Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Wim Hofman gaat op tournee in Week van het Zeeuwse Boek

Wim Hofman gaat op tournee in Week van het Zeeuwse Boek

In de 27e Week van het Zeeuwse Boek, van 10 tot en met 20 november, geven Zeeuwse boekhandels bij een aankoop van vijftien euro een cadeau mee. Het is het boekje ‘In de sneeuw geboren’, waarin de Vlissingse schrijver, dichter en beeldend kunstenaar Wim Hofman (1941) op een speelse, humoristische manier vertelt over zijn jongensjaren in Vlissingen en – tijdens de oorlog – in Valkenswaard.

Centraal staan de jaren na de Tweede Wereldoorlog vanwege de verwoestingen en opbouw, en de Watersnoodramp van 1953. “Tegen de achtergrond van onder meer deze gebeurtenissen zien we een nieuwsgierige, onderzoekende jongen opgroeien”, vertelt boekhandelaar Anthoni Fierloos. “De Wim van nu filosofeert in het boekje over herinneringen en de lezer staat versteld over de rijkdom aan details: ‘Herinneringen zijn als zonnevlekjes die op je pad oplichten in een donker bos. De negen die je voor een geslaagde tekening kreeg op school, de nieuwe zwarte gymschoentjes. Het meisje dat Frans sprak en je zomaar een snoepje gaf op de veerboot naar Breskens, het vangen van een blinkende vis, het langzaam wandelen met een broertje aan je hand, het in zee gooien van een fles met een briefje erin en dan zien dat-ie nog wegdrijft ook, naar Engeland misschien of verder nog, naar de Golf van Biskaje of Ivoorkust!”

Wim Hofman debuteerde in 1969 met Welwel, de zeer grote tovenaar en zes andere doldwaze verhalen voor kinderen van 6 tot 36 jaar en ouder. Ruim twintig boeken volgden, waaronder vier poëziebundels. “Hofman grossierde in ‘Griffels’, ‘Penselen’ en vele andere prijzen.” Eerder dit jaar verscheen de autobiografisch getinte verhalenbundel ‘We vertrekken voordat het licht is - Hofmans vertellingen’. Pas zag de pocket ‘Er is altijd wel iemand het licht: een keuze uit Hofmans gedichten’. 

Het omslag van het geschenkboekje van 96 pagina’s wordt gesierd door twee ‘schilderijtjes’ van Hofman. De tekst is geïllustreerd met bijna twintig historische foto’s en een aantal schetsjes van Hofman. “Deze uitgave is een eerbetoon aan Hofman die in februari tachtig jaar is geworden. Nog altijd schrijft, tekent en schildert hij; denk aan zijn column in de PZC.” 

Tijdens de Week van het Zeeuwse Boek gaat de auteur ‘op tournee’ langs de Zeeuwse boekhandels om lezers te ontmoeten. Zaterdag 13 november 11.00 tot 12.00 uur bij boekhandel ‘t Spui in Vlissingen en 15.00 tot 17.00 uur bij De Drvkkery in Middelburg; zaterdag 20 november 11.00 tot 12.00 uur bij De Vries in Zierikzee, 13.30 tot 14.30 uur bij Het Paard van Troje in Goes en 14.30 uur tot 15.30 uur bij De Koperen Tuin in Goes.

Meer uit Beveland

Marnix Staete fase II van start in Goes

GOES - De symbolische eerste paal van de tweede fase van Marnix Staete in Goes is dinsdag 14 mei geslagen.

15 uur geleden
250 euro boete voor illegaal jagen bij Colijnsplaat

COLIJNSPLAAT - Drie Roemeense mannen zijn zondagavond bij Colijnsplaat aangehouden voor illegaal jagen. 

1 dag geleden
Motorrijder (23) uit 's-Heerenhoek ernstig gewond na valpartij

's-HEERENHOEK - Een motorrijder is maandagmorgen ernstig gewond geraakt bij een eenzijdig ongeval op de 's-Heerenhoeksedijk bij 's-Heerenhoek. Het slachtoffer is per traumahelikopter naar het ziekenhuis in Rotterdam gebracht.

1 dag geleden
Lezersfoto van de week komt uit Goese tuin

GOES - De rubriek 'Lezersfoto van de week' in de Bevelandse Bode wordt deze eer opgesierd door een foto van Corry Dijke uit Goes.

2 dagen geleden
Aan de keukentafel bij Luna Heuvingh en Esther Beunis

Ze kenden elkaar al langer maar de liefde sloeg een jaar of tien geleden pas echt over achter de bar bij café Seventy-Seven in Middelburg. Toen gingen ze nog samen op boevenpad, nu zijn ze bezig met opstarten van Marie Bio Strandkot op het natuurstrand van Oostkapelle. Een strandtent waar uitsluitend met biologische en lokale producten gewerkt gaat worden. Van het land naar het strand, dat is het idee. Esther: 'Bij een cappuccino krijg je melk van de koeien van de boerderij achter de duinen.'

3 dagen geleden
Motorrijder raakt gewond bij ongeval op de N665

HEINKENSZAND - Een motorrijder is vrijdagavond gewond geraakt bij een eenzijdig ongeluk op de N665 ter hoogte van Heinkenszand. Het slachtoffer is per ambulance naar het ziekenhuis gebracht.

3 dagen geleden
Weekendweer: zondag stevige (onweers)buien

REDACTIE - Zaterdag is er veel bewolking en valt vooral 's ochtends regen. Later op de dag wordt het regionaal droger en kan de zon nog even doorbreken. Het wordt 17 tot 21 graden. Zondag start juist droog met zon, later op de dag neemt de kans op onweersbuien toe. Met 20 tot 23 graden is het wat warmer.

3 dagen geleden