholen

OUD-VOSSEMEER/THOLEN - De flitspalen op Tholen hebben in de afgelopen vier maanden wéér minder boetes uitgedeeld. De flitspaal op de kruising van de Reimersewaalseweg met Nieuwe Postweg registreerde 22 procent minder overtredingen dan in dezelfde periode vorig jaar. Ook de flitspaal langs de Oud-Vossemeersedijk flitst niet meer zo vaak, namelijk 18 procent minder.

1 dag geleden
Tholen krijgt extra talent-podium en meer artiesten op Vrijmibotho

THOLEN - Over een paar weken vindt de negende Vrijmibotho (Vrijdagmiddagborrel Tholen) voor het goede doel plaats op de scheepswerf M. van Duivendijk in Tholen. Op 14 juni kan er vanaf 16.00 uur weer genoten worden van sfeervolle livemuziek en smakelijke gerechten van foodtrucks in het prachtige decor van de jachthaven. Dit jaar is er een primeur op muzikaal niveau: er is een tweede podium waarop (jong) talent zich kan laten horen.De organisatie krijgt vaak aanvragen van artiesten die zouden willen optreden tijdens de Vrijmibotho. Van jong muzikaal (instrumentaal) talent tot upcoming DJ's die draaiuren willen maken op een groter podium. Zo ontstond het idee om een tweede (kleiner) podium te realiseren bij het foodplein voor (akoestische) optredens in het genre singer-songwriter, instrumentale optredens, zangers, zangeressen en beginnende bands.

2 dagen geleden
34e Zevendorpentocht: Zeven afstanden en unieke routes over eiland Tholen

THOLEN - Zaterdag 6 juli wordt voor de 34e keer de Zevendorpentocht eiland Tholen georganiseerd. Dit jaarlijkse wandelevenement op en over het eiland Tholen voert de deelnemers langs vele mooi wegen en plaatsen op het eiland Tholen.

2 dagen geleden
Stadswandelingen door vestingstad Tholen voor toerist én inwoner

THOLEN - Waar komt de naam Tholen vandaan? Ken je het oudste carillonklokje van Nederland? Dit zijn enkele vragen die zomaar beantwoord kunnen worden door een gids tijdens een stadswandeling door Tholen. "Onze gidsen leven en werken in Tholen. Ze zijn trots op hun stad en vertellen met passie over hun omgeving. Dankzij hen ga je voortaan door een andere bril naar de omgeving kijken," aldus Jack Westdorp namens Stichting Tholen Beter Bekend. 

3 dagen geleden
Kir Royal uit Stalland zingt dit weekend bij koorfestival Middelburg VÓLkoren

SINT-ANNALAND - Op zaterdag 1 juni treedt zangvereniging Kir Royal uit St. Annaland op in Middelburg tijdens het jaarlijkse 'Middelburg VÓLkoren'.

3 dagen geleden