Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Woning en bedrijfspand in Yerseke gesloten wegens drugsactiviteiten

Woning en bedrijfspand in Yerseke gesloten wegens drugsactiviteiten

YERSEKE - In Yerseke zijn donderdag een woning aan de Marijkelaan en een bedrijfspand aan de Molendijkseweg afgesloten wegens drugsactiviteiten. In het bedrijfspand zijn onder meer vuurwapens gevonden, aldus de gemeente Reimerswaal.

De woning is verzegeld voor 6 maanden en het bedrijfspand voor een jaar. Burgemeesters zijn bevoegd om drugspanden te sluiten, zodat het adres uit het criminele circuit wordt gehaald en om overlast en onveiligheid voor omwonenden tegen te gaan. 

Wapens

Op 30 november vond de politie in de woning een handelshoeveelheid softdrugs, laat de gemeente Reimerswaal donderdag weten. ‘Op dezelfde datum trof de politie in het bedrijfspand stoffen aan die duiden op productie van en handel in harddrugs. Daarnaast zijn er onder meer automatische vuurwapens, revolvers, geweren, 3D-printers waarmee vuurwapenonderdelen konden worden geprint en onderdelen van vuurwapens gevonden.’

De wetenschap dat een woning of bedrijfspand deel uitmaakt of heeft gemaakt van het criminele circuit kan door omwonenden, gebruikers en bezoekers van de locaties als bedreigend en onveilig worden ervaren, laat waarnemend burgemeester Petra van Wingerden van de gemeente Reimerswaal weten. ‘Door sluiting worden de panden voor iedereen zichtbaar uit het criminele circuit gehaald en geven wij een krachtig signaal dat deze activiteiten niet worden getolereerd. ‘Met name het aantreffen van wapens geldt voor de gemeente als een verzwarende omstandigheid en reden om het bedrijfspand voor een langere periode te sluiten.’ 

Criminele organisaties maken enorme winsten met drugshandel. ‘Vaak wordt dat illegaal verkregen vermogen geïnvesteerd in legale branches, zoals vastgoed en horeca. Die vermenging van boven- en onderwereld, ook wel ondermijning genoemd, is uiterst zorgelijk. Overheidspartners als politie, Openbaar Ministerie, gemeenten en de Belastingdienst werken samen bij de aanpak van verdachte zaken en personen. Deze integrale aanpak vergroot de slagkracht van de overheid tegen georganiseerde criminaliteit. Ook is het belangrijk dat inwoners zich ervan bewust zijn dat dit soort activiteiten onze samenleving ontwrichten. Ook inwoners kunnen helpen drugscriminaliteit te bestrijden. Vermoedens van criminele activiteiten kunnen onder meer telefonisch gemeld worden bij de politie (0900-8844) of Meld Misdaad Anoniem (0800-7000).’

Meer uit Reimerswaal

Tweederde deelnemers valt af, maar Daan Visser uit Schore finisht wel in Dragon's Back Race

SCHORE - In zes dagen 380 kilometer over de bergen van Wales klauteren. Daan Visser (38) uit Schore speelde dit klaar en heeft zo als eerste Nederlander de finish van de Dragon’s Back Race gehaald. De organisatie noemt het de zwaarste bergrace ter wereld. Tweederde van de atleten valt voor de eindstreep af. “Ik hou van een uitdaging”, lacht de militair.

7 uur geleden
Wemeldings paar De Bourgraaf-Van den Bos viert diamanten huwelijksfeest

WEMELDINGE - Burgemeester Constantijn Jansen op de Haar van de gemeente Kapelle is maandag op bezoek geweest bij echtpaar De Bourgraaf-van den Bos ter ere van hun 60-jarig huwelijksjubileum.

1 dag geleden
21e Answester Dweilbandfestival is mooi feestje

HANSWEERT - Zondag was het in Hansweert weer tijd voor het Answester Dweilband Festival, dit jaar de 21e editie alweer. Talloze bezoekers uit het dorp en de regio trokken naar Hansweert voor een middag vol muziek, lekker eten en zelfs een loterij.

2 dagen geleden
Geniet zondag van 'dweilen' en food in Hansweert

HANSWEERT - Ieder jaar op de laatste zondag van september vindt in Hansweert het Answester Dweilbandfestival plaats. Voor zondag 24 september staat de 21e editie in de startblokken. 

5 dagen geleden
Verkeer voorlopig verboden op instabiele dam Julianahaven Yerseke

YERSEKE - Omdat de damwand van de Julianahaven in Yerseke niet sterk en stabiel genoeg is, stelt de gemeente Reimerswaal een verkeersverbod in voor de kadewand. ‘Binnenkort wordt er een meetsysteem geplaatst om de stabiliteit van de damwand de komende tijd te meten’, laat de gemeente vrijdag weten. Op basis van de meetresultaten zijn misschien nog meer maatregelen nodig. ‘Dat is op voorhand niet uit te sluiten.’ 

5 dagen geleden
Jonge bestuurder ongeluk Kruiningen mogelijk onder invloed van drugs

KRUININGEN - De 21-jarige Kruininger die donderdag met zijn auto over de kop sloeg in zijn dorp reed mogelijk onder invloed van drugs. Dat meldt de politie.

5 dagen geleden
Nieuw bestuur Schoorse herfstmarkt: 'We willen dit leuke feest laten groeien'

SCHORE - Het nieuwe bestuur van stichting Schoorse Herfstmarkt kon zaterdag meekijken hoe de geroutineerde, afzwaaiende bestuursleden de markt in goede banen leidden. Voor editie 2024 staan Niels Peterson, Mark Kneepkens, Jeroen Heerspink en Jelmer Holm aan het roer.

6 dagen geleden