Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Woning in Yerseke drie maanden dicht na aantreffen softdrugs

Woning in Yerseke drie maanden dicht na aantreffen softdrugs

YERSEKE - Burgemeester José Van Egmond laat een woning aan de Fuchsialaan in Yerseke voor drie maanden sluiten vanwege het aantreffen van een handelshoeveelheid softdrugs. Uit politieonderzoek is gebleken dat zich in de woning aan de Fuchsialaan een hennepkwekerij en een handelshoeveelheid softdrugs bevond. De politie heeft hiervan een rapportage opgesteld en de burgemeester geadviseerd over te gaan tot sluiting van de woning.

Gevaar

"Een hennepplantage is nooit onschuldig", zegt de burgemeester. "Vaak legt men hiervoor onbetrouwbare elektrische installaties aan, waarin een groot brandgevaar schuilt. Het is dus niet alleen gevaarlijk voor de kweker, maar zeker ook voor de omwonenden." Ook in dit geval bleek dat sprake was van diefstal van elektriciteit en bovendien waterlekkage, waardoor er ernstig gevaar en risico's voor de omgeving ontstond.

De sluiting is conform de Wet Damocles. Door deze wet zijn burgemeesters bevoegd woningen of lokalen te sluiten wanneer er soft- en/of harddrugs wordt aangetroffen.

Meer uit Reimerswaal

Wielrenner gewond bij aanrijding met auto in Rilland

RILLAND- Bij een ongeluk op de kruising van de Bathseweg met de Hoofdweg is zondagmorgen een wielrenner gewond geraakt toen hij in botsing kwam met een auto. De wielrenner is met een vacuümmatras naar de ambulance gebracht en vervolgens met spoed naar het ziekenhuis vervoerd. De oorzaak van het ongeluk is nog onbekend. 

17 uur geleden
Beweegroute geopend bij De Bloesem

KAPELLE - Wethouder Jon Herselman van de gemeente Kapelle heeft de nieuwe beweegroute rond sportcentrum De Bloesem in Kapelle geopend. Hier kan iedereen, jong en oud, gratis en op eigen gelegenheid bewegen en oefeningen doen.

2 dagen geleden
Deelcafé De Buurvrouw in Kapelle gaat weer open

KAPELLE - Alweer 5 jaar geleden zag Deelcafé De Buurvrouw het levenslicht in Kapelle. Sinds 12 september 2018 werd er volop ‘gedronken, gedeeld en gedaan’, en hebben de vrijwilligers van De Buurvrouw al gigantisch veel werk verricht om de missie om ‘een goede buur voor de ander’ te zijn te laten uitkomen.

3 dagen geleden
Openhuisweken bij Anne-Lique Mode in Yerseke

YERSEKE - Kom tijdens de openhuisweken van woensdag 27 september tot en met zaterdag 14 oktober de najaars- en wintercollectie ontdekken en passen bij Anne-Lique Mode in Yerseke.

3 dagen geleden
Tweederde deelnemers valt af, maar Daan Visser uit Schore finisht wel in Dragon's Back Race

SCHORE - In zes dagen 380 kilometer over de bergen van Wales klauteren. Daan Visser (38) uit Schore speelde dit klaar en heeft zo als eerste Nederlander de finish van de Dragon’s Back Race gehaald. De organisatie noemt het de zwaarste bergrace ter wereld. Tweederde van de atleten valt voor de eindstreep af. “Ik hou van een uitdaging”, lacht de militair.

3 dagen geleden
Wemeldings paar De Bourgraaf-Van den Bos viert diamanten huwelijksfeest

WEMELDINGE - Burgemeester Constantijn Jansen op de Haar van de gemeente Kapelle is maandag op bezoek geweest bij echtpaar De Bourgraaf-van den Bos ter ere van hun 60-jarig huwelijksjubileum.

5 dagen geleden
21e Answester Dweilbandfestival is mooi feestje

HANSWEERT - Zondag was het in Hansweert weer tijd voor het Answester Dweilband Festival, dit jaar de 21e editie alweer. Talloze bezoekers uit het dorp en de regio trokken naar Hansweert voor een middag vol muziek, lekker eten en zelfs een loterij.

6 dagen geleden