Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Winterweer op komst met kans op sneeuw

Winterweer op komst met kans op sneeuw

ZEELAND - Het voorjaar laat nog even op zich wachten want er is winterweer opkomst. De temperatuur gaat volgende week dalen en er is kans op winterse neerslag.

Door een noordwestenwind wordt koudere lucht naar ons land gevoerd, waardoor vanaf zondag de temperatuur omlaag gaat. Overdag wordt het een graad of 6. Er kunnen enkele buien voorkomen en gaandeweg de dag is ook kans op wat korrelhagel of een vlok natte sneeuw. Begin volgende week is het nog niet gedaan met de buien en neemt de wisselvalligheid nog verder toe. Maandag bestaat de neerslag nog voornamelijk uit regen of natte sneeuw maar vanaf dinsdag neemt de kans op sneeuw aanzienlijk toe en is het niet uitgesloten dat het op sommige plekken wel eens wit kan worden. De kans dat er een sneeuwdek ontstaat van meer dan 3 centimeter is echter vrij klein, slechts zo’n 10%. Vooral ‘s nachts is de kans op vorst en sneeuw groot. Hierdoor kunnen natte weggedeelten bevriezen, waardoor het glad kan zijn.

Hou koud wordt het precies?
Vergeleken met de temperatuur die normaal is voor begin maart zitten we aan de koude kant. Dagelijks komt de temperatuur uit op 4 tot 6 graden en in de nachten vriest het licht. Normaal is het begin maart overdag 8 of 9 graden en in de nacht enkele graden boven nul. Daar komt bij dat de gure noordwestenwind het volgende week voor het gevoel nog een stukje kouder maakt.

Meer uit Vlissingen

'De binnenstad lijkt meer op een buitenwijk'

VLISSINGEN - Helge Prinsen portretteert in de rubriek ‘Ik ben Vlissingen’ elke week een van haar stadsgenoten. Met haar korte portretten wil ze bekende en minder bekende Vlissingers in de schijnwerpers zetten en zo een mooi beeld van de stad schetsen waar zij is geboren en getogen.

14 uur geleden
Vlissingse Turn Vereniging turnt sterk in Zierikzee

VLISSINGEN - Maar liefst twaalf turnsters van de selectieklassen van de Vlissingse Turn Vereniging deden afgelopen zaterdag, 25 maart, mee aan de meerkampfinale toestelturnen in Zierikzee. 

1 dag geleden
Wandel mee met de Geuzentocht in Vlissingen

VLISSINGEN - Wandelvereniging Willen is Kunnen uit Vlissingen organiseert op 1 april de jaarlijkse Geuzentocht. Deelnemers kunnen kiezen uit verschillende afstanden.

3 dagen geleden
De bakkerij van De Broederband komt terug in nieuwe vorm

VLISSINGEN - Het beeldbepalende pand van de bakkerij van de ‘coöperatieve verbruiksvereniging’ De Broederband komt in een nieuwe vorm terug aan de Van Dishoeckstraat. Het oorspronkelijke gebouw is enkele jaren geleden afgebroken om plaats te maken voor nieuwbouw in het Scheldekwartier. 

4 dagen geleden
Kijkje achter de schermen bij het Muzeeum

VLISSINGEN - Het Zeeuws maritiem Muzeeum op de Nieuwendijk wordt grondig verbouwd en is sinds november vorig jaar gesloten. Voordat het Muzeeum op 1 juni weer wordt heropend krijgen belangstellenden de kans om alvast een kijkje te komen nemen op zaterdag 1 april.

4 dagen geleden
Amateurzenders naarstig op zoek naar nieuw honk

VLISSINGEN - De zendamateurs van de Vlissingse afdeling van de Vereniging voor Zendamateurs (VRZA) zitten al zo’n twaalf jaar in de voormalige werkplaats van de PSD aan de Binnenhaven. Nu de gemeente Vlissingen plannen heeft om het gebied te ontwikkelen staat het pand op de nominatie om gesloopt te worden en moeten de zendamateurs op zoek naar een andere stek.

4 dagen geleden
Het is vijf voor twaalf voor Kipvis

VLISSINGEN - Voor Kunstwerkplaats Kipvis in de voormalige mdgo aan de Dreesstraat is het vijf voor twaalf. Zoals het er nu naar uitziet moeten de zestien kunstenaars die er hun atelier hebben het pand per 30 juni verlaten. Waar ze naar toe moeten is nog onduidelijk.

5 dagen geleden