Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Witte Huis: bedrijven moeten meer doen tegen cyberaanvallen

Witte Huis: bedrijven moeten meer doen tegen cyberaanvallen

WASHINGTON (ANP/RTR) - Het Witte Huis vindt dat bedrijven meer moeten doen om zichzelf te beschermen tegen cyberaanvallen en computerhacks, nadat eerder een belangrijke oliepijpleiding in de Verenigde Staten en een grote vleesverwerker doelwit werden. Volgens de adviseur van president Joe Biden op het gebied van cyberveiligheid zijn er steeds vaker grote aanvallen.

"De dreigingen zijn serieus en ze vinden vaker plaats. We dringen er bij jullie op aan om noodzakelijke stappen te nemen om jullie organisaties en het Amerikaanse publiek te beschermen", aldus de adviseur Anne Neuberger. Volgens haar is geen enkel bedrijf, groot of klein, veilig. Het Witte Huis zegt dat het versterken van de bescherming tegen cyberaanvallen een topprioriteit is voor Biden, maar dat bedrijven hier ook meer eigen verantwoordelijkheid voor moeten nemen.

Door de cyberaanval op 's werelds grootste vleesverwerker JBS werd eerder deze week een aanzienlijk deel van de Noord-Amerikaanse vleesindustrie platgelegd. Ook in Australië werden fabrieken stilgelegd door de aanval die zou zijn uitgevoerd door Russische hackers. De hackaanval kwam niet lang na een grote cyberaanval tegen het Amerikaanse Colonial Pipeline. Door die hack van ruim drie weken geleden moest een belangrijke oliepijplijn tijdelijk worden platgelegd, waardoor er tekorten aan benzine bij tankstations ontstonden en de brandstofprijzen flink stegen. Ook hier worden Russische hackers verdacht.

Het Amerikaanse ministerie van Justitie gaat nu onderzoeken naar aanvallen met ransomware een vergelijkbare prioriteit geven als terrorisme, zei een hooggeplaatste functionaris. Daarover zouden donderdag interne richtlijnen zijn uitgestuurd naar openbaar aanklagers door de hele VS. Informatie moet dan centraal worden verwerkt door een onlangs opgerichte taskforce in Washington.

Meer uit Financieel

Egypte nog altijd populaire reisbestemming, ondanks oorlog Israël

DEN HAAG (ANP) - De Nederlandse reisbranche ervaart nog steeds een hoge vraag naar reizen richting Egypte, ondanks het conflict in buurland Israël. "Ook voor de komende meivakantie is er goed geboekt", meldt reiskoepel ANVR, die constateert dat reizigers zich goed laten voorlichten over bijvoorbeeld de afstanden ten opzichte van Israël. Jordanië, dat in het westen aan Israël grenst, lijkt daarentegen minder in trek bij toeristen.

16 minuten geleden
Dierenclub: veel meer EU-subsidies naar vlees- en zuivelreclame

AMSTERDAM (ANP) - De Europese Unie heeft vorig jaar 46 miljoen euro subsidie verstrekt voor reclamecampagnes voor vlees en zuivel, meldt dierenrechtenorganisatie Dier&Recht na onderzoek.

45 minuten geleden
ASML onderuit in lagere AEX na tegenvallende bestellingen

AMSTERDAM (ANP) - ASML ging woensdag met bijna 5 procent onderuit op de Amsterdamse beurs. De chipmachinemaker zag de omzet en de winst in het eerste kwartaal dalen ten opzichte van de sterke resultaten in het laatste kwartaal van 2023. Ook kreeg het bedrijf veel minder nieuwe orders binnen dan een kwartaal eerder. In de eerste drie maanden van dit jaar bestelden klanten voor 3,6 miljard euro aan nieuwe machines. In het vierde kwartaal van 2023 was dat nog 9,2 miljard euro.

2 uur geleden
App Telegram rekent binnen een jaar op miljard gebruikers

DUBAI (ANP/RTR) - Het aantal gebruikers van berichtendienst Telegram passeert de komende twaalf maanden waarschijnlijk de 1 miljard, verwacht oprichter Pavel Durov. Na de grootschalige aanval van Rusland op Oekraïne in 2022 is de app hard gegroeid.

2 uur geleden
Aandacht voor resultaten ASML en Just Eat Takeaway op Damrak

AMSTERDAM (ANP) - Op de Amsterdamse beurs gaat de aandacht woensdag uit naar de resultaten van chipmachinemaker ASML en Thuisbezorgd-moeder Just Eat Takeaway. ASML zag de omzet en de winst in het eerste kwartaal dalen ten opzichte van de sterke resultaten in het laatste kwartaal van 2023. Ook kreeg het bedrijf veel minder nieuwe orders binnen dan een kwartaal eerder. ASML merkt dat de chipindustrie in een dip zit en verwacht dat de sector volgend jaar herstelt. Het bedrijf handhaafde wel de omzetverwachting voor het hele jaar.

2 uur geleden
Minder bestellingen bij moeder Thuisbezorgd.nl

AMSTERDAM (ANP) - Maaltijdbezorger Just Eat Takeaway, het moederbedrijf van Thuisbezorgd.nl, heeft in het eerste kwartaal van dit jaar minder bestellingen verwerkt dan een jaar eerder. Het aantal orders zakte met 6 procent tot ruim 214 miljoen.

3 uur geleden
Minder bestellingen voor chipmachinemaker ASML

VELDHOVEN (ANP) - Chipmachinemaker ASML heeft in het eerste kwartaal minder nieuwe bestellingen binnengehaald dan kenners hadden verwacht. Het bedrijf uit Veldhoven merkt dat de chipindustrie in een dip zit en verwacht dat de sector volgend jaar herstelt.

3 uur geleden