Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Wintertijd en versoepelde maatregelen: Risico op inbraak neemt toe

Wintertijd en versoepelde maatregelen: Risico op inbraak neemt toe

THOLEN - Het aantal woninginbraken neemt toe. Uit politiecijfers blijkt dat steeds na nieuwe versoepelingen van de coronamaatregelen er een toename te zien is in woninginbraken. Omdat mensen weer vaker de deur uit zijn, grijpen inbrekers de kans om hun slag te slaan. In combinatie met de wintertijd die weer in is gegaan, neemt de kans op inbraak de komende maanden fors toe.

Hoewel je het misschien niet door had, heb je het afgelopen jaar onbewust je huis bewaakt omdat je zo veel thuis was. Maar door de versoepelde coronamaatregelen valt die beveiliging plots weg. Inbrekers zien hun kansen en uit politiecijfers blijkt dat er een toename in het aantal woninginbraken te zien is.

Na een daling van de afgelopen vijf jaar ziet vergelijkingssite Pricewise bij onderzoek naar die cijfers juist weer een stijging in het aantal woninginbraken. ‘’Sinds april 2021 is er weer een stijging in het aantal woninginbraken te zien. Afgelopen augustus stond het aantal woninginbraken zelfs op 2.319, terwijl dit in april nog op 1.324 lag.’’ Mensen zijn weer vaker van huis door de horeca en winkels die bijvoorbeeld weer open zijn, maar ook doordat reizen nu weer iets toegankelijker is. De politie verwachtte deze toename al en geeft aan na elke versoepeling van de coronamaatregelen telkens een groei te zien. Bij strengere coronamaatregelen daalde het aantal inbraken juist weer. 

Wintermaanden
Het aantal woninginbraken schommelt het gehele jaar door, maar vooral in de wintermaanden is er een toename te zien. Uit data van voorgaande jaren blijkt dat de kans op inbraak tijdens de donkere dagen toeneemt. Dat komt doordat inbrekers een kleiner risico lopen om betrapt te worden, omdat ze minder snel gezien worden. Vooral in december zie je dat terug in de cijfers: Door de jaren heen worden in deze maand het hoogste aantal inbraken gepleegd. Het risico op inbraak ligt in die periode gemiddeld 50 procent hoger dan in andere maanden van het jaar, blijkt uit de risicomonitor woninginbraken 2020.

Voorkomen
Om de kans op inbraak te verkleinen, kun je zelf al het nodige doen om het inbrekers niet te makkelijk te maken. Doe zo bijvoorbeeld áltijd alle deuren en ramen op slot, ook als je maar even weg bent. Laat een lampje aan staan zodat het lijkt alsof er iemand thuis is, en leg kostbaarheden uit het zicht om het ze niet te makkelijk te maken, mochten ze daadwerkelijk binnenkomen.

Mocht je een verdachte situatie tegenkomen, bel dan altijd 112. Als er bij je eigen huis is ingebroken of poging gedaan tot, dan komt de politie bij u thuis. In dat geval kun je 0900-8844 bellen.

Onderzoek door: Pricewise.nl

Meer uit Tholen

Pupillen van Olympia Tholen succesvol tijdens turnwedstrijd in Vlijmen

THOLEN - Voor de tweede kwalificatiewedstrijd moesten de pupillen niveau 6 en 7 zaterdag 2 maart afreizen naar Vlijmen. Na deze wedstrijd is het afwachten of we met de teams en individueel de finales hebben behaald. Maar eerst maar eens lekker turnen. 

7 uur geleden
Bewoners van Flupland vrezen voor komst nieuwe wijk Aan de Kreek

SINT PHILIPSLAND - Een straat in Sint Philipsland vreest voor een nieuwe woonwijk aan de westkant van het dorp. De gemeente Tholen wil daar zo'n 100 nieuwe woningen realiseren. Buurtbewoners dienden vijf bezwaren in tegen het plan. Ze zijn vooral bezorgd over het verdwijnen van hun uitzicht, toenemende verkeersstromen en mogelijke waardedaling van hun huizen. Ook uiten ze kritiek op onduidelijken en verkeerdere berekeningen.

10 uur geleden
Lars bevrijdt Tholense Boys in slotfase en NOAD'67 blijft in titelrace [SPEELRONDE 14]

THOLEN - Wat gebeurde er op zaterdag 2 maart allemaal in het amateurvoetbal? In dit overzicht zetten we de uitslagen en programma's van de Thoolse voetbalclubs op een rijtje. Dit is een samenvatting van speelronde 14.

13 uur geleden
Jong en oud bestrijdt zwerfafval langs de Oosterschelde: 'Lijkt wel strandjutten'

SINT-MAARTENSDIJK - Gewapend met een vuilniszak, handschoenen en een prikstok ging een gemêleerd gezelschap van meer dan dertig personen, jong en oud, het zwerfafval te lijf tijdens de gezamenlijke opruimactie Schone Schelde. 

16 uur geleden
Aan de keukentafel met Natasja Ooms: 'Mijn enthousiasme en drive zijn echt mijn kracht'

Ondernemers zijn vaak dag en nacht bezig met hun onderneming. Maar wat drijft hen? Wat is hun motivatie? En waar liggen zij 's nachts van wakker? In 'Aan de keukentafel met...' gaan we met hen in gesprek en gaan we op zoek naar het bijzondere verhaal dat zij te vertellen hebben. Deze week: Natasja Ooms, eigenaresse van Keijzerskroon. 

1 dag geleden
Marechaussee vindt bij controle meer dan 40.000 euro onder vloermat van voertuig

HALSTEREN- Tijdens een Mobiel Toezicht Veiligheid controle heeft de Marechaussee afgelopen week meer dan 40.000 euro gevonden onder de vloermat van een Frans voertuig. Dit gebeurde tijdens een controle op de A4 nabij de afrit Tholen. De bestuurder en zijn bijrijder zijn aangehouden op verdenking van witwassen. 

1 dag geleden
Trouwen wordt steeds duurder: Dit kost een bruiloft in Zeeland

ZEELAND - Een Zeeuwse bruiloft kostte vorig jaar gemiddeld 21.926 euro. Deze trouwkosten zijn hoger dan elders in het land. Vooral de kosten voor de catering zijn in Zeeland duurder dan in andere provincies.

1 dag geleden