Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Wolters Kluwer boekt meer omzet dankzij investeringen in AI

Wolters Kluwer boekt meer omzet dankzij investeringen in AI

ALPHEN AAN DEN RIJN (ANP) - Informatie- en technologiebedrijf Wolters Kluwer heeft de omzet vorig jaar met 5 procent zien stijgen, vooral dankzij investeringen in kunstmatige intelligentie (AI). Gecorrigeerd voor onder andere wisselkoerseffecten en overnames van bedrijven groeide het bedrijf met 6 procent, ondanks "macro-economische en geopolitieke tegenwind".

Dat heeft bestuursvoorzitter Nancy McKinstry bekendgemaakt. Op dit moment komt ongeveer de helft van alle digitale inkomsten van Wolters Kluwer uit producten die gebruikmaken van kunstmatige intelligentie. Begin vorig jaar nam het concern Della AI over, een leverancier van AI-technologie voor juristen. Een half jaar later volgde de overname van Invistics, dat software maakt waarmee ontvreemding van medicijnen in de medische sector kan worden opgespoord.

In totaal gaf Wolters Kluwer vorig jaar 68 miljoen euro uit aan overnames. Naast Della AI en Invistics werd Nurse Tim overgenomen, een Amerikaans bedrijf dat diensten levert voor medische opleidingen. En het afgelopen najaar werd Wolters Kluwer eigenaar van het Nederlandse MFAS, een Nederlandse aanbieder van software voor belastingadviseurs.

Nieuwe AI-toepassingen

Vorig jaar begon het concern met het testen van tientallen nieuwe AI-toepassingen, onder meer in de gezondheidszorg en de juridische sector. "Voor veel van dit werk werken we samen met Microsoft, Google en andere technologieleveranciers," aldus McKinstry.

De nettowinst daalde 2 procent tot 1 miljard euro. Die daling komt doordat Wolters Kluwer in het voorgaande jaar meer bedrijfsonderdelen met winst verkocht.

Voor dit jaar verwacht de topvrouw een verdere groei, vergelijkbaar met 2023. De winst zal vooral komen van de divisies die zich bezighouden met gezondheidszorg en juridische dienstverlening.

Meer uit Financieel

Aantal verkochte elektrische auto's in mei flink gedaald

AMSTERDAM (ANP) - Het aantal verkochte elektrische auto's viel in mei flink lager uit dan in dezelfde maand vorig jaar. Dat constateren BOVAG en RAI Vereniging. De brancheorganisaties schrijven de daling toe aan de onzekerheid over het voortzetten van de korting op de motorrijtuigenbelasting na 2025.

58 minuten geleden
Ticketmaster-moeder bevestigt datalek, doet onderzoek

BEVERLY HILLS (ANP/AFP/RTR) - Live Nation Entertainment, het moederbedrijf van Ticketmaster, heeft bevestigd dat het een datalek bij de ticketverkoper onderzoekt. In een melding van Live Nation bij de Amerikaanse beurstoezichthouder SEC staat dat er "ongeautoriseerde activiteiten" zijn aangetroffen in een database met voornamelijk gegevens van Ticketmaster.

3 uur geleden
Kredietbeoordelaar S&P verlaagt Franse kredietwaardigheid

PARIJS (ANP/AFP) - Kredietbeoordelaar S&P Global verlaagt de kredietwaardigheid van Frankrijk, mede omdat het begrotingstekort van de Franse overheid de komende jaren hoger uitvalt dan verwacht. S&P verlaagt daarom de rating van AA naar AA-.

14 uur geleden
Computerbedrijf Dell hard omlaag op Wall Street na cijfers

NEW YORK (ANP) - De fabrikant van computers en servers Dell Technologies was vrijdag een opvallende verliezer op de aandelenbeurzen in New York na bekendmaking van kwartaalcijfers. Daarbij kwam Dell onder meer met een tegenvallende winstverwachting voor het lopende kwartaal. Dat werd door beleggers op Wall Street afgestraft met een koersverlies van bijna 18 procent.

14 uur geleden
Grote autoshow in Genève stopt na 119 jaar

GENÈVE (ANP/AFP) - De internationale autoshow in het Zwitserse Genève komt na een geschiedenis van 119 jaar voorgoed ten einde. Volgens de organisatoren van de Geneva International Motor Show, zoals de expo officieel heet, hangt dat besluit vooral samen met de verminderde interesse van autobedrijven en ook bezoekers.

15 uur geleden
Vermogen oprichter computermaker Dell fors lager na koersval

NEW YORK (ANP/BLOOMBERG) - Michael Dell, de oprichter en topman van de grote computerfabrikant Dell Technologies, zag vrijdag een flink deel van zijn vermogen in rook opgaan door een zware koersval van het aandeel Dell op de beurzen in New York. Dell kwam namelijk met cijfers en vooruitzichten die niet goed vielen bij beleggers op Wall Street. Het aandeel dook daarop tot wel 23 procent in de min, de sterkste koersdaling op één dag ooit.

16 uur geleden
Olieprijzen gedaald in mei, ook merkbaar aan de pomp

DEN HAAG (ANP/BLOOMBERG) - De olieprijzen zijn in mei gedaald en dat is ook te merken aan de pomp waar automobilisten wat minder kwijt zijn voor brandstof. Op de oliemarkt wordt nu uitgekeken naar de vergadering van oliekartel OPEC+ op zondag, waar naar verwachting de productiebeperkingen verder verlengd zullen worden.

18 uur geleden