Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Wolf gespot over de brug, ook al schapen gegrepen

Wolf gespot over de brug, ook al schapen gegrepen

THOLEN - Net over de brug in Nieuw-Vossemeer is een wolf gezien. Er zijn ook een aantal schapen gegrepen. Ook in april van dit jaar was er al ophef over een wolf die op Tholen gesport werd.

Cindy van Meer laat weten: “Ik liep naar m’n boot op wsv. Volkerak, Benedensas. Ik kwam van het bruggetje, de dijk op en werd vlak langs ingehaald door een wolf! Hij liep richting spuisluis en stopte.”

Steeds vaker worden er in Nederland wolven gezien. Voor alle veehouders die hun dieren buiten laten grazen vormt dit roofdier een groot probleem. Zeker nu voor schapen met hun lammeren met de natuurbegrazing op de dijken. Daarom riep de ZLTO eerder al op dat de provincie Zeeland in actie moet komen nadat er in enkele maanden geleden al op Tholen een wolf is gespot. 

De ZLTO wilde dat boeren meer handelingsperspectief krijgen om wolvenaanvallen te voorkomen. Ook moeten de vergoedingen voor schade en preventieve maatregelen beter worden geregeld. 

1 reacties

Om te reageren moet je eerst even inloggen.

Louis53 1 maand geleden
Gewoon afshieten, met die flauwekul hier in Nederland

Meer uit Tholen

Tholen komt uit lockdown: Erwin de Nijs

Erwin de Nijs is eigenaar van sportschool Salus. De lockdown betekende voor hem dat hij van zeven dagen per week bezig zijn, ging naar ‘de tijd uitzitten’. “Niets voor mij, maar bovenal vind ik het belangrijk dat sport heel snel als essentieel aangemerkt wordt, zodat mensen bij een eventuele volgende lockdown in ieder geval aan hun gezondheid kunnen werken.”

2 uur geleden
Steunpakketten voor Thoolse ouderen in armoede

SINT-PHILIPSLAND - Vrijwilligers van Stichting Geef Niet Op! brachten afgelopen week steunpakketjes rond aan ouderen in armoede op Tholen. Eén van die vrijwilligers is Jantine den Braber uit Sint-Philipsland. Ze is sinds kort vrijwilliger na jarenlang donateur te zijn. ‘’We willen laten zien dat we er zijn om ze te helpen.’’ 

6 uur geleden
Aan de Keukentafel met Rutger Bosch van SABIC

Rutger Bosch had vroeger geen idee wat hij later wilde worden, maar vond het wél heel interessant om voor een groep te staan. Naar eigen zeggen is hij altijd iemand geweest die dingen zelf wilde doen. De Site Director van SABIC had al vroeg een grote intrinsieke motivatie. Aan de andere kant hield hij niet zo van mensen die hem vertelden wat hij moest doen. Daarom zocht hij ook functies die daarbij pasten.

2 dagen geleden
Tien vrienden uit Oud-Vossemeer zetten dezelfde tattoo

Dylan Pot, Niels van Duivenbode, Babette Vaders, Sanne Vaders, Ricardo Voshol, Fabiën Voshol, Dirk Blenkers, Job de Reus, Jens de Reus en Cerenyse van Dijk lieten alle tien dezelfde tattoo zetten: de coördinaten van café De Hoop in Oud Vossemeer. 

3 dagen geleden
Met Shmaak wint Nederlandse Horecaprijs

SINT PHILIPSLAND - Met Shmaak is goed in de prijzen gevallen bij de Nederlandse Horecaprijzen 2021. Het Grand Café werd winnaar in de gemeente, in de provincie en won de Gold Award voor horecagelegenheden met minimaal 30 stemmen en een gemiddelde score van een 9 of hoger.

4 dagen geleden
Toffe Thoolse Tattoos: Chimène Jeroense

Chimène (18) en Esmée (21) Jeroense uit Tholen waren allebei zestien jaar toen ze hun eerste tattoo lieten zetten. Dit deden zij ter nagedachtenis aan hun vader, die elf jaar geleden overleed aan een hartstilstand.

4 dagen geleden
Toffe Thoolse Tattoos: Bianca en Brian

Bianca (bijna 50) en haar zoon Brian (24) uit Sint-Annaland hebben matching tattoos. Het herinnert hen eraan wat een bijzondere band zij samen hebben. “Dat hij zelf vroeg om samen een tatoeage te laten zetten, was voor mij dan ook een geluksmoment.”

5 dagen geleden