Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Winkelcentrum aan Pottenbakkerssingel ondergaat metamorfose

Winkelcentrum aan Pottenbakkerssingel ondergaat metamorfose

MIDDELBURG - Het winkelcentrum aan de Pottenbakkerssingel in Middelburg krijgt een grote opknapbeurt.

De verbouwing gaat ongeveer een jaar duren. Alle winkels blijven geopend tijdens de werkzaamheden, die in juni beginnen.

Met de verbouwing wil a.s.r. real estate het centrum met ruim 5000 vierkante meter winkeloppervlak toekomstbestendig maken. De parkeergarage wordt ook vernieuwd. De meeste huurders zoals Albert Heijn, Etos, Gall & Gall, Action, de Schoenmaker en ’t Smoske blijven, maar er is ruimte voor nieuwe zaken.

Esthetisch

Het voormalige onderkomen van Trefcenter is gebouwd in de jaren ‘70 van de vorige eeuw. “Het is esthetisch, technisch en functioneel toe aan vernieuwing. We gaan het gemak van boodschappen doen sterk verbeteren en de route naar de binnenstad wordt logischer”, zegt Nadja Bressers van a.s.r. real estate.

Lichtstraat

Er komt onder meer een lichtstraat in het gebouw, waardoor er meer daglicht binnenkomt. Ook worden de entrees vergroot met glazen puien, het dak en de gevels goed geïsoleerd en komt de ingang aan de stadszijde tegenover de brug te liggen. De andere ingang wordt voorzien van elektrische rolpaden.

Meer uit Middelburg

Vier auto's beschadigd vanwege autobrand in Middelburg

MIDDELBURG - In de nacht van vrijdag op zaterdag zijn in Middelburg vier personenauto's beschadigd geraakt door brand. De brandweer heeft de voertuigen geblust.

2 dagen geleden
Hardleerse Middelburger zonder rijbewijs voor derde keer betrapt achter het stuur

ZIERIKZEE - Een 39-jarige Middelburger is afgelopen nacht op de N256 voor de derde keer betrapt op het rijden in een auto zonder geldig rijbewijs. Vanwege de recidive krijgt hij niet alleen een proces-verbaal, maar is ook de auto waarin hij reed in beslag genomen.

2 dagen geleden
Volume veel te hoog: TV wordt ingenomen door politie in Middelburg

MIDDELBURG - De politie heeft vannacht in Middelburg een televisie in beslag genomen. Dit naar aanleiding van geluidsoverlast. Het was namelijk niet de eerste keer dat de politie naar het adres moest.

2 dagen geleden
Koningin Máxima op bezoek bij Middelburgse inspiratiesessie

MIDDELBURG - Koningin Máxima was gisteren, woensdagmiddag 21 februari in Poppodium De Spot in Middelburg aanwezig tijdens de inspiratiesessie 'Méér Kunst en Cultuur in School en Omgeving'. Tijdens deze bijeenkomst bespraken educatie- en cultuurorganisaties uit de provincie Zeeland hoe zij leerlingen gelijke kansen kunnen bieden met behulp van de verlengde schooldag en het integreren van kunst en cultuur in het onderwijs. Koningin Máxima is erevoorzitter van Méér Muziek in de Klas.

4 dagen geleden
Marcel Fränzel waarnemend burgemeester in Middelburg

MIDDELBURG - De commissaris van de Koning in de provincie Zeeland, de heer drs. J.M.M. (Han) Polman, heeft de heer M.A. (Marcel) Fränzel MSc. (1960) benoemd als waarnemend burgemeester van Middelburg. Zijn benoeming gaat in op 13 maart 2024. Dit besluit volgt op de benoeming van de heer mr. H.M. (Harald) Bergmann als burgemeester van de gemeente Schiedam per diezelfde datum.

4 dagen geleden
Oekraïense klanken vanaf de stadhuiscarillon in Veere

VEERE - Het is deze week twee jaar geleden dat het Russische leger Oekraïne binnenviel. Om de Oekraïense vluchtelingen te laten weten dat Nederland meeleeft, laat stadsbeiaardier David van der Vlies op donderdag 22 februari van 12.00 tot 13.00 uur. Oekraïense muziek horen van het carillon in Veere.

5 dagen geleden
Traumahelikopter ingezet voor reanimatie in Middelburg

MIDDELBURG - De Rotterdamse traumahelikopter is woensdagmorgen ingezet voor een reanimatie in Middelburg. De patiënt is per traumahelikopter naar het ziekenhuis gebracht.

5 dagen geleden