Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Winterjas zelfs nog in eerste weekeinde van mei nodig

Winterjas zelfs nog in eerste weekeinde van mei nodig

Ook dit eerste weekeinde van mei is de winterjas nog nodig. ‘Het wordt zaterdag 11 tot 15 graden en zondag 10 tot 13 graden’, meldt weerbureau Weeronline vrijdag. ‘Door een matige tot vrij krachtige wind voelt het zondag aan als slechts 7 tot 10 graden. 

De koude noordelijke winden weten deze lente van geen wijken. Dit weekeinde voert een noordwestenwind frisse lucht aan. Dit is zaterdagochtend vroeg direct te merken. ‘Tussen 6.00 en 7.00 uur ligt de temperatuur maar net boven nul en op een enkele plaats vriest het licht. Vorst aan de grond is mogelijk op grote schaal en ook autoruiten kunnen bevriezen.’ Wie dus vroeg naar buiten gaat heeft niet alleen een winterjas, maar ook handschoenen nodig.

Toch verwacht Weeronline geen onaardig lenteweer. ‘Na de koude start is de zon veelvuldig te zien. Op veruit de meeste plaatsen blijft het droog, maar een lokale bui is niet uitgesloten.’

Normaal gesproken is het begin mei 15 tot 18 graden, aldus het weerbureau. Zaterdagmiddag wordt het ongeveer 11 graden in de kustgebieden. ‘De wind maakt het niet extra koud, want die is slechts zwak tot matig. Uit de wind en in de krachtige meizon kan het dan toch heerlijk zijn.’ Er wordt zonkracht 4 verwacht. ‘Daarmee kan een onbeschermde huid midden op de dag, tussen 12.00 en 15.00 uur, na 30 tot 60 minuten verbranden.’

Zondag 

De zondag begint waarschijnlijk iets minder koud dan zaterdag, met temperaturen rond een graad of 3. Overdag is het juist wat frisser, met maxima van 10 tot 13 graden. De noordwestenwind is ook duidelijker aanwezig, met op de meeste plaatsen een matige wind (windkracht 3-4). Het grootste deel van de tijd is het zondag droog met een mix van zon en stapelwolken, maar verspreid over het land ontstaan enkele buien.

Meer uit Reimerswaal

Nieuwbouw kerk Yerseke geopend tijdens Dag van de Bouw

YERSEKE - Tijdens de Dag van de Bouw, zaterdag 17 juni, kan in Yerseke de nieuwbouw van de kerk van de Gereformeerde Gemeente aan de Steeweg worden bekeken. Van 10 tot 16 uur zet Bouwbedrijf Boogert de poorten open en kunnen bezoekers de voortgang van de nieuwbouw zien.

10 uur geleden
Zaterdag is het Zeeuwse Veteranen Dag in Middelburg

MIDDELBURG - Op zaterdag 10 juni is er weer een Zeeuwse Veteranen Dag. Sinds vorig jaar is gekozen om de activiteiten van deze dag op het Abdijplein van de Zeeuwse Hoofdstad te organiseren. Dit houdt in dat er geen parade door de stad komt en ook geen defilé op de Markt.  

1 dag geleden
Neergestort vliegtuig bij Rilland blijkt loos alarm

RILLAND - In de omgeving van Rilland hebben hulpverleners gezocht naar een mogelijk neergestort sportvliegtuigje. Er kwam omstreeks 14.50 uur een melding binnen bij de meldkamer van de politie.

1 dag geleden
Final League bij v.v. Kapelle om voetbal voor meiden te promoten

KAPELLE - Iedereen is zaterdag welkom op het complex van v.v. Kapelle voor de Final League. Deze dag promoot voetbal onder meiden. Er zijn wedstrijden en allerlei andere activiteiten. Danique Tolhoek, oud-speelster van Kapelle en vanaf volgend seizoen uitkomend in Ajax 1, verzorgt de prijsuitreiking.

1 dag geleden
Truckrit van Davogé weer terug

OOSTDIJK - Afgelopen zaterdag vond de negentiende editie van de jaarlijkse truckrit van stichting Davogé na lange tijd weer plaats. Een hartverwarmend evenement dat speciaal is georganiseerd voor mensen met een beperking. Er was niet alleen de bekende truckrit, maar ook een spelletjesprogramma, verschillende demonstraties van onder ander de brandweer en nog veel meer.

2 dagen geleden
Urker Mans Formatie treedt op in Yerseke

YERSEKE - Op zaterdag 10 juni hoopt de Urker Mans Formatie een concert te verzorgen in de Herv. kerk van Yerseke. De UMF is een unieke groep van 13 schitterende zangstemmen onder leiding van de ervaren dirigent Martin Mans. Zij zullen een mix van psalmen en geestelijke liederen zingen. Hugo van der Meij (piano) en Jolanda van de Wege (panfluit) zullen de Formatie muzikaal begeleiden en muzikale intermezzo’s laten horen.

2 dagen geleden
Brandweer haalt schaap uit slootkant bij Yerseke

YERSEKE - De brandweer is maandagavond rond 19:30 uur opgeroepen om een schaap uit de slootkant te halen in de Yerseke Moer. Het schaap is op nog onbekende manier buiten de omheining gekomen en stond de spuitgasten uit Yerseke schaapachtig aan te kijken bij hun aankomst.

2 dagen geleden