Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Wintertijd en versoepelde maatregelen: Risico op inbraak neemt toe

Wintertijd en versoepelde maatregelen: Risico op inbraak neemt toe

THOLEN - Het aantal woninginbraken neemt toe. Uit politiecijfers blijkt dat steeds na nieuwe versoepelingen van de coronamaatregelen er een toename te zien is in woninginbraken. Omdat mensen weer vaker de deur uit zijn, grijpen inbrekers de kans om hun slag te slaan. In combinatie met de wintertijd die weer in is gegaan, neemt de kans op inbraak de komende maanden fors toe.

Hoewel je het misschien niet door had, heb je het afgelopen jaar onbewust je huis bewaakt omdat je zo veel thuis was. Maar door de versoepelde coronamaatregelen valt die beveiliging plots weg. Inbrekers zien hun kansen en uit politiecijfers blijkt dat er een toename in het aantal woninginbraken te zien is.

Na een daling van de afgelopen vijf jaar ziet vergelijkingssite Pricewise bij onderzoek naar die cijfers juist weer een stijging in het aantal woninginbraken. ‘’Sinds april 2021 is er weer een stijging in het aantal woninginbraken te zien. Afgelopen augustus stond het aantal woninginbraken zelfs op 2.319, terwijl dit in april nog op 1.324 lag.’’ Mensen zijn weer vaker van huis door de horeca en winkels die bijvoorbeeld weer open zijn, maar ook doordat reizen nu weer iets toegankelijker is. De politie verwachtte deze toename al en geeft aan na elke versoepeling van de coronamaatregelen telkens een groei te zien. Bij strengere coronamaatregelen daalde het aantal inbraken juist weer. 

Wintermaanden
Het aantal woninginbraken schommelt het gehele jaar door, maar vooral in de wintermaanden is er een toename te zien. Uit data van voorgaande jaren blijkt dat de kans op inbraak tijdens de donkere dagen toeneemt. Dat komt doordat inbrekers een kleiner risico lopen om betrapt te worden, omdat ze minder snel gezien worden. Vooral in december zie je dat terug in de cijfers: Door de jaren heen worden in deze maand het hoogste aantal inbraken gepleegd. Het risico op inbraak ligt in die periode gemiddeld 50 procent hoger dan in andere maanden van het jaar, blijkt uit de risicomonitor woninginbraken 2020.

Voorkomen
Om de kans op inbraak te verkleinen, kun je zelf al het nodige doen om het inbrekers niet te makkelijk te maken. Doe zo bijvoorbeeld áltijd alle deuren en ramen op slot, ook als je maar even weg bent. Laat een lampje aan staan zodat het lijkt alsof er iemand thuis is, en leg kostbaarheden uit het zicht om het ze niet te makkelijk te maken, mochten ze daadwerkelijk binnenkomen.

Mocht je een verdachte situatie tegenkomen, bel dan altijd 112. Als er bij je eigen huis is ingebroken of poging gedaan tot, dan komt de politie bij u thuis. In dat geval kun je 0900-8844 bellen.

Onderzoek door: Pricewise.nl

Meer uit Tholen

Burgernetmelding: 'Nepagenten actief op Tholen'

THOLEN - De politie is op zoek naar nepagenten die de naam van de wijkagent hebben gebruikt.

10 uur geleden
Tiende zomerconcert van Tholen door Jan van de Velde en zijn gezelschap

THOLEN - Jan van de Velde verzorgt morgen - zaterdag 27 juli - het tiende Thoolse zomerconcert van dit jaar. De zanger uit Anna-Jacobapolder laat bezoekers genieten van eigen geschreven liedjes, bijgestaan door een ensemble. Het concert vindt plaats in de Gasthuiskapel van Tholen.

13 uur geleden
Gratis gezondheidstest voor 65-plussers in Sint Philipsland, Sint-Annaland en Anna Jacobapolder

THOLEN - In samenwerking met SportZeeland nodigt de gemeente Tholen alle 65-plussers van Sint Philipsland, Sint-Annaland en Anna Jacobapolder uit voor een gratis gezondheidstest op dinsdag 3 september. 

15 uur geleden
Opgelet: Vanaf vanavond gaat de A4 en Heinenoordtunnel langere tijd dicht

BERGEN OP ZOOM/THOLEN - Rijkswaterstaat voert grootschalige onderhoudswerkzaamheden uit aan de A4 in West-Brabant. Hierdoor is de A4 tussen knooppunt Zoomland en knooppunt Sabina in de richting van Rotterdam afgesloten van vrijdag 26 juli 22.00 uur tot maandag 5 augustus 05.00 uur. Deze werkzaamheden zijn gelijk met de meerdaagse zomerafsluiting van de Heinenoordtunnel (A29). Weggebruikers dienen door filevorming en omleidingen rekening te houden met extra reistijd die kan oplopen tot 60 minuten.

19 uur geleden
Zestien teams deden mee aan eerste Thoolse Jeu de Boules Kampioenschap

SINT PHILIPSLAND - Afgelopen week werd ter gelegenheid van het 5-jarig bestaan van de Jeu de Boules baan in Sint Philipsland het eerste Thoolse Jeu de Boules Kampioenschap gehouden. Het idee was om iets leuks te organiseren en tevens uit te proberen of er voor zoiets belangstelling zou zijn. Hoewel er op meer aanmeldingen was gerekend, is gebleken dat het met de 32 deelnemers een heel leuk, en vooral gezellig evenement is geworden. 

1 dag geleden
Botsing tussen auto en fietser in Sint-Annaland, één lichtgewonde

SINT-ANNALAND - Een fietser is vanmiddag lichtgewond geraakt bij een aanrijding met een auto in Sint-Annaland. Het ongeluk gebeurde op de Langeweg. Volgens de politie kwamen de fietser en de automobilist door nog onbekende oorzaak met elkaar in botsing. 

2 dagen geleden
Het pijnverhaal van Anita van Zielst: 'Wanhoop niet, wanhoop nooit'

(Advertorial) - Medio oktober 2023 zat ik zomaar wat te scrollen op Facebook, toen ik een bericht voorbij zag komen over een multidisciplinaire behandeling van chronische pijnklachten. En over het aanpakken van het probleem bij de bron, in plaats van alleen het wegpoetsen van de klachten. Vervolgens las ik: "En dat doen we bij Ayo Care net een tikkie anders dan je gewend bent."

2 dagen geleden