Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Winterweer op komst met kans op sneeuw

Winterweer op komst met kans op sneeuw

ZEELAND - Het voorjaar laat nog even op zich wachten want er is winterweer opkomst. De temperatuur gaat volgende week dalen en er is kans op winterse neerslag.

Door een noordwestenwind wordt koudere lucht naar ons land gevoerd, waardoor vanaf zondag de temperatuur omlaag gaat. Overdag wordt het een graad of 6. Er kunnen enkele buien voorkomen en gaandeweg de dag is ook kans op wat korrelhagel of een vlok natte sneeuw. Begin volgende week is het nog niet gedaan met de buien en neemt de wisselvalligheid nog verder toe. Maandag bestaat de neerslag nog voornamelijk uit regen of natte sneeuw maar vanaf dinsdag neemt de kans op sneeuw aanzienlijk toe en is het niet uitgesloten dat het op sommige plekken wel eens wit kan worden. De kans dat er een sneeuwdek ontstaat van meer dan 3 centimeter is echter vrij klein, slechts zo’n 10%. Vooral ‘s nachts is de kans op vorst en sneeuw groot. Hierdoor kunnen natte weggedeelten bevriezen, waardoor het glad kan zijn.

Hou koud wordt het precies?
Vergeleken met de temperatuur die normaal is voor begin maart zitten we aan de koude kant. Dagelijks komt de temperatuur uit op 4 tot 6 graden en in de nachten vriest het licht. Normaal is het begin maart overdag 8 of 9 graden en in de nacht enkele graden boven nul. Daar komt bij dat de gure noordwestenwind het volgende week voor het gevoel nog een stukje kouder maakt.

Meer uit Vlissingen

Vlissingen blijft de artikel 12-status nog wel even houden

VLISSINGEN - Het ziet er naar uit dat Vlissingen nog langer de artikel 12-status blijft houden. Het college van burgemeester en wethouders presenteerde deze week de Jaarrekening 2023 en de Kadernota en trekt zelf al de conclusie dat het niet verantwoord is om na dit jaar weer helemaal op eigen benen te staan in financieel opzicht. "Maar daar beslissen wij als college niet over," zegt wethouder Geoffrey Sips. "Het is aan de inspecteur die advies moet uitbrengen aan het ministerie. Maar als college lijkt het ons niet verantwoord, hoe graag we het ook zouden willen."

7 uur geleden
Auto's beschadigd bij ongeval A58 Oost-Souburg

OOST-SOUBURG - Bij een kettingbotsing op de A58 donderdagmorgen zijn drie auto's beschadigd geraakt. Eén bestuurder is medisch onderozcht.

9 uur geleden
Amerikaanse garagerock en soul in De Piek

VLISSINGEN - Zaterdag 15 juni staat de jonge Amerikaan Zac Person in De Piek in Vlissingen, met een unieke mix van harde garagerock en soul. Het voorprogramma wordt verzorgd door de Zeeuwse bands Grainbait en Two Timer.

14 uur geleden
FNV verbolgen over draai gemeente Vlissingen rond hulp voor minima: 'Kwetsbaarste inwoners aan hun lot overgelaten'

VLISSINGEN - Vakbond FNV is onaangenaam verrast dat de gemeente Vlissingen de inkomensgrens voor armoedebeleid ondanks een eerder besluit van de gemeenteraad, tóch niet verhoogt van 110 naar 120 procent van het sociaal minimum. Dit besluit is volgens de vakbond een klap in het gezicht van de kwetsbare burgers omdat armere inwoners van Vlissingen nu verstoken blijven van noodzakelijke steun. Vicevoorzitter Kitty Jong van de FNV: "Dit is een ongekende teleurstelling voor de inwoners van Vlissingen. Ze worden nu aan hun lot overgelaten. De gemeente heeft keer op keer beloften gedaan om de situatie van armere inwoners te verbeteren, maar draait deze nu zonder pardon terug. Dat is wreed en niet uit te leggen." 

1 dag geleden
Film by the Sea maakt namen vakjury bekend

VLISSINGEN - Dinsdag is tijdens de Amuse, de traditionele kick-off van Film by the Sea, de vakjury voor de Film & Literatuur Competitie van het 26e Vlissingse filmfestival onthuld. De jury, die de prijs voor de beste boekverfilming zal toekennen uit acht genomineerde films, bestaat uit gerenommeerde namen uit de film- en literatuurwereld.

1 dag geleden
Kunstwerk Gazaanse kunstenaar is stukgewaaid

VLISSINGEN - Het kunstwerk 'I'm still alive' van de Gazaanse kunstenaar Maisara Baroud, dat sinds vorige week donderdag aan de gevel van kunstwerkplaats Kipvis hangt, is gistermiddag kapot gewaaid door de harde wind. Het kunstwerk wordt voor aanstaande zaterdag vervangen door een nieuw doek.

2 dagen geleden
Kunstenaar uit Gaza exposeert in Vlissingen: 'I'm still alive'

VLISSINGEN - Sinds vorige week prijkt het kunstwerk 'I'm still alive' van kunstenaar Maisara Baroud uit Gaza aan de gevel van kunstwerkplaats Kipvis aan de Dreesstraat. Het kunstwerk is er komen te hangen op initiatief van de in Middelburg woonachtige kunstenaar Hans Overvliet. "Het werk gaat over vrede en de dood," vertelt Overvliet. "Heel in de verte heeft het ook iets weg van Guernica van Picasso."

2 dagen geleden