Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Winkelcentrum TREF Middelburg ontvangt BREEAM-NL Excellent certificaat

Winkelcentrum TREF Middelburg ontvangt BREEAM-NL Excellent certificaat

MIDDELBURG - A.S.R. real estate ontving recent het BREEAM-NL In-Use Excellent certificaat voor winkelcentrum TREF in Middelburg. Een uitzonderlijke prestatie omdat het winkelcentrum gebouwd werd in de jaren ’70. Het winkelcentrum werd vorig jaar opgeleverd na een grondige herontwikkeling en verduurzamingsslag. Dankzij diverse duurzaamheidsmaatregelen werd de energievraag met 60% verlaagd van 345 naar 138 kWh per vierkante meter. Een belangrijke stap richting Paris Proof. 

Winkelcentrum TREF uit de jaren ’70 was esthetisch, technisch en functioneel toe aan vernieuwing. Het ASR Dutch Prime Retail Fund, eigenaar van het winkelcentrum, heeft het winkelcentrum de afgelopen jaren gerevitaliseerd en toekomstbestendig gemaakt. Vanaf de start van de herontwikkeling stond duurzaamheid centraal in de keuzes die werden gemaakt. Dit heeft geresulteerd in een BREEAM In-Use Excellent certificaat; een uitzonderlijke prestatie voor een gebouw dat al bijna 50 jaar bestaat. Om dit BREEAM-niveau te bereiken zijn diverse duurzame maatregelen genomen.

1500 zonnepanelen
Op het dak werden circa 1500 zonnepanelen geplaatst. Met deze zonnepanelen kan per jaar circa 440.000 kWh worden opgewekt, wat gelijk staat aan het gemiddelde jaarlijkse energieverbruik van bijna 150 huishoudens. De lokaal opgewekte energie wordt gebruikt voor de algemene ruimte en afgenomen door diverse winkels in het winkelcentrum.

Lichtstraat van 40 meter
Er werd een lichtstraat van 40 meter in het dak aangebracht. Dit zorgt voor veel natuurlijk daglicht in het winkelcentrum, wat prettig is voor de bezoekers en tegelijkertijd de energievraag verlaagt doordat er minder kunstlicht nodig is. Daarnaast zijn in de lichtstraat voorzieningen getroffen voor natuurlijke ventilatie.
Hoogwaardige isolatie en ledverlichtingHet dak en de gevels zijn voorzien van hoogwaardige isolatie en de ramen van HR++-glas. Overal werd ledverlichting aangebracht en er zijn laadpalen voor elektrische auto’s en fietsen.

Gasloos, gescheiden afvalstromen en groen in en rondom het winkelcentrum
Met de revitalisatie is het gebouw gasloos geworden, er is een centrale afvalinzameling met gescheiden afvalstromen en daarnaast werden in en rondom het winkelcentrum zitgelegenheden en groen aangebracht. Ook aan flora en fauna is gedacht; zo is er een bijentuin aan de buitenzijde van het winkelcentrum en zitten er vleermuizenkasten op de gevel. Het duurzame ontwerp is gemaakt door Vocus Architecten. De herontwikkeling van het winkelcentrum werd begeleid door Inspire Real Estate. CFP Green Buildings verzorgde het BREEAM-certificeringtraject.

Meer uit Middelburg

BAM vervangt 400.000 watermeters voor Evides Waterbedrijf in Zuid-Holland en Zeeland

NIEUWLEUSEN - BAM Energie & Water vervangt in opdracht van Evides Waterbedrijf 400.000 huishoudelijke watermeters in Zuid-Holland (regio Rijnmond) en Zeeland. De werkzaamheden starten in januari 2023 en eindigen in 2029.

6 uur geleden
‘Warme Kamers’ in Middelburg

MIDDELBURG - De gemeente Middelburg geeft gevolg aan het initiatief ‘Warme kamers’ van het Leger des Heils. Hierbij is gekozen om naast de Warme Kamers van het Leger des Heils een aantal welzijnsaccommodaties extra open te stellen. Wijkcentrum Palet, dorpshuizen Sint Laurens, Nieuw- en Sint Joosland en Arnemuiden zijn vanaf 1 december drie dagen per week extra geopend van 9.00 tot 21.00 uur. Hiermee is een spreiding van locaties over de gemeente Middelburg gerealiseerd.

7 uur geleden
Botsing tussen scooter en auto in Middelburg

MIDDELBURG – Bij een ongeval op de Oude Vlissingseweg in Middelburg is donderdagmiddag een scooterbestuurder lichtgewond geraakt. Een auto raakte beschadigd. Het ongeval gebeurde omstreeks 13.35 uur op de kruising van de Oude Vlissingseweg en de Spinhuisweg. 

7 uur geleden
Kind aangereden op Torenweg Middelburg

MIDDELBURG – Bij een aanrijding op de Torenweg in Middelburg is donderdagmiddag een kind gewond geraakt. Hij is door het ambulancepersoneel onderzocht. De jongen werd omstreeks 16.45 uur door een automobilist aangereden op de rotonde op de kruising van de Torenweg en de Roozenburglaan.

7 uur geleden
HZ vraagt aandacht voor LHBTI+-studenten

MIDDELBURG/VLISSINGEN - Op vrijdag 9 december kleurt de HZ paars. Tijdens Paarse Vrijdag laat de hogeschool door middel van verschillende activiteiten zien dat studenten mogen zijn wie ze zijn. Nog elk jaar spreken de studentpsychologen van de HZ studenten die worstelen met hun seksuele identiteit.

1 dag geleden
Junior Company, het nieuwe praktijkvak voor vmbo basis leerlingen

MIDDELBURG - Vmbo basis leerlingen van de onderbouw zijn dit schooljaar bij Nehalennia locatie Kruisweg gestart met een nieuw vak: Junior Company. Ondernemende vaardigheden, samenwerken en zelfstandig leren d.m.v. verschillende projecten staan centraal. Op dinsdag 6 december wordt het eerste deel afgesloten met de door de leerlingen georganiseerde foodtruckfestival ‘Around the World’.

2 dagen geleden
Middelburg gaat excuses aanbieden voor slavernijverleden

MIDDELBURG - Het college van Middelburg gaat excuses aanbieden voor de rol die de stad heeft gespeeld in het slavernijverleden. Dit zal volgend jaar gebeuren op 1 juli tijdens de viering van Keti Koti.

2 dagen geleden