Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

WK voetbal voor clubteams 2021 toch in 'oude stijl'

WK voetbal voor clubteams 2021 toch in 'oude stijl'

ZÜRICH (ANP) - De editie van het WK voetbal voor clubteams van 2021 zal toch in oude stijl worden gehouden in december in Japan. Dat heeft voorzitter Gianni Infantino van de wereldvoetbalbond FIFA vrijdag gemeld. Eind 2021 zullen er daarom zoals tot nu toe gewoonlijk zeven teams meedoen.

Eerder had de FIFA gezegd dat het mini-WK voor het eerst in hervormde versie zou plaatsvinden. Het toernooi zou dan met 24 teams in de zomer van 2021 in China worden gehouden. Door het coronagerelateerde uitstel van het EK 2020 en de Copa America met een jaar, zag de wereldvoetbalbond zich genoodzaakt het mondiale toernooi ook weer later op de agenda te zetten. Een nieuwe datum voor de première van het hernieuwde WK voor clubteams is nog niet vastgesteld.

Bayern München doet als winnaar van de Champions League namens Europa mee aan het WK voor clubteams, dat in februari in Qatar van start gaat. Liverpool veroverde tijdens de vorige editie, eveneens in Qatar, de wereldtitel door het Braziliaanse Flamengo in de finale te verslaan.

Meer uit Voetbal

RKC in afwachting van uitslagen onderzoeken doelman Vaessen

WAALWIJK (ANP) - RKC Waalwijk is in afwachting van de uitslagen van onderzoeken bij doelman Etienne Vaessen. Dat heeft een woordvoerster van de club zondag gezegd. Er zijn diverse onderzoeken bij de doelman gedaan en scans gemaakt nadat hij zaterdag in de wedstrijd tegen Ajax out ging op het veld na een botsing met aanvaller Brian Brobbey in de slotfase van de wedstrijd. Volgens RKC ziet de situatie er voor Vaessen beter uit dan zaterdagavond.

37 minuten geleden
Keeper Vaessen van RKC is bij kennis en naar ziekenhuis gebracht

WAALWIJK (ANP) - Doelman Etienne Vaessen van RKC Waalwijk is in de slotfase van het duel met Ajax gereanimeerd op het veld. Dat gebeurde na een botsing met aanvaller Brian Brobbey van de bezoekers. Vaessen was even bewusteloos en is inmiddels weer bij kennis en naar een ziekenhuis gebracht.

12 uur geleden
RKC - Ajax definitief gestaakt na zwaar letsel Vaessen

WAALWIJK (ANP) - De wedstrijd tussen RKC Waalwijk en Ajax is in de slotfase onderbroken en even later definitief gestaakt. Dat gebeurde nadat doelman Etienne Vaessen van de thuisploeg zwaar letsel had opgelopen na een botsing met Ajax-aanvaller Brian Brobbey. De bezoekers uit Amsterdam stonden met 3-2 voor. De KNVB moet beslissen wat er met het duel moet gebeuren.

12 uur geleden
FC Twente blijft door zege op Heerenveen in spoor van PSV

ENSCHEDE (ANP) - FC Twente blijft door een zege op sc Heerenveen in het spoor van koploper PSV. De ploeg van coach Joseph Oosting won met 1-0 en komt daardoor op 18 punten, 3 minder dan de Eindhovenaren die nog zonder puntenverlies zijn.

12 uur geleden
RKC - Ajax tijdelijk gestaakt na blessure doelman Vaessen

WAALWIJK (ANP) - De wedstrijd tussen RKC Waalwijk en Ajax is in de slotfase onderbroken. Doelman Etienne Vaessen van de thuisploeg is mogelijk zwaargeblesseerd geraakt na een botsing met Ajax-aanvaller Brian Brobbey.

12 uur geleden
PSV zet zegereeks voort met overwinning (3-1) op FC Volendam

EINDHOVEN (ANP) - PSV blijft onverstoorbaar in de Eredivisie. De koploper liet tegen hekkensluiter FC Volendam de nodige kansen liggen, maar won alsnog zonder problemen: 3-1.

15 uur geleden
Almere City boekt historische zege bij FC Utrecht

UTRECHT (ANP) - Almere City FC heeft zijn eerste overwinning ooit in de Eredivisie geboekt. De gepromoveerde ploeg van coach Alex Pastoor won met 2-0 bij FC Utrecht en passeerde daarmee de thuisploeg op de ranglijst.

15 uur geleden