Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Wolters Kluwer hekkensluiter in AEX na resultaten

Wolters Kluwer hekkensluiter in AEX na resultaten

AMSTERDAM (ANP) - Het aandeel Wolters Kluwer werd woensdag lager gezet op de Amsterdamse beurs. Beleggers waren niet onder de indruk van de jaarresultaten van de dataleverancier. De stemming op de Europese markten bleef terughoudend door de zorgen over de oplopende rentes op de obligatiemarkten en de vrees dat het economische herstel zal leiden tot een sterke inflatie. Beide factoren maken aandelen minder aantrekkelijk.

Opmerkingen van de Amerikaanse centralebankpresident Jerome Powell zorgden daarbij voor enige opluchting. Powell verklaarde geen extreem hoge of langdurige inflatie te vrezen als gevolg van de miljarden die de Federal Reserve in de economie pompt. Daarnaast verwacht de centrale bankier dat de Amerikaanse economie in de loop van dit jaar verbetert.

De AEX-index op Beursplein 5 noteerde in de ochtendhandel 0,1 procent in de min op 663,71 punten. De MidKap won 0,6 procent tot 989,74 punten. De beurzen in Frankfurt en Parijs klommen tot 0,5 procent. Londen daalde 0,6 procent.

Wolters Kluwer

Wolters Kluwer (min 3 procent) was hekkensluiter in de AEX. De informatieleverancier boekte afgelopen jaar iets meer winst op een vrijwel stabiele omzet en keert meer dividend uit. Het concern gaat daarnaast in 2021 opnieuw voor 350 miljoen euro aan eigen aandelen inkopen. Betaalbedrijf Adyen (plus 0,9 procent) toonde wat herstel en behoorde tot de kopgroep. Het aandeel zakte een dag eerder 8 procent na berichten dat een investeerder in het bedrijf een groot pakket aandelen wil verkopen.

KPN verloor 1,8 procent. Het telecomconcern raakte dinsdag al 6 procent kwijt nadat grootaandeelhouder América Móvil liet weten obligatieleningen te willen uitgeven die kunnen worden omgezet in aandelen KPN. Het Mexicaanse telecombedrijf heeft deze zogenoemde KPN-obligaties inmiddels geplaatst bij institutionele beleggers.

AstraZeneca

Reckitt Benckiser klom 1,7 procent in Londen. Het Britse consumentengoederenconcern wist afgelopen jaar weer winst te boeken. Het bedrijf profiteerde vooral van de sterke vraag naar hygiëneproducten en ontsmettingsmiddelen als gevolg van de coronapandemie. AstraZeneca daalde 1,7 procent. Volgens persbureau Reuters heeft de Brits-Zweedse farmaceut Brussel gewaarschuwd dat de levering van de coronavaccins aan de EU ook in het tweede kwartaal zal tegenvallen. Het bedrijf zegt echter dat het wel het beloofde aantal vaccins kan leveren.

De euro was 1,2162 dollar waard, tegenover 1,2151 dollar een dag eerder. De prijs van een vat Amerikaanse olie daalde 0,2 procent tot 61,52 dollar. Brentolie kostte 0,1 procent meer op 65,41 dollar per vat.

Meer uit Financieel

GameStop onderuit op positief Wall Street

NEW YORK (ANP) - GameStop was maandag een opvallende daler op Wall Street na een voor beleggers teleurstellende aandeelhoudersvergadering. Dit kwam vooral doordat de verkoper van videogames geen duidelijkheid bood over de toekomstplannen van het bedrijf tijdens de bijeenkomst die slechts een half uur duurde. Aandelen GameStop sloten de handel met een koersverlies van ruim 12 procent.

2 uur geleden
Russische miljardair klaagt UBS aan om antiwitwasrapporten

MOSKOU (ANP/BLOOMBERG) - De Russische miljardair Alisher Oesmanov heeft een Duitse dochteronderneming van bankconcern UBS aangeklaagd omdat antiwitwasrapporten volgens hem een illegaal strafrechtelijk onderzoek tegen hem hebben aangewakkerd. Zijn advocaten stellen dat de rapporten van de bank, ingediend van 2018 tot 2022, ten onrechte wijzen op mogelijke verdachte financiële transacties.

4 uur geleden
Softwarebedrijf Adobe voor rechter om te moeilijk opzeggen

SAN JOSE (ANP/BLOOMBERG) - De Amerikaanse toezichthouder FTC daagt softwarebedrijf Adobe voor de rechter om de onduidelijke en hoge annuleringskosten voor diensten van de onderneming, zoals Photoshop. Gebruikers die in het eerste jaar willen opzeggen zijn hier volgens de waakhond soms honderden euro's aan kwijt, terwijl dit bij vergelijkbare bedrijven niets kost.

5 uur geleden
ING voert hogere AEX-index aan na strategie-update

AMSTERDAM (ANP) - Beleggers hebben ING maandag beloond voor de strategie-update van de bank, voorafgaand aan zijn investeerdersdag in Londen. Het aandeel won 2,9 procent, het meeste van alle fondsen in de AEX-index. De hoofdgraadmeter op het Damrak kreeg er 0,5 procent bij tot 923,12 punten, waarmee het verlies van 0,6 procent van vrijdag bijna helemaal werd goedgemaakt.

6 uur geleden
Winkelketens volgen AH nog niet met extra veiligheidsmaatregelen

DEN HAAG (ANP) - Grote winkelketens komen nog niet met aanvullende veiligheidsmaatregelen in navolging van Albert Heijn. Die supermarktketen kondigde maandag aan dat medewerkers geen naamplaatje meer hoeven te dragen, extra training krijgen over hoe ze klanten kunnen aanspreken op ongewenst gedrag en dat de regels in de supermarkten zijn uitgebreid.

6 uur geleden
Wall Street begint terughoudend aan kortere handelsweek

NEW YORK (ANP) - De aandelenbeurzen in New York zijn maandag met kleine koersuitslagen begonnen. Beleggers deden het rustig aan in afwachting van de Amerikaanse winkelverkopen, die dinsdag op het programma staan. Die cijfers geven mogelijk meer inzicht in de kooplust van de Amerikaanse consument. Afgelopen vrijdag bleek nog dat het consumentenvertrouwen in de grootste economie ter wereld onverwacht is gedaald, door zorgen bij huishoudens over de inflatie en koopkracht.

8 uur geleden
Tekorten dwingen Air France-KLM tot duurdere vliegtuigreparaties

PARIJS (ANP/BLOOMBERG) - Air France-KLM verliest veel geld door problemen in de toeleveringsketens voor vliegtuigonderdelen. Dat zegt topman Ben Smith op een evenement van de luchtvaartmaatschappij in Parijs. "We moeten vliegtuigen aan de grond houden of we moeten meer geld besteden aan reparaties, dat is erg frustrerend."

8 uur geleden