Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Woaidaehen op Grôôt Pesôôt: ‘We leggen onze focus op buitenactiviteiten’

Woaidaehen op Grôôt Pesôôt: ‘We leggen onze focus op buitenactiviteiten’

OUD - VOSSEMEER - Niels Havermans wil namens CV de Vlôôientrappers nog geen streep zetten door carnaval, maar volwaardige Woaidaehen in februari? Zo ziet het er op dit moment helaas niet naar uit. Eerder ‘Woaidaehen op afstand’”, zo zegt hij. 

“Wij staan al twee jaar te trappelen om een kleurrijk en ouderwets carnavalsfeest te organiseren, echter lijken de maatregelen dit jaar weer roet in het eten te gooien.” 

De organisatie van het carnaval op Oud-Vossemeer, de Woaidaehen, wil op voorhand nog geen evenementen afgelasten, maar is zich ervan bewust dat activiteiten in combinatie met horeca en dweilmuziek nagenoeg onmogelijk zijn. “Een goed carnavalsfeest bestaat uit live dweilmuziek, polonaise lopen en samen een biertje drinken. Al deze onderdelen zijn niet tegelijkertijd toegestaan” zegt Havermans. “We leggen onze focus daarom op buitenactiviteiten, evenementen samen met de basisscholen en online. ”De voorbereidingen zijn in volle gang, er wordt gewerkt aan het jaarlijkse Vlôôienkrantje en ook het lespakket voor de scholen is bijna klaar. Alternatieve evenementen worden ook al voorbereid.

Verplaatsen

Het verplaatsen van een feest als de Woaidaehen is een gevoelig onderwerp. “Het lijkt een perfecte oplossing, carnaval in het voorjaar. Maar carnaval hoort bij de winter, 40 dagen voor Pasen. We worstelen met het maken van de juiste keuze”. De organisatie wil vooral voor het publiek, de dweilbands en voor de leefbaarheid van het dorp een volwaardig evenement neerzetten. Daarom wordt er nagedacht over een extra feest in het voorjaar. “Dit plan staat echter nog in de kinderschoenen, als kleine vereniging zijn wij afhankelijk van de horeca, gemeente en uiteraard het publiek. Maar ook van de medewerking van dweilbands Bentje Betoetert, De Lamsôôren, Luuze Leven en Oemommenoe. Mogelijk kunnen we de samenwerking aangaan met andere verenigingen. Wij hopen hier spoedig meer over kunnen vertellen”, besluit Havermans.


Meer uit Tholen

Thoolse brandweer ingezet voor 'zeer grote brand' in drie woningen [UPDATE]

BRUINISSE/THOLEN - De brandweer uit Sint-Annaland en Sint Philipsland zijn zondagmiddag uitgerukt voor een uitslaande brand in een tussenwoning in Bruinisse. De brand begon op de bovenverdieping en heeft zich verspreid naar twee andere woningen. Volgens de brandweer gaat het om een 'zeer grote brand'.

13 uur geleden
Militaire oefening op Tholen voor offensieve aanval vanuit het water

THOLEN - Tholen wordt op 4 en 5 december gebruikt als oefenterrein voor de militairen in opleiding van de Koninklijke Marine. Ze gaan een offensieve aanval vanuit het water simuleren. Dus als je een militair tegenkomt, geen paniek. De oefening zal geen invloed hebben op het normale (vaar)verkeer.

15 uur geleden
Op de werkvloer bij Marie-Louise: 'Je kunt niets vergelijken met de thuiszorg' [OP DE WERKVLOER]

Wie kan er mooier vertellen over zijn vak dan degene die er dagelijks mee bezig is. Waar komt zijn of haar liefde voor het vak vandaan? Waarom hebben ze voor dit beroep gekozen? Wat is er nou zo mooi aan het vak? En hoe ziet een werkdag er eigenlijk uit? Deze week: Marie-Louise Moerland van Schutse Zorg Tholen.

18 uur geleden
Let op: Morgenmiddag komt er een NL-Alert testbericht

THOLEN - Op maandag 4 december rond 12.00 uur zal de overheid een NL-Alert testbericht uitzenden. Zo kun je ervaren hoe het is om een NL-Alert te ontvangen. Als je het bericht ontvangt, hoef je niets te doen. Inmiddels ontvangen bijna alle Nederlanders van 12 jaar en ouder (92%) het NL-Alert testbericht.

21 uur geleden
Breda morgen mogelijk bedekt met laagje sneeuw

BREDA - De eerste sneeuwbuien van de herfst zijn onderweg naar Breda. Morgen rond 13:00 uur zullen de buien Noord-Brabant bereiken en kan er een klein laagje sneeuw ontstaan. ''Wil jij van de sneeuw genieten? Kleed je dan warm aan. We verwachten een gevoelstemperatuur van -6 graden'', meldt Weeronline.

1 dag geleden
Deurloo en Lindhout twijfelen aan budget na uitstel van renovatie basisscholen

THOLEN - Het budget voor de vernieuwing van drie basisscholen wordt in twijfel getrokken door Arjan Deurloo en Jeroen Lindhoud van VVD Tholen. Deze week werd de renovatie van de Fluplandse scholen uitgesteld vanwege kostenstijgingen. De heren vragen zich af hoe de gemeente ervoor zorgt dat de kosten niet de pan uit rijzen bij de vernieuwbouw van deze scholen. 

1 dag geleden
Auto te water bij afrit Tholen A4: Bestuurder wacht op dak op hulpdiensten

HALSTEREN - Een auto belandde in de nacht van donderdag op vrijdag in het water naast de afrit Tholen van de A4. De bestuurder zat in afwachting van de brandweer op het dak van zijn voertuig. Ambulancepersoneel heeft de bestuurder onderzocht.Het ongeval gebeurde omstreeks 01:00 uur bij afrit 26 van de A4. De bestuurder kwam met zijn voertuig in het water van de binnenbocht tot stilstand. Omdat onduidelijk was of de bestuurder nog in zijn voertuig aanwezig was werd de brandweer met diverse eenheden, waaronder een duikploeg, ter plaatse gevraagd. Al snel bleek de bestuurder zijn voertuig zelfstandig te hebben verlaten en in afwachting van de hulpdiensten op het dak was geklommen. Hierop konden de meeste brandweervoertuigen al direct terugkeren.Vanwege de berging van het voertuig was de afrit enige tijd afgesloten.

1 dag geleden