Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Winterfestijn op het plein in Hansweert

Winterfestijn op het plein in Hansweert

HANSWEERT - Na alle perikelen rondom corona viert Hansweert 10 en 11 december eindelijk het 50-jarig jubileum van de gemeente Reimerswaal.

De Hansweerste verenigingen en beide scholen hebben geprobeerd een zo gevarieerd mogelijk programma samen te stellen. Dit alles zal plaatsvinden in het weekend van 10 en 11 december op en rond het Kaj Munkplein. 

Zaterdag 10 december begint het om 8.30 uur met een gratis ontbijt voor de inwoners. ‘Wacht niet te lang met opgeven, want vol is vol’, laat de organisatie weten. Opgeven kan via [email protected] ‘Na het ontbijt zal burgemeester van Egmond samen met kinderburgemeester Lois het festijn officieel openen.’ Er staan verschillende foodtrucks, zoals met Portugees eten, frites en snacks, mosselen en vis, oliebollen, snert met pannenkoeken en koffie/thee met gebak. Er zijn verschillende kraampjes met onder andere kinderkleding, vetbollen voor de vogels, glühwein en warme chocomel. Na de officiele opening zal volksdansverenig Scaldis een optreden verzorgen. 

‘We hebben een schaatsbaan van 10 bij 10 meter waarop bij toerbeurt geschaatst kan worden, zodat iedereen aan de beurt komt. Geen eigen schaatsen meenemen, deze zijn in verschillende maten bij de baan.’ Vanaf 12.00 tot 14.00 uur kunnen de kinderen geschminkt worden. Vanaf 13.00 uur zal in de grote zaal van dorpshuis Kaj Munk een film over Oud Hansweert vertoond worden en om 15.00 uur zullen de heren Sinke en van Loo een diapresentatie geven over de Ramp van 1953. 

‘Om 14.00 uur kunnen we nieuw jong talent bewonderen. Dus bespeel je een instrument, solo of in een band, schroom niet en geef je op bij Silvia, via 06-30304874. Om 16.00 uur zal er een kindershow volgen. De gehele dag wordt muzikaal omlijst door dj OMT. Ook loopt de kerstman rond, zodat de kinderen samen met hem op de foto kunnen. We hebben zanger Corne van Meer weten te strikken om een optreden te verzorgen vanaf 17.30 uur tot....?’ Vanaf 21.00 uur kunnen bezoekers een dansje wagen in dorpshuis Kaj Munk op de klanken van dj OMT. 

Zondag

Op zondag 11 december staan er nog steeds foodtrucks en kraampjes. De schaatsbaan is open vanaf 12.00 uur en sluit om 18.00 uur. ‘Om 14.00 uur willen we starten met een kerstrun voor jong en oud. U krijgt van ons een kerstpak, zodat u in stijl kunt gaan rennen.’ 

Rond 15.30 uur begint het trucktrekken. Maak ploegjes van 5 tot 6 personen en kijk wie de truck de meeste meters kan trekken. 

Voor beide evenementen is het aanmelden bij Silvia, 06-30304874. De middag wordt muzikaal omlijst door dweilband Scheldedweilers uit Hansweert. Houd voor verdere informatie de Facebook-pagina in de gaten: Winterfestijn op het plein.

Meer uit Reimerswaal

Dominee Erik Tramper: 'Onze oecumenische pioniersgemeente is uniek in Nederland'

SCHORE - Twee jaar geleden was het erop of eronder voor de kerk in Schore, vertelt dominee Erik Tramper. “We hadden twintig mensen of nog minder in de kerk. Als we wilden doorgaan, moest het anders." De kerkgangers zochten verbinding met nieuwe mensen. “Sindsdien gebeuren er mooie dingen."

1 dag geleden
Auto in de sloot bij ongeval Postweg (N670) bij Yerseke

YERSEKE - Op de Postweg (N670) bij Yerseke is donderdagavond een auto in de sloot beland. Het voertuig en de bestuurder zijn door brandweerlieden uit de benarde situatie bevrijd.

1 dag geleden
Vissen is Matthias' grootste passie

KRABBENDIJKE - Matthias Baas (20) uit Krabbendijke wist vorige maand de wereldtitel voor kustvissen te behalen. In de leeftijdsklasse onder de eenentwintig jaar wist hij individueel de meeste vissen en daarmee de eerste plek binnen te hengelen. Al sinds zijn twaalfde doet Matthias mee aan viswedstrijden door heel Nederland en daarbuiten, want vissen is zijn grootste passie.

2 dagen geleden
Ravage na botsing tussen vrachtwagens op A58 bij Kapelle

KAPELLE - Op de snelweg A58 nabij Kapelle heeft donderdag rond 9.50 uur in de mist een ongeval tussen twee vrachtwagens plaatsgevonden. Daardoor is er grote ravage ontstaan op de A58. De snelweg is vanwege het ongeval afgesloten tussen Kruiningen en 's-Gravenpolder in de richting van Vlissingen. Of er iemand gewond is geraakt is nog niet bekend. 

2 dagen geleden
Tweedaagse vogeltentoonstelling in Krabbendijke

KRABBENDIJKE - De Vogelvrienden Krabbendijke en omstreken organiseren op vrijdag 1 december en zaterdag 2 december hun jaarlijkse vogeltentoonstelling in dorpshuis de Meiboom in Krabbendijke.

3 dagen geleden
Hennepkwekerij gevonden in woning Waardekensstraat Kapelle

KAPELLE - De politie heeft dinsdagmorgen een hennepkwekerij aangetroffen in een woning aan de Waardekenstraat in Kapelle. De 45-jarige bewoner is aangehouden.

3 dagen geleden
Kapelse en Reimerswaalse verenigingen zetten zich massaal in voor Grote Clubactie

KRUININGEN/KAPELLE - Verenigingen hebben een miljoenenrecord verbroken met de Grote Clubactie. Ook in de gemeenten Reimerswaal en Kapelle zetten leden zich massaal in voor hun vereniging. 

4 dagen geleden