Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Winkel aan Spanjaardstraat overvallen: dader vlucht in grijze Opel Zafira met Belgisch kenteken

Winkel aan Spanjaardstraat overvallen: dader vlucht in grijze Opel Zafira met Belgisch kenteken

MIDDELBURG - Een winkel aan de Spanjaardstraat in Middelburg is zaterdagochtend overvallen. De dader is gevlucht in een grijze Opel Zafira met Belgisch kenteken. Rond 09.20 uur werden de inzittenden van het voertuig aangehouden in Oost-Souburg. 

Rond 08.40 uur kwam er een melding binnen van een overval in een winkel aan de Spanjaardstraat. De politie meldt dat er vermoedelijk niemand gewond is geraakt. 

De dader vluchtte na de overval in een grijze Opel Astra met Belgisch kenteken. De dader zou een licht getinte man van 30 tot 35 jaar oud zijn. Hij is rond de 1.75 meter en heeft een normaal postuur. Volgens het signalement droeg hij een beige regenjas en een spijkerbroek. In de auto zaten nog twee andere inzittenden. 

Rond 09.20 uur zijn in Oost-Souburg in de omgeving van de Spoorstraat drie inzittenden van een Belgische Opel Zafira aangehouden. De mannen zijn overgebracht naar een politiecellencomplex. Hun betrokkenheid bij de overval wordt onderzocht. De auto is in beslag genomen en wordt getakeld. 

Meer uit Middelburg

Gewonden bij aanrijding tussen scooter en fietser in Middelburg

MIDDELBURG - Bij een ongeluk op de Oude Vlissingseweg in Middelburg zijn zaterdagmiddag twee personen gewond geraakt. Er werd een traumateam opgeroepen, maar dit is niet meer ingezet.Tussen de kruisingen Johan Hieronimus Huijssenstraat en Pieter Duvelaer van Campenstraat kwamen rond 16.15 uur een fietser en een scooterrijder met elkaar in botsing. De beide betrokkenen raakten gewond. Er werden twee ambulanceteams en een traumahelikopter opgeroepen, maar de komst van het traumateam werd geannuleerd.De ambulancemedewerkers hebben zich over de gewonden ontfermd. Vanwege het ongeluk is de weg tijdelijk afgesloten. De scooterbestuurder is met spoed naar het ziekenhuis gebracht.

13 uur geleden
Omvangrijke fotocollectie Den Beer Poortugael overgedragen aan Zeeuws Archief

MIDDELBURG – De omvangrijke fotocollectie van jonkheer Leonard den Beer Poortugael is overgedragen aan het Zeeuws Archief. De Veerenaar overleed in 2017 en liet tienduizenden afbeeldingen na. “Het beschikbaar stellen wordt een grote uitdaging, een meerjarenproject.”

16 uur geleden
Fietser gewond bij aanrijding Gapinge

GAPINGE - Bij een aanrijding  tussen een fietser en automobilist aan de Dorpsstraat in Gapinge is vrijdagavond een vrouw gewond geraakt.

20 uur geleden
Zeeuwse kunstenaar Bianca Runge gaat viraal op TikTok met 1,6 miljoen views

KOUDEKERKE - Bianca Runge begon drie weken met het delen van filmpjes op TikTok. In haar atelier verwerkt ze overtollige kralen, sieraden en tapijten tot een grote kunstinstallatie. Haar werkzaamheden filmt ze en deelt ze op TikTok met de hashtag ‘Oddly Satisfying’.

1 dag geleden
Verkeerscontrole bij Schietbaan Middelburg

MIDDELBURG - Op de Schietbaan in Middelburg is donderdag een algemene verkeerscontrole gehouden door de politie en de afdeling handhaving van de gemeente Middelburg. Auto’s werden van de weg gehaald voor controle op verschillende zaken.

1 dag geleden
Startschot Jeugdeducatiefonds op basisschool Het Element

MIDDELBURG -Op 28 november bezoekt wethouder Willemien Treurniet, samen met Hans Spekman van het Jeugdeducatiefonds, basisschool Het Element. Het doel van dit bezoek is om een gezamenlijk startschot te geven om vijf basisscholen in Middelburg te ondersteunen vanuit het Jeugdeducatiefonds in samenwerking met de gemeente. Naast het inzicht in het reguliere aanbod van het Jeugdeducatiefonds, ziet de wethouder ook hoe het Jeugdeducatiefonds scholen de kans geeft om ontbijt of lunch op school aan te bieden middels een subsidie van het Ministerie van OCW.

1 dag geleden
Zoekdag Luctor et Detector is een primeur in Zeeland

OOSTKAPELLE - Op 12 november, om 05.00 uur in de ochtend stond de organisatie van de eerste metaaldetectie zoekdag in Zeeland al op het erf van op het hof Zwanenburg van de familie Wouters, tussen Oostkapelle  en Grijpskerke. De gastheer had voor de meer dan vijftig zoekers van deze klantendag van Luctor et Detector ruim veertien hectare weiland ter beschikking gesteld. Het beloofde een prachtige dag te worden.

1 dag geleden