Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Winterjas zelfs nog in eerste weekeinde van mei nodig

Winterjas zelfs nog in eerste weekeinde van mei nodig

Ook dit eerste weekeinde van mei is de winterjas nog nodig. ‘Het wordt zaterdag 11 tot 15 graden en zondag 10 tot 13 graden’, meldt weerbureau Weeronline vrijdag. ‘Door een matige tot vrij krachtige wind voelt het zondag aan als slechts 7 tot 10 graden. 

De koude noordelijke winden weten deze lente van geen wijken. Dit weekeinde voert een noordwestenwind frisse lucht aan. Dit is zaterdagochtend vroeg direct te merken. ‘Tussen 6.00 en 7.00 uur ligt de temperatuur maar net boven nul en op een enkele plaats vriest het licht. Vorst aan de grond is mogelijk op grote schaal en ook autoruiten kunnen bevriezen.’ Wie dus vroeg naar buiten gaat heeft niet alleen een winterjas, maar ook handschoenen nodig.

Toch verwacht Weeronline geen onaardig lenteweer. ‘Na de koude start is de zon veelvuldig te zien. Op veruit de meeste plaatsen blijft het droog, maar een lokale bui is niet uitgesloten.’

Normaal gesproken is het begin mei 15 tot 18 graden, aldus het weerbureau. Zaterdagmiddag wordt het ongeveer 11 graden in de kustgebieden. ‘De wind maakt het niet extra koud, want die is slechts zwak tot matig. Uit de wind en in de krachtige meizon kan het dan toch heerlijk zijn.’ Er wordt zonkracht 4 verwacht. ‘Daarmee kan een onbeschermde huid midden op de dag, tussen 12.00 en 15.00 uur, na 30 tot 60 minuten verbranden.’

Zondag 

De zondag begint waarschijnlijk iets minder koud dan zaterdag, met temperaturen rond een graad of 3. Overdag is het juist wat frisser, met maxima van 10 tot 13 graden. De noordwestenwind is ook duidelijker aanwezig, met op de meeste plaatsen een matige wind (windkracht 3-4). Het grootste deel van de tijd is het zondag droog met een mix van zon en stapelwolken, maar verspreid over het land ontstaan enkele buien.

Meer uit Reimerswaal

'We gaan voor feestdag waarop heel Yerseke trots kan zijn'

YERSEKE - Er is nog het nodige werk te verzetten, maar Yerseke at Sea staat al stevig in de steigers. Op zaterdag 17 augustus is het mosselen, oesters en sfeer in de haven. De nadruk ligt niet op kwantiteit, maar op kwaliteit, vertelt de organisatie achter het nieuwe festival.

16 uur geleden
Lionsclub Kapelle-de Bevelanden doneert 2.500 euro aan Stichting Lentekind

KAPELLE - Lionsclub Kapelle-de Bevelanden heeft donderdag 11 april een donatie van 2.500 euro geschonken aan Stichting Lentekind. 

22 uur geleden
Treinreiziger aangehouden bij Kapelle

KAPELLE - Een treinreiziger (24) is woensdag aangehouden bij Kapelle.

1 dag geleden
Programma Koningsdag 2024 Kruiningen

KRUININGEN - Het Oranjecomité Kruiningen organiseert weer de jaarlijkse Koningsdagviering.

1 dag geleden
Nieuw brug verbindt wijken Hansweert

HANSWEERT - Wethouder Maarten Both van de gemeente Reimerswaal heeft donderdag op een soort waterfiets de brug aan de Sloestraat in Hansweert feestelijk in gebruik genomen.

1 dag geleden
Hulpdiensten oefenen ongeval bij sluizen Hansweert

HANSWEERT - Het sluizencomplex bij Hansweert was maandag het decor voor een grote, multidisciplinaire oefening van de hulpdiensten. De brandweer, ambulancedienst, politie en Rijkswaterstaat namen deel aan een complex scenario in een van de, op dit moment in onderhoud zijnde, sluiskolken.

2 dagen geleden
PvdA Kapelle en D66 Kapelle roepen provincie op vaste buslijn Wemeldinge te behouden

WEMELDINGE - De provincie Zeeland heeft in haar vernieuwde aanbestedingsplan voor het busvervoer in Zeeland nog steeds de huidige lijn door Wemeldinge geschrapt. Daartegen komen PvdA Kapelle en D66 Kapelle in opstand.

2 dagen geleden