Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Woningaanbod op dieptepunt: ‘Bouwen voor starters is onmogelijk’

Woningaanbod op dieptepunt: ‘Bouwen voor starters is onmogelijk’

Je droomhuis kopen is in deze tijd, zeker voor starters, ontzettend moeilijk. Op de Bevelanden stonden eind vorig jaar zo’n dertig procent minder woningen te koop dan in 2020. Dit dieptepunt in het woningaanbod is voor Frank Plouvier, makelaar/taxateur bij Faasse & Fermont, geen nieuws. “Als we een huis op de markt brengen, staat de telefoon meteen roodgloeiend.”

Plouvier vreest dat er dit jaar nog weinig verandert aan de overspannen woningmarkt. “Vooral voor starters is het moeilijk. Er had in het verleden meer gebouwd moeten worden voor senioren. Dan had die groep beter kunnen doorstromen en komen tussenwoningen vrij voor starters.” Dat is volgens hem wellicht te weinig gebeurd, omdat andere woningtypen realiseren lucratiever is. 

Meer nieuwbouw bevordert de doorstroming op de huizenmarkt, maar een nieuw project is niet zomaar klaar. “Daarnaast is het bouwen van woningen voor de starter met de huidige bouwprijzen onmogelijk geworden.”

In de 21 jaar dat Plouvier makelaar is, heeft hij ook tijden gekend dat een woning in anderhalf jaar enkele kijkers had. Nu is er binnen twee weken vaak al een koper, illustreert hij. “Het lukt niet eens altijd om alle geïnteresseerden een woning te laten bezichtigen. Deze situatie is voor niemand leuk, behalve voor de verkoper natuurlijk.” Hij adviseert woningzoekenden zich goed te laten informeren over hun financiële mogelijkheden en geen overhaaste beslissingen te nemen. “Laat je niet gek maken.”

0 reacties

Om te reageren moet je eerst even inloggen.

Meer uit Reimerswaal

Gastles over oorlog in Wemeldinge: ‘Je beseft hoeveel mensen er zijn overleden’

KAPELLE - In het kader van Toujours Kapelle bezocht OBS Wemeldinge museum Memorial 40-45 in Kapelle. Ook was groep acht dit jaar aan de beurt om tijdens de Franse herdenking bloemen te leggen bij de Franse graven. 

1 dag geleden
Leerlingen De Welle exposeren kunst in de bieb

KRUININGEN - In de bibliotheek van Kruiningen is de expositie ‘Verwondering’ geopend. De kunst die er hangt is gemaakt door leerlingen van basisschool De Welle in Kruiningen. Samen met voormalig leraar op de school, Wim Wouterse, en kunstcollectief ‘De Nieuwkomers’ maakten ze cyanotypie en lino afdrukken. Maar in plaats van de kunstwerken in het klaslokaal te hangen, zijn ze nu voor iedereen te zien.  

3 dagen geleden
Re-enactor Laurent Cecillon: ‘Jeugd heeft geromantiseerd beeld van oorlog’

KAPELLE - De re-enactors die te zien waren bij Toujours Kapelle speelden een grote rol in het tonen van het leven van een militair in de oorlog. 

3 dagen geleden
Terugblik op Toujours Kapelle: ‘Belangrijk om de oorlogsverhalen te blijven vertellen’

KAPELLE - Afgelopen week vond Toujours Kapelle weer als vanouds plaats. De hele week stond in het teken van de Franse herdenking in Kapelle. Vooral bij oorlogsmuseum Memorial 40-45 was er veel te doen. 

4 dagen geleden
Ridderorde voor jonkvrouw Zonnevylle-Reigersman uit Wemeldinge

DEN HAAG/WEMELDINGE - In museum Panorama Mesdag in Den Haag is jonkvrouw Zonnevylle-Reigersman uit Wemeldinge zaterdag verrast met een koninklijke onderscheiding. Tijdens haar afscheid van de Raad van Bestuur van dit museum is zij benoemd tot Ridder in de Orde van Oranje-Nassau.

5 dagen geleden
Weerbericht: droge Hemelvaartsdag in aantocht

Op de meeste plaatsen in Nederland blijft het donderdag, Hemelvaartsdag, droog. ‘Met behoorlijk wat zon wordt het 16 graden op de Wadden tot 22 graden in Limburg’, laat weerbureau Weeronline weten. ‘De dagen daarna is het koeler met een stevige wind van zee, regelmatig zon en een enkele bui.’ 

5 dagen geleden
Demonstratiewedstrijd ringrijden Borssele uitslagen

WEMELDINGE - Tijdens de Jaarmarkt Borssele heeft ringrijderij vereniging ‘Ons Genoegen’ haar eerste wedstrijd van 2022 gereden. 

5 dagen geleden