Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Woning in Rilland drie maanden dicht na aantreffen van handelshoeveelheid softdrugs

Woning in Rilland drie maanden dicht na aantreffen van handelshoeveelheid softdrugs

RILLAND - Burgemeester José van Egmond van Reimerswaal laat een woning aan de Swaanhilstraat in Rilland voor drie maanden sluiten vanwege het aantreffen van een handelshoeveelheid softdrugs.

De politie trof na onderzoek in de woning een hennepkwekerij aan met 253 planten. Tijdens het onderzoek bleek ook dat er diefstal van elektriciteit had plaatsgevonden. De politie heeft hiervan een rapportage opgesteld en de burgemeester geadviseerd om over te gaan tot sluiting van de woning.

Signaal

De handel in drugs trekt georganiseerde criminaliteit aan en leidt tot drugstoerisme binnen de gemeente. Daarnaast zorgt het gebruik van drugs voor individuele schade en leidt het tot verslaving. De sluiting van de woning in Rilland is bedoeld om de betrokkenheid van deze locatie bij drugshandel te doorbreken. Daarnaast wil de gemeente een signaal afgeven naar direct omwonenden en de rest van de omgeving dat dit type activiteiten niet wordt getolereerd. De bescherming van de openbare orde en veiligheid, het woongenot van de omwonenden en de strijd tegen de handel in verdovende middelen wegen voor de burgemeester zwaarder dan het belang van de bewoner om in de woning te blijven wonen. Politie, Openbaar Ministerie (OM) en de gemeente trekken hierin samen op, zowel strafrechtelijk als bestuurlijk.

Bevoegd

De sluiting is conform de Wet Damocles. Door deze wet zijn burgemeesters bevoegd woningen of lokalen te sluiten wanneer er soft- en/of harddrugs wordt aangetroffen. In de beleidsnota Handhaving artikel 13b Opiumwet van de gemeente Reimerswaal is vastgelegd hoe met deze bevoegdheid wordt omgegaan.

Meer uit Reimerswaal

Lezersfoto van de week komt deze keer uit Yerseke Moer

KAPELLE - De rubriek 'Lezersfoto van de week' in de Reimerswaalse & Kapelse Bode wordt deze eer opgesierd door een foto van Annie van Es uit Kapelle.

1 dag geleden
Open dag zaterdag bij KNRM Hansweert

HANSWEERT - KNRM-reddingstation Hansweert opent haar deuren tijdens de reddingbootdag op zaterdag 25 mei.

4 dagen geleden
Eenzaamheid is echt niet nodig in Reimerswaal

KRUININGEN - Eenzaamheid is echt niet nodig in de gemeente Reimerswaal. Stichting Senioren Reimerswaal is er voor u! Met de doelstelling, het bevorderen van de zelfstandigheid maatschappelijke integratie en participatie van senioren zonder winstoogmerk. Een en ander geven wij gestalte door het stimuleren, ondersteunen en organiseren van activiteiten op sociaal cultureel en recreatief gebied.

4 dagen geleden
Subsidie voor cultuurprojecten Zeeuwse jongeren

KAPELLE/KRUININGEN - De provincie Zeeland kent zes projecten uit de Impuls Jongerencultuur subsidie toe. Projecten van Cine Zee, Nacht van de Nacht Middelburg, Royal Flush Vlissingen en Stringtogether krijgen samen in totaal 114.720 euro. 

5 dagen geleden
Dijkversterking Hansweert levert nieuwe rotonde op

HANSWEERT - Het zat al langer in de planning, nu is het zover: een nieuwe rotonde in Hansweert aan de Boomdijk. 'Vanwege de dijkversterking is het noodzakelijk om een veilige rotonde te maken voor al het verkeer', laat het waterschap weten. In de week van 3 juni start de aanleg en die duurt naar verwachting zo'n twee maanden. De nieuwe rotonde komt te liggen op de huidige kruising van de Boomdijk met de Eendracht en de Kanaalstraat.

6 dagen geleden
Tiende editie Toujours Kapelle geslaagd, expo 'WO2 in Kleur' nog te zien in dorpshuis

KAPELLE - Vorige week stond in het teken van de tiende Toujours Kapelle. De in de Tweede Wereldoorlog gesneuvelde Franse soldaten werden op donderdag herdacht op de Franse begraafplaats; er waren de hele week activiteiten in en om oorlogsmuseum Memorial 40-45 Kapelle en op zaterdag werd door bijna vijfhonderd mensen de Franse Slag Mars gelopen. In dorpshuis De Vroone is de komende week nog de fototentoonstelling 'WO2 in Kleur' te zien.

6 dagen geleden
Doortrapdag Wemeldinge: lang en veilig blijven fietsen

WEMELDINGE - Op woensdag 29 mei organiseert de gemeente Kapelle een doortrapdag in Wemeldinge. 'Deze dag organiseren we voor ouderen om zo lang en veilig mogelijk te kunnen blijven fietsen', laat de gemeente weten. 'De Doortrapdag vindt plaats in Gasterij Schoudee in Wemeldinge van 9.45 tot 15.00 uur. U kunt gratis meedoen. Het is belangrijk dat u uw eigen fiets meeneemt.'

1 week geleden