Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Winst moederbedrijf Chinese webwinkel Temu stijgt 246 procent

Winst moederbedrijf Chinese webwinkel Temu stijgt 246 procent

SHANGHAI (ANP/AFP) - Pinduoduo, het moederbedrijf van de omstreden Chinese webwinkel Temu, heeft zijn winst in het eerste kwartaal van dit jaar ruim verveelvoudigd. Zowel op de Chinese thuismarkt als in het buitenland groeit het bedrijf razendsnel.

De nettowinst van het in Shanghai gevestigde Pinduoduo bedroeg over de eerste drie maanden van dit jaar 3,6 miljard euro. Dat is een stijging van 246 procent ten opzichte van dezelfde periode vorig jaar.

Temu is sinds de lancering in september 2022 uitgegroeid tot een van de populairste webwinkels ter wereld. Het bedrijf ligt echter zwaar onder vuur van consumentenorganisaties.

Temu zou gebruik maken van verboden technieken om consumenten te beïnvloeden en de webwinkel zou zich evenmin houden aan nieuwe Europese wetgeving. In april openden toezichthouders in Zuid-Korea een onderzoek naar Temu op verdenking van oneerlijke praktijken. De Nederlandse Consumentenbond heeft een klacht over Temu ingediend bij de Autoriteit Consument & Markt (ACM).

Meer uit Financieel

Onderzoek: opkomst AI kan vooral bij banken veel banen verdringen

NEW YORK (ANP/BLOOMBERG) - De grote Amerikaanse bank Citigroup denkt dat kunstmatige intelligentie (AI) waarschijnlijk meer banen zal verdringen in de bankensector dan in welke andere sector dan ook. Maar er komen waarschijnlijk ook nieuwe banen voor in de plaats.

58 minuten geleden
De Volksbank verhuist naar nieuw hoofdkantoor in Utrecht

UTRECHT (ANP) - De Volksbank gaat verhuizen. De kantoren van het concern achter merken als SNS, ASN en RegioBank in Utrecht en Den Bosch worden komende jaren verplaatst naar nieuwe locaties in die steden, heeft de bank aangekondigd.

1 uur geleden
Aanbiedingenwebsite koopjedeal.nl stopt ermee na boete van ACM

DEN HAAG (ANP) - Aanbiedingenwebsite koopjedeal.nl kondigt aan ermee te stoppen. Dat schrijft de site, ruim een week nadat bekend is geworden dat het bedrijf achter koopjedeal.nl een boete moet betalen vanwege nepkortingen.

2 uur geleden
Nabestaanden vliegtuigcrashes willen miljardenboete Boeing

WASHINGTON (ANP/RTR) - Familieleden van de slachtoffers van twee grote Boeing 737 MAX-crashes hebben de Amerikaanse justitie gevraagd een boete van maximaal bijna 25 miljard dollar te eisen tegen de vliegtuigbouwer. Volgens een advocaat van de nabestaanden zou die straf "juridisch gerechtvaardigd en duidelijk passend" zijn. Hij spreekt in een brief aan justitie van "de dodelijkste bedrijfsmisdaad in de geschiedenis van de Verenigde Staten".

3 uur geleden
Europese Commissie wil maatregelen voor Nederlandse arbeidsmarkt

BRUSSEL (ANP) - Het is hard nodig dat de Nederlandse overheid ingrijpt op de arbeidsmarkt, vindt de Europese Commissie. Zo moet flexwerk minder aantrekkelijk worden, staat bij een reeks aanbevelingen die de dagelijkse EU-leiding heeft voor Nederland. Ook zou ons land meer moeten doen om extra mensen aan het werk te krijgen om zo personeelstekorten op te lossen.

4 uur geleden
Oekraïne gaat invoerrechten betalen voor export eieren naar EU

BRUSSEL (ANP) - De Europese Commissie gaat invoerrechten heffen op eieren uit Oekraïne. Het land exporteert er meer naar de EU dan voorheen, en de unie wil de eigen boeren beschermen tegen de Oekraïense concurrentie.

4 uur geleden
Moederbedrijf Thuisbezorgd wint op beurs na deal met Amazon

AMSTERDAM (ANP) - Thuisbezorgd-moederbedrijf Just Eat Takeaway was woensdag een van de grotere winnaars op de Amsterdamse beurs. Het maaltijdbestelbedrijf gaat in samenwerking met webwinkelconcern Amazon leden van Amazon Prime in Duitsland, Oostenrijk en Spanje gratis maaltijdbezorgingen aanbieden. Daarop werd door beleggers positief gereageerd. Met een plus van 1,5 procent was Just Eat Takeaway de grootste stijger bij de middelgrote fondsen op het Damrak.

5 uur geleden