Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Wisselend begin op Wall Street ondanks goede WW-cijfers

Wisselend begin op Wall Street ondanks goede WW-cijfers

NEW YORK (ANP) - De aandelenbeurzen in New York zijn donderdag wisselend aan de nieuwe handelsdag begonnen. De graadmeters op Wall Street kregen wat steun van bemoedigende economische data over het aantal nieuwe WW-aanvragen. Autofabrikant Tesla was een opvallende winnaar na berichten dat voor alle in het lopende kwartaal te maken auto's al een koper is gevonden. Tesla won daarop 1,1 procent aan beurswaarde.

De Dow-Jonesindex scherpte zijn record van woensdag verder aan. De graadmeter steeg 0,3 procent tot 34.323 punten. De brede S&P 500 won 0,1 procent tot 4172 punten en naderde daarmee ook zijn hoogste stand ooit. Techgraadmeter Nasdaq leverde in de vroege handel 0,1 procent in tot 13.571 punten. Het aantal nieuwe WW-aanvragen kwam vorige week uit op 498.000 van 590.000 een week eerder. Het aantal aanvragen kwam daarmee uit op het laagste niveau in ruim een jaar.

Farmaceut Moderna verloor haast 11 procent. De onderneming rekent voor dit jaar op hogere opbrengsten met zijn coronavaccin, vooral door de problemen waar andere producten van coronavaccins mee kampen. Investeerders werd evenwel schrik aangejaagd door de discussie over het vrijgeven van patenten waar steeds meer landen heil in zien.

PayPal

Betalingsbedrijf PayPal kwam met beter dan verwachte resultaten in het eerste kwartaal en won 3 procent. Door de coronacrisis is er steeds meer vraag naar online-betaaloplossingen. Ook ViacomCBS kwam met beter dan verwachte cijfers en steeg 0,9 procent. De resultaten van het mediabedrijf werden onder meer vooruit geholpen door hogere advertentie-inkomsten.

Cruisemaatschappij Norwegian Cruise Line speelde 0,9 procent aan beurswaarde kwijt na cijfers. Het verlies van de onderneming viel lager uit dan voorzien, maar qua omzet stelde het bedrijf wel teleur. Ook het weer opstarten van de cruise-activiteiten kampt met tegenvallers. Zo heeft het bedrijf moeite om de benodigde goedkeuringen van autoriteiten te krijgen, terwijl het ook meer tijd kost om de schepen weer vaarklaar te maken.

Zynga

Spelletjesmaker Zynga (plus 2,6 procent), bekend van onder meer FarmVille en CityVille, kwam ook met cijfers. De onderneming verhoogde zijn verwachtingen voor het hele jaar geholpen door de sterke vraag naar zijn spellen. Technologiebedrijf Uber zakte 4,2 procent na cijfers. De onderneming die onder meer met een taxidienst actief is beloofde zijn chauffeurs meer te betalen om maar meer auto's op de weg te krijgen nu de economie aan het herstellen is.

De euro was 1,2065 dollar waard, tegenover 1,2002 dollar een dag eerder. Een vat Amerikaanse olie daalde 0,6 procent in prijs tot 65,25 dollar. Brentolie werd eveneens 0,6 procent goedkoper op 68,54 dollar per vat.

Meer uit Financieel

Klaas Knot waarschuwt voor risico's schulden bij schaduwbanken

BASEL (ANP) - Klaas Knot maakt zich als voorzitter van de Financial Stability Board (FSB) zorgen over de grote schuldenlast van zogenoemde schaduwbanken, oftewel financiële spelers die buiten het traditionele bankensysteem opereren. In gesprek met de Britse zakenkrant Financial Times waarschuwt hij dat die schulden, en het gebrek aan goede informatie hierover, een risico vormen voor de mondiale financiële stabiliteit.

46 minuten geleden
Nog meer werknemers Amerikaanse autofabrieken leggen werk neer

DETROIT (ANP/RTR/BLOOMBERG) - Nog meer werknemers van autofabrieken in de Verenigde Staten gaan staken, meldt vakbond United Auto Workers (UAW). Werknemers van General Motors (GM), Ford en Chrysler-moederbedrijf Stellantis legden twee weken geleden het werk neer omdat ze onder meer een hoger loon willen.

3 uur geleden
Beleggers schrikken niet van uitspraak over fusie PostNL en Sandd

AMSTERDAM (ANP) - PostNL hoorde vrijdag bij de winnaars op de Amsterdamse beurs. Beleggers leken zich niet van de wijs te laten brengen door een nieuwe gerechtelijke uitspraak over de fusie van PostNL met Sandd. Wat de gevolgen van de uitspraak zijn is ook nog onduidelijk, aangezien PostNL en Sandd inmiddels al jaren gefuseerd zijn en het lastig lijkt om dat nog ongedaan te maken.

3 uur geleden
Topman Philips: mogelijk nog 7 jaar bezig met slaapapneu-affaire

AMSTERDAM (ANP) - Philips is mogelijk nog zeven jaar bezig met de affaire rond defecte slaapapneu-apparaten, heeft topman Roy Jakobs gezegd in een interview bij financieel persbureau Bloomberg. Er lopen nog tal van rechtszaken van gebruikers van de apparaten tegen het Nederlandse medisch-technologisch concern over gezondheidsschade. Ook is Philips momenteel met de Amerikaanse toezichthouder FDA in gesprek over de kwestie.

3 uur geleden
Nike uitblinker op Wall Street na goed ontvangen cijfers

NEW YORK (ANP) - Sportartikelenmerk Nike was vrijdag een uitblinker op de aandelenbeurzen in New York dankzij beter dan verwachte kwartaalcijfers. Zo viel de winstgevendheid in het afgelopen kwartaal hoger uit dan verwacht en de voorraden daalden. Dat wordt gezien als een teken dat Nike vooruitgang boekt met het vervangen van oudere producten door nieuwere, meer winstgevende sportartikelen zoals schoenen en kleding.

5 uur geleden
Rechter: ACM weigerde terecht vergunning voor postfusie

ROTTERDAM (ANP) - Concurrentiewaakhond Autoriteit Consument & Markt (ACM) weigerde in 2019 terecht om geen vergunning te verlenen voor de fusie van PostNL en Sandd. Dat stelt de rechtbank Rotterdam die vrijdag een beroep van PostNL over het ACM-besluit van destijds ongegrond heeft verklaard. Wat de gevolgen van deze beslissing precies zijn, is nog niet duidelijk. De zaak is opmerkelijk, omdat PostNL en Sandd inmiddels al jaren één bedrijf zijn. PostNL stelde eerder dat de fusie ook niet meer ongedaan kan worden gemaakt.

5 uur geleden
Schiphol haalt tent voor wachtrijen in buitenlucht weg

SCHIPHOL (ANP) - Schiphol heeft de tent weggehaald die vorig jaar voor vertrekhal 1 was geplaatst om reizigers beschutting te bieden. De luchthaven plaatste de tientallen meters lange tent, omdat personeelstekorten op de luchthaven in het hoogseizoen van 2022 geregeld voor wachtrijen tot buiten de vertrekhal zorgden.

7 uur geleden