Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

WK shorttrack in Zuid-Korea afgelast om coronavirus

WK shorttrack in Zuid-Korea afgelast om coronavirus

LAUSANNE (ANP) - Het wereldkampioenschap shorttrack in Seoul, Zuid-Korea, is afgelast vanwege het coronavirus. Dat heeft de internationale schaatsunie (ISU) laten weten. Misschien wordt het evenement op een later tijdstip of op een andere locatie gehouden. Het WK stond, met een sterke Nederlandse delegatie, gepland van 13 tot en met 15 maart. Eerder al werd ook het WK tafeltennis in Zuid-Korea uitgesteld.

"Het spijt ons zeer dat we deze maatregel hebben moeten treffen, maar we hadden geen keus", zo laat de ISU in een verklaring weten. "Er is te veel onzekerheid omtrent de verspreiding van het virus. Een andere locatie vinden is gezien de omstandigheden op dit moment heel lastig. Toch willen we vooralsnog niet uitsluiten dat het evenement op een later tijdstip wordt gehouden."

"Dit is natuurlijk enorm balen", zegt bondscoach Jeroen Otter in een eerste reactie bij de NOS. "Drie toernooien stonden met vette letters in onze agenda. De worldcup in Dordrecht, het Europees kampioenschap en natuurlijk het WK. Seoul is een prachtige plek om te rijden en we waren er hard voor aan het trainen. Dit is enorm balen, een klap in het gezicht van de atleten. Maar uiteraard hebben we alle begrip voor deze beslissing. Eerlijk gezegd komt het ook niet helemaal als een verrassing."

De Nederlandse schaatsbond KNSB zegt eveneens begrip te hebben voor de beslissing van de ISU. "De gezondheid van sporters en stafleden gaat boven alles en wij willen niet dat die vanwege het coronavirus gevaar zou lopen. Omdat de ISU nog niet zegt of het WK wordt uitgesteld of verplaatst is het lastig voor ons daarop in te spelen. Wij hopen dat daarover snel duidelijkheid komt."

Meer uit Sport

Van Gerwen strandt in halve finale Premier League in Liverpool

LIVERPOOL (ANL) - Darter Michael van Gerwen is in de dertiende ronde van de Premier League gestrand in de halve finales. De 35-jarige Brabander verloor op zijn verjaardag in Liverpool met 6-2 van Rob Cross.

2 uur geleden
Formule E-auto trekt in 2025 sneller op dan Formule 1-wagen

MONACO (ANP) - De elektrische sportwagen die in 2025 in de Formule E zal rijden, trekt sneller op dan een Formule 1-auto. De Gen3 Evo-auto gaat in 1,86 seconde van 0 naar 100 kilometer per uur en dat is 30 procent sneller dan de huidige Formule 1-auto, meldde Formule E-baas Jeff Dodds.

4 uur geleden
Atlete Bol loopt vlak voor Spelen in Diamond League Londen

LONDEN (ANP) - Atlete Femke Bol loopt op 20 juli, zes dagen voor aanvang van de Olympische Spelen in Parijs, een 400 meter horden op de meeting uit de Diamond League in Londen. De 24-jarige wereldkampioene liep vorig jaar in Londen haar Europees record van 51,45 seconden. De Amersfoortse is sinds augustus 2021 ongeslagen op de 400 meter horden in de Diamond League; ze won negentien races op rij.

5 uur geleden
Topontwerper Newey verlaat kampioensteam Red Bull

MILTON KEYNES (ANP/RTR) - Topontwerper Adrian Newey heeft besloten het Formule 1-team van Red Bull te verlaten. Dat meldden onder meer de BBC en diverse goed ingevoerde autosportmedia.

6 uur geleden
Nadal eenvoudig naar tweede ronde masterstoernooi Madrid

MADRID (ANP) - Rafael Nadal heeft de tweede ronde van het masterstoernooi van Madrid bereikt. De 37-jarige Spanjaard was in twee sets te sterk voor de Amerikaan Darwin Blanch: 6-1 6-0.

6 uur geleden
Shorttrackster Schulting gaat langebaanschaatsen bij Jumbo

HEERENVEEN (ANP) - Shorttrackster Suzanne Schulting sluit aan bij schaatsploeg Jumbo. De meervoudig olympisch kampioene gaat het shorttracken combineren met langebaanschaatsen, meldt de ploeg van coach Jac Orie.

7 uur geleden
Tennisster Rus pijnlijk onderuit tegen Gauff in Madrid: 0-6 0-6

MADRID (ANP) - Tennisster Arantxa Rus heeft in de tweede ronde van het graveltoernooi in Madrid een pijnlijke nederlaag geleden. De Nederlandse nummer 47 van de wereld was kansloos tegen de Amerikaanse Coco Gauff. Ze verloor in twee sets met de veelzeggende cijfers 6-0 6-0.

8 uur geleden