Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Wonen in een Smerdieks monument, Alda en Dick weten er alles van!

Wonen in een Smerdieks monument, Alda en Dick weten er alles van!

Alda en Dick Kreiter zijn de trotse bewoners van een monumentaal pand. Het stel woont nu al 14 jaar in de Hazenstraat in Sint-Maartensdijk. De woning werd gebouwd in 1660 en heeft in het verleden dienst gedaan als burgemeesterswoning en als dokterswoning met daarbij een praktijk. 

Dokter Tazelaar heeft jaren in de woning gewoond. Wat de woning ook erg bijzonder maakt is de uitstraling van de woning en de ligging tegenover de kerk. Maar er zijn meer bijzondere dingen aan het huis. Zo is er bijvoorbeeld een diepe kelder met een oude waterput en heeft het huis een woonoppervlakte van circa 500 vierkante meter. De tuin is ook zeer bijzonder te noemen. Er staan zelfs een aantal monumentale bomen in waaronder een oude beuk en een oude moerbeiboom waarvan men zegt dat deze uit de periode van Jacoba van Beieren stamt. Alda en Dick hadden eerder nog niet in een monument gewoond: "Wij hebben ook nooit getwijfeld over de aankoop van een monumentaal pand. Als je een groot monument met daarbij behorende grote tuin koopt dan moet je wel rekening houden met een aanzienlijke onderhoudsinspanning en bijbehorende kosten. Dat betekent dat wij veel zelf doen en het is leuk om zo een huis mooi en in goede staat te houden". Aanpassen van een monumentaal huis mag niet zomaar. “Je mag niet zomaar het kleurschema van het huis veranderen. Ook moet je ervoor zorgen dat het authentieke karakter van de woning behouden blijft”, vertellen Alda en Dick. 

Meer uit Tholen

Auto in de sloot na eenzijdig ongeval op Oud Vossemeersedijk: bestuurder spoorloos

THOLEN - Aan de Oud Vossemeersedijk heeft zojuist een eenzijdig ongeval plaatsgevonden. Bij het voertuig werd geen bestuurders aangetroffen. 

1 uur geleden
Tholensebrug vanaf woensdagavond enkele uren dicht vanwege spoedreparatie

THOLEN - De Tholensebrug is vanaf woensdag tot en met donderdag gesloten voor verkeer. Dit komt door een spoedreparatie.

3 uur geleden
Groepje Tholenaren beklimt Franse berg voor strijd tegen MS

THOLEN - Een groepje mensen uit (onder meer) Tholen heeft maandag de Franse berg Mont Ventoux beklommen. Hiermee wilde zij geld ophalen voor de strijd tegen MS. Dit deden zij onder de naam klimmen voor Ria en Denise. De twee dames kampen zelf met deze ziekte.

1 dag geleden
Op de werkvloer bij Bas en Delano: 'Je moet je aandacht goed bij je werk houden'

Wie kan er mooier vertellen over zijn vak dan degene die er dagelijks mee bezig is. Waar komt zijn of haar liefde voor het vak vandaan? Waarom hebben ze voor dit beroep gekozen? Wat is er nou zo mooi aan het vak? En hoe ziet een werkdag er eigenlijk uit? Deze week: Bas Maas en Delano van Hassel. 

1 dag geleden
Lente 2023 was de op twee na natste sinds 1906

THOLEN - De lente van 2023 was kletsnat. Er viel gemiddeld over het land 226 mm tegen 154 normaal, meldt Rico Schröder van Weeronline. Alleen in 1993 en 1979 was de lente nog natter. Wat betreft temperatuur en zonneschijn was de lente gemiddeld redelijk normaal. De gemiddelde temperatuur in De Bilt bedraagt 9,7 graden tegen 9,9 normaal en de zon scheen 560 uur tegen 565 gebruikelijk.

2 dagen geleden
Thoolse ateliers openen de deuren tijdens negende editie OPEN Atelierroute

THOLEN/SINT PHILIPSLAND - De negende editie van de OPEN Atelierroute gaat aanstaande zaterdag van start. Tijdens de route stellen kunstenaars uit de regio hun ateliers en expositieruimten open voor het publiek. 

3 dagen geleden
Aantal honingbijen dat afgelopen winter stierf in Zeeland flink toegenomen

ZEELAND - Het aantal honingbijen dat afgelopen jaar stierf in de winter, is flink toegenomen. Dat blijkt uit onderzoek van de Wageningen Universiteit & Research. In Zeeland stierven er afgelopen winter 27,8 procent meer honingbijen dan normaal. 

3 dagen geleden