Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Wint Kapelse wethouder Jon Herselman landelijke verkiezing?

Wint Kapelse wethouder Jon Herselman landelijke verkiezing?

KAPELLE - Voor het tweede jaar op rij komt de beste bestuurder van Zeeland uit de gemeente Kapelle. Binnenlands Bestuur nomineerde vorig jaar wethouder Annebeth Evertz en dit jaar wethouder Jon Herselman voor de landelijke verkiezing van beste lokale bestuurder van 2022. 

Er zijn 13 genomineerden voor de landelijke titel: uit elke provincie 1 en 1 vanuit de waterschappen. ‘In de eerste ronde hebben lokale politici, bestuurders, griffiers en secretarissen uit Zeeland wethouder Herselman genomineerd en hun waardering voor hem uitgesproken’, laat de gemeente Kapelle dindag weten. ‘Hij heeft de meeste stemmen in de provincie Zeeland ontvangen. De stemmers beschrijven wethouder Herselman als een daadkrachtige bestuurder. Met zijn jarenlange bestuurlijke ervaring en zijn bijzondere deskundigheid op verschillende thema’s heeft hij indruk gemaakt op stemmers.’

Burgemeester Constantijn Jansen op de Haar van de gemeente Kapelle meldt dat Herselman al bijna 25 jaar wethouder is in Kapelle. ‘Alleen dat is al een prestatie die anderen hem niet nadoen. Na al die jaren is Jon nog steeds scherp en betrokken en zet hij zich voor de volle 100% in voor onze gemeente. Ook heeft hij een aantal mooie projecten op zijn naam staan, zoals bijvoorbeeld ons nieuwe sportcentrum De Bloesem (zie foto). Zijn kandidatuur als beste lokale bestuurder steun ik dus van harte.”

Nu de nominaties bekend zijn gemaakt is het aan het publiek om te stemmen. Dit kan tot 29 januari via de website www.bestebestuurder.nl. Op 1 februari wordt de beste bestuurder 2022 bekend gemaakt tijdens Kompas, het nieuwjaarsevenement van Binnenlands Bestuur.

Meer uit Reimerswaal

Voor Pim Fontijn is dansen zijn lust en zijn leven: 'Sinds mijn 19e heb ik niet meer gewerkt'

KRABBENDIJKE - Pim Fontijn is bekend van zijn zumbalessen in Kruiningen en Krabbendijke. Hij staat vol energie op het podium. Tegenwoordig is dat in de buurt, maar Pim heeft jaren als danser door Europa getoerd met de Duitse danceact Scooter. "Ik was een party animal. Iedere dag, bam! Gaan met die hap!", vertelt Pim. Totdat hij een burn-out kreeg.

1 dag geleden
Yerseke staat volgende week in teken van avondvierdaagse

YERSEKE - In Yerseke begint maandag een nieuwe editie van de jaarlijkse avondvierdaagse.

1 dag geleden
Jubileum voor Franse Slag Mars in en om Kapelle

KAPELLE - Zaterdag 18 mei is het tijd voor de tiende editie van de Franse Slag Mars vanuit Kapelle. Vanwege het lustrum splitst de organisatie van de Franse Slag Mars de route van tien kilometer op in twee keer vijf kilometer wandelen en een tocht met een historisch militair voertuig.

2 dagen geleden
Herdenking Lancaster-bemanning maandag in Krabbendijke

KRABBENDIJKE - Bij het monument aan de Noorddijk in Krabbendijke wordt maandagochtend het vliegtuigongeluk met de Engelse Lancaster in de Tweede Wereldoorlog herdacht. 

2 dagen geleden
Muzikaal cabaret van Maartje & Kine vrijdagavond in Rilland

RILLAND - Maartje & Kine brengen vrijdagavond muzikaal cabaret met 'Hoge Noot' in dorpshuis Luctor et Emergo in Rilland.

3 dagen geleden
Rommelroute door Kapelse wijk Eliwerve zaterdag

KAPELLE - Zaterdag (11 mei) vanaf 9.30 uur houden bewoners van de wijk Eliwerve in Kapelle voor de derde keer een rommelroute.

3 dagen geleden
Gemeente Reimerswaal verloot 440 regentonnen

KRUININGEN - Tweehonderd inwoners van de gemeente Reimerswaal hebben eind vorig jaar een gratis regenton gekregen. 'Omdat nog meer inwoners een steentje willen bijdragen aan een beter klimaat, krijgt deze actie een vervolg', laat de gemeente weten. 'Vanaf maandag 13 mei kunnen inwoners zich inschrijven voor een regenton. In totaal verloten we 440 tonnen.'

4 dagen geleden