Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Winnend ADO Den Haag blijft in het spoor van Roda JC

DEN HAAG (ANP) - ADO Den Haag blijft in de eerste divisie door een 3-0-thuiszege op FC Emmen in het spoor van nummer 2 Roda JC. Henk Veerman maakte na een kwartier spelen uit de draai alweer zijn veertiende goal van het seizoen. Nog voor rust verdubbelde Lasse Vigen de marge, al ging Emmen-doelman Jan Hoekstra daarbij niet geheel vrijuit. Jort van der Sande knalde in blessuretijd het derde Haagse doelpunt binnen.

Nummer 4 De Graafschap voegde ook 3 punten aan het totaal toe door VVV-Venlo met 3-0 te verslaan. Devin Haen opende voor rust met een intikker de score. Tien minuten na de pauze zorgde Jeffry Fortes uit een hoekschop voor de tweede treffer. In de slotfase bepaalde Ralf Seuntjens de eindstand. VVV-keeper Jan de Boer kreeg daarna nog rood na een handsbal buiten zijn strafschopgebied.

FC Groningen klopte Jong AZ met ruime cijfers (4-1), klom daardoor naar de vijfde plaats en staat bovendien bovenaan in de derde periode.

Koploper Willem II komt maandag in actie. De Tilburgers gaan dan op bezoek bij Jong PSV. De eerste twee clubs in de eerste divisie promoveren rechtstreeks naar de Eredivisie.

Meer uit Voetbal

Ajax blijft vijfde en duwt Volendam naar eerste divisie

VOLENDAM (ANP) - Ajax heeft FC Volendam het laatste zetje richting de Keuken Kampioen Divisie gegeven. Het team van trainer John van 't Schip zegevierde in Volendam met 4-1. Daardoor kan de thuisploeg zich twee speelronden voor het einde van de competitie niet meer handhaven.

3 minuten geleden
FC Utrecht houdt dankzij 1-0-zege op Vitesse zicht op plek vijf

UTRECHT (ANP) - FC Utrecht houdt dankzij een minimale thuiszege op Vitesse nog kans om zich direct te plaatsen voor Europees voetbal. De Deen Victor Jensen bezorgde de ploeg van trainer Ron Jans amper twee minuten na zijn invalbeurt de overwinning (1-0). Daardoor blijft de achterstand op concurrent Ajax, de huidige nummer 5, twee duels voor het einde 3 punten.

8 minuten geleden
Spelers bezorgen PSV-coach Bosz 'bierdouche' op persconferentie

EINDHOVEN (ANP) - PSV-trainer Peter Bosz heeft tijdens de persconferentie na de kampioenswedstrijd tegen Sparta Rotterdam een 'bierdouche' gekregen van zijn spelers. Toen de Apeldoorner bezig was aan zijn terugblik op het seizoen, stormde de gehele selectie de persruimte binnen. De spelers gooiden een grote kan met bier leeg over het hoofd van Bosz.

11 minuten geleden
FC Volendam neemt na twee jaar afscheid van Eredivisie

VOLENDAM (ANP) - FC Volendam is na twee jaar gedegradeerd uit de Eredivisie. De club kan zich na de thuisnederlaag tegen Ajax (1-4) niet meer handhaven in de laatste twee speelronden van de competitie.

14 minuten geleden
Club Brugge boekt zesde overwinning op rij in play-offs België

ANTWERPEN (ANP) - Club Brugge heeft de zesde overwinning op rij geboekt in de play-offs om de titel in de hoogste klasse van het Belgische voetbal. De ploeg won de uitwedstrijd tegen regerend kampioen Antwerp van trainer Mark van Bommel met 2-1. Club heeft nu 3 punten voorsprong op Anderlecht, dat later op zondag op bezoek gaat bij Union.

1 uur geleden
Bosz: kampioenswedstrijden zijn nooit goed, dat blijkt wel

EINDHOVEN (ANP) - Trainer Peter Bosz vond het voor een keertje niet zo erg dat het voetbal van PSV niet zo goed was. "Kampioenswedstrijden zijn nooit goede wedstrijden, dat blijkt wel", sprak de Apeldoorner na de zege van 4-2 op Sparta.

Oud-doelman Van Breukelen overhandigt PSV'ers kampioensschaal

EINDHOVEN (ANP) - De selectie van PSV kreeg de schaal uitgereikt die bij de 25e landstitel uit de clubgeschiedenis hoort. Dat gebeurde in het Philips-stadion door Hans van Breukelen. De oud-doelman gaf de kampioensschaal aan aanvoerder Luuk de Jong, die in de kampioenswedstrijd tegen Sparta Rotterdam (4-2) niet wist te scoren en dit seizoen voorlopig op 27 doelpunten blijft staan.