Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Witte Huis: bedrijven moeten meer doen tegen cyberaanvallen

Witte Huis: bedrijven moeten meer doen tegen cyberaanvallen

WASHINGTON (ANP/RTR) - Het Witte Huis vindt dat bedrijven meer moeten doen om zichzelf te beschermen tegen cyberaanvallen en computerhacks, nadat eerder een belangrijke oliepijpleiding in de Verenigde Staten en een grote vleesverwerker doelwit werden. Volgens de adviseur van president Joe Biden op het gebied van cyberveiligheid zijn er steeds vaker grote aanvallen.

"De dreigingen zijn serieus en ze vinden vaker plaats. We dringen er bij jullie op aan om noodzakelijke stappen te nemen om jullie organisaties en het Amerikaanse publiek te beschermen", aldus de adviseur Anne Neuberger. Volgens haar is geen enkel bedrijf, groot of klein, veilig. Het Witte Huis zegt dat het versterken van de bescherming tegen cyberaanvallen een topprioriteit is voor Biden, maar dat bedrijven hier ook meer eigen verantwoordelijkheid voor moeten nemen.

Door de cyberaanval op 's werelds grootste vleesverwerker JBS werd eerder deze week een aanzienlijk deel van de Noord-Amerikaanse vleesindustrie platgelegd. Ook in Australië werden fabrieken stilgelegd door de aanval die zou zijn uitgevoerd door Russische hackers. De hackaanval kwam niet lang na een grote cyberaanval tegen het Amerikaanse Colonial Pipeline. Door die hack van ruim drie weken geleden moest een belangrijke oliepijplijn tijdelijk worden platgelegd, waardoor er tekorten aan benzine bij tankstations ontstonden en de brandstofprijzen flink stegen. Ook hier worden Russische hackers verdacht.

Het Amerikaanse ministerie van Justitie gaat nu onderzoeken naar aanvallen met ransomware een vergelijkbare prioriteit geven als terrorisme, zei een hooggeplaatste functionaris. Daarover zouden donderdag interne richtlijnen zijn uitgestuurd naar openbaar aanklagers door de hele VS. Informatie moet dan centraal worden verwerkt door een onlangs opgerichte taskforce in Washington.

Meer uit Financieel

Wall Street sluit flink lager na renteverhoging Federal Reserve

NEW YORK (ANP) - De Amerikaanse aandelenbeurzen zijn woensdag flink lager gesloten nadat de Federal Reserve de rente opnieuw had opgevoerd om de hoge inflatie te bestrijden. Vanwege de recente onrust in de bankensector had Wall Street voorzichtige hoop op een pauze van de Fed bij het verder opkrikken van de rente. Maar dat gebeurde niet. Sterker nog, Fed-baas Jerome Powell stelde in een persconferentie na afloop van het rentebesluit dat er mogelijk later nog meer renteverhogingen komen.

1 uur geleden
Banensite Indeed schrapt 2200 banen, impact Nederland onduidelijk

AUSTIN (ANP) - De zoekmachine voor vacatures Indeed gaat 2200 banen schrappen, heeft topman Chris Hyams in een bericht aan het personeel meegedeeld. Dat staat gelijk aan ongeveer 15 procent van alle werknemers. Volgens Indeed koelt de arbeidsmarkt in onder andere de Verenigde Staten sterk af na de sterke stijging van het aantal vacatures van vlak na de coronacrisis, toen de economie zich krachtig herstelde. Het Amerikaanse bedrijf moet daarom zelf nu ook stevig inkrimpen.

3 uur geleden
Topman TikTok: nog nooit Amerikaanse gegevens gedeeld met Peking

WASHINGTON (ANP) - Filmpjesapp TikTok heeft nog nooit Amerikaanse gebruikersgegevens gedeeld met de Chinese overheid, of een verzoek ontvangen om deze te delen. Het dochterbedrijf van het Chinese ByteDance zou een dergelijk verzoek ook niet honoreren als dat ooit zou gebeuren, zal TikTok-topman Shou Zi Chew donderdag verklaren voor een commissie van het Amerikaanse Congres.

4 uur geleden
Microsoft-dochterbedrijf verklapt met AI manieren om te coderen

REDMOND (ANP/BLOOMBERG) - Het platform voor softwareontwikkelaars GitHub verklapt binnenkort met behulp van kunstmatige intelligentie (AI) hoe mensen het best bepaalde coderingsopdrachten kunnen uitvoeren. Daarvoor gebruikt het dochterbedrijf van Microsoft technologie van OpenAI, het bedrijf dat de afgelopen maanden veel aandacht kreeg voor zijn programma's ChatGPT en Dall-E.

4 uur geleden
Kaag wil voor besluit over Volksbank opties met Kamer bespreken

DEN HAAG (ANP) - Minister Sigrid Kaag (Financiën) wil de Tweede Kamer laten meepraten over de toekomst van de Volksbank, voordat zij met een besluit komt. Gezien het grote belang van het onderwerp voor de maatschappij en het bankenlandschap mikt zij op een "breed draagvlak" voor de richting die zij kiest.

4 uur geleden
Fed verhoogt rente VS weer ondanks onrust bankensector

WASHINGTON (ANP/BLOOMBERG) - De Federal Reserve voert de rente in de Verenigde Staten verder op om de hoge inflatie te bestrijden. Net als de Europese Centrale Bank (ECB) vorige week laten de beleidsmakers bij de Fed in Washington zich daarmee niet van de wijs brengen door de recente onrust in de bankensector.

4 uur geleden
ING en ABN AMRO geven eerdere winsten prijs op gemengd Damrak

AMSTERDAM (ANP) - De aandelenbeurs in Amsterdam is woensdag met een gemengd beeld geëindigd. De banken ING en ABN AMRO gaven veel van hun eerdere winsten op de dag prijs. Beleggers kijken nu vooral uit naar het rentebesluit van de Federal Reserve in de Verenigde Staten dat later op de dag bekend wordt.

5 uur geleden