Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Winkelend publiek moet in Engeland vanaf 24 juli mondkapje dragen

Winkelend publiek moet in Engeland vanaf 24 juli mondkapje dragen

LONDEN (ANP) - De Britse regering stelt het dragen van een mondkapje in de winkel en supermarkt in Engeland vanaf 24 juli verplicht. Hiermee hoopt de regering van premier Boris Johnson een nieuwe verspreiding van het coronavirus tegen te gaan, meldt het bureau van de premier.

Johnson had afgelopen week al laten weten dat strengere regels voer het dragen van mondkapjes misschien nodig zouden zijn minister Michael Gove van kabinetszaken had echter gezegd dat het dragen van gezichtsbescherming een kwestie van gezond verstand zou moeten zijn.

"De premier is er duidelijk in dat mensen gezichtsbedekking zouden moeten te dragen in winkels en we zullen dit verplicht stellen vanaf 24 juli", zei een woordvoerder van Johnson.

Groot-Brittannië heeft het hoogste aantal coronadoden in Europa, bijna 45.000 inwoners zijn overleden. In Schotland, dat zijn eigen bestuur over volksgezondheid heeft, is het dragen van een mondkapje in winkels al verplicht, net als in Duitsland, Spanje, Italië en Griekenland.

0 reacties

Om te reageren moet je eerst even inloggen.

Meer uit Buitenland

EU-ministers vergaderen over relatie met Wit-Rusland en Turkije

BRUSSEL (ANP) - De ministers van Buitenlandse Zaken van de EU-landen houden vrijdagmiddag een ingelaste videovergadering over de relatie met Wit-Rusland en die met Turkije. De roep om nieuwe sancties tegen beide landen zwelt aan, maar daarvoor is instemming van alle 27 lidstaten vereist. Officiële besluiten worden niet verwacht.

2 uur geleden
Grootste bioscoopketen VS heropent gedeeltelijk

LEAWOOD (ANP) - De Amerikaanse bioscoopgigant AMC opent op 20 augustus de eerste honderd vestigingen. De grootste bioscoopketen van het land hoopt voor de Amerikaanse release van Christopher Nolan's film Tenet op 3 september twee derde van zijn ruim 600 bioscopen weer operationeel te hebben.

2 uur geleden
Trump trekt Amerikaanse afkomst Kamala Harris in twijfel

WASHINGTON (ANP) - De Amerikaanse president Donald Trump heeft geprobeerd twijfel te zaaien over de Amerikaanse nationaliteit van de Democratische vicepresidentskandidaat Kamala Harris. "Ik hoorde vandaag dat Kamala Harris niet aan de voorwaarden zou voldoen om kandidaat te zijn voor het vicepresidentschap", zei Trump tijdens een persconferentie.

2 uur geleden
Cohen: Trump speelde vals in 2016 en Rusland hielp hem

NEW YORK (ANP) - Michael Cohen, voormalig persoonlijk advocaat en regelaar van de Amerikaanse president Donald Trump, beweert in een binnenkort te verschijnen boek dat zijn cliënt in 2016 hulp kreeg van Rusland en met vals spel de verkiezingen heeft gewonnen.

3 uur geleden
Hongaarse oppositie vormt alliantie tegen Orbán

BOEDAPEST (ANP/AFP) - De zes grootste oppositiepartijen van Hongarije gaan samenwerken om de partij van premier Viktor Orbán te verslaan bij de volgende landelijke verkiezing in 2022. Ze willen onder meer één gezamenlijke kandidaat inzetten in ieder kiesdistrict.

6 uur geleden
Weer duizenden mensen de straat op in Wit-Rusland

MINSK (ANP/DPA/RTR/AFP) - Demonstranten gaan in Wit-Rusland voor de vijfde avond op rij de straat op. Er wordt onder meer actie gevoerd in het centrum van hoofdstad Minsk. De protesten verlopen volgens de eerste berichten vreedzamer dan de afgelopen dagen, toen duizenden mensen zijn opgepakt of mishandeld door veiligheidstroepen.

7 uur geleden
Schoonzoon Trump bevestigt ontmoeting met Kanye West

WASHINGTON (ANP) - Jared Kushner, de schoonzoon en topadviseur van de Amerikaanse president Donald Trump, heeft een ontmoeting gehad met Kanye West. Dat bevestigde hij donderdag aan journalisten op het Witte Huis.

8 uur geleden