Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Winst op Wall Street na hoopvol signaal banenmarkt

Winst op Wall Street na hoopvol signaal banenmarkt

NEW YORK (ANP) - Optimisme heeft donderdag de stemming bepaald op de New Yorkse aandelenbeurzen. De belangrijkste graadmeters sloten met winst na positieve signalen over het herstel van de Amerikaanse arbeidsmarkt. Daarnaast kondigde de Amerikaanse president Joe Biden aan het vaccinatietempo in de Verenigde Staten aanzienlijk te verhogen.

De Amerikaanse overheid meldde dat het aantal wekelijkse aanvragen voor een nieuwe werkloosheidsuitkering uitkwam op 648.000, het laagste niveau sinds het begin van de coronacrisis in de VS. De afname was ook veel sterker dan economen in doorsnee hadden verwacht.

Biden wil dat in de eerste honderd dagen na zijn aantreden als president minstens 200 miljoen coronavaccins aan Amerikanen zijn toegediend. Dat is een verdubbeling van zijn oorspronkelijke ambitie.

GameStop

De combinatie van positief nieuws voor het economisch herstel werd op Wall Street begroet met een winst van 0,6 procent voor de Dow-Jonesindex. De brede S&P 500 won 0,5 procent tot 3909,52 punten en de Nasdaq steeg 0,1 procent tot 12.977,68 punten.

Een opvallende stijger was GameStop, dat een dag eerder nog een derde van zijn beurswaarde verloor. Het aandeel van de gamewinkelketen, een geliefde speelbal van particuliere beleggers op forumsite Reddit, won ruim 52 procent. Twee andere bij Reddit-beleggers populaire bedrijven, bioscoopketen AMC en koptelefoonmaker Koss Corp, wonnen respectievelijk 21,3 en 57 procent.

Nike

Nike eindigde de sessie 3,8 procent lager. De sportkledingfabrikant is een van de westerse merken die in China onder vuur liggen omdat ze uit zorgen over dwangarbeid geen katoen meer gebruikt uit de Chinese provincie Xinjiang. Onder andere de populaire Chinese acteur Wang Yibo heeft zijn sponsorcontract met Nike opgezegd.

Vliegtuigmaker Boeing begint volgens mediaberichten weer met leveringen van zijn 787 Dreamliner, nadat deze vijf maanden lang waren opgeschort. Het aandeel steeg 3,3 procent.

De euro was 1,1763 dollar waard, tegenover 1,1764 dollar bij het slot van de Europese beurzen. De olieprijzen vielen weer wat terug na de sterke opleving als gevolg van de blokkade van het Suezkanaal door een gestrand containerschip. Een vat Amerikaanse olie daalde 4,4 procent in prijs tot 58,47 dollar. Brentolie verloor 4 procent tot 61,82 dollar.

Meer uit Financieel

Winst 100-jarige verzekeraar De Goudse gehalveerd

GOUDA (ANP) - De winst van ondernemersverzekeraar De Goudse is in 2023 gehalveerd ten opzichte van het jaar daarvoor. Het familiebedrijf, dat deze maand zijn 100-jarig bestaan viert, kreeg te maken met een toename van het aantal ongevallen met motorrijtuigen, een stijging in arbeidsongeschiktheid bij zzp'ers en meer brandschade.

1 uur geleden
Schiphol Group koopt stikstofrechten voor vliegveld bij Rotterdam

SCHIPHOL (ANP) - Luchthavenexploitant Schiphol Group heeft stikstofrechten van twee boerenbedrijven in Zuid-Holland gekocht voor vliegveld Rotterdam The Hague Airport. Dat bevestigt een woordvoerder na een bericht van de Volkskrant. Het vliegveld bij Rotterdam heeft een natuurvergunning nodig en moet daarvoor voldoende rechten hebben om stikstof uit te stoten.

2 uur geleden
AEX in het rood door oplopende spanningen Midden-Oosten

AMSTERDAM (ANP) - De AEX-index op het Damrak ging vrijdag omlaag door de oplopende spanningen in het Midden-Oosten. De beurshandel was de hele week al nerveus na de Iraanse aanval met drones en raketten op Israël afgelopen weekend, die grotendeels werd afgeslagen. Israël dreigde daarop terug te zullen slaan en heeft naar verluidt in de nacht van donderdag op vrijdag raketten gelanceerd die een onbekend doel in Iran hebben geraakt.

2 uur geleden
Unilever zwakt duurzaamheidsdoel voor plastic af

LONDEN (ANP) - Voedings- en verzorgingsmiddelenbedrijf Unilever zwakt een aantal duurzaamheidsdoelen af, waaronder de belofte om vanaf volgend jaar het verbruik van nieuw plastic te hebben gehalveerd. Nu mikt het bedrijf achter merken als Axe, Knorr en Dove op een vermindering van het plasticverbruik van 30 procent in 2026.

2 uur geleden
Giorgio Armani (89) staat open voor fusie of beursgang modeconcern

MILAAN (ANP/BLOOMBERG) - Giorgio Armani staat open voor een "fusie of beursgang" van zijn modeconcern, als hij het bedrijf verlaat. De modeontwerper zegt dit in een interview, drie maanden voor zijn negentigste verjaardag.

2 uur geleden
Beurshandel in teken van spanningen in Midden-Oosten

AMSTERDAM (ANP) - De beurshandel in Amsterdam staat vrijdag vooral in het teken van de spanningen in het Midden-Oosten. In Azië doken de aandelenkoersen omlaag na berichten dat Israël in de nacht van donderdag op vrijdag raketten heeft gelanceerd die een onbekend doel in Iran hebben geraakt. Israël heeft officieel nog niet gereageerd op de mogelijke aanval, die van een beperkte omvang lijkt te zijn.

3 uur geleden
Apple verwijdert WhatsApp op bevel van Chinese autoriteiten

CUPERTINO (ANP/BLOOMBERG/RTR) - Apple heeft de berichtendiensten WhatsApp en Threads van Meta verwijderd uit zijn Chinese appwinkel. De Chinese autoriteiten hadden daarvoor opdracht gegeven omdat ze een bedreiging zouden vormen voor de nationale veiligheid.

3 uur geleden