Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Willemien van Dijke: ‘Aan voornemens doe ik niet echt, mijn man en ik leven dag voor dag’

Willemien van Dijke: ‘Aan voornemens doe ik niet echt, mijn man en ik leven dag voor dag’

Voor de 45-jarige Willemien van Dijke uit Scherpenisse is 2021 ondanks de coronapandemie gevuld met goede momenten, zoals het kerstdiner op haar werk. ‘’Aan voornemens doe ik niet echt, ik en mij man leven dag voor dag’’, vertelt ze. Hun wens is dan ook om in 2022 hen leven te leven zoals ze dat willen. 

‘’Wel sociaal-maatschappelijk verantwoord natuurlijk.’’ Willemien en haar man Martin werken namelijk allebei in de zorg. ‘’Ik werk als verzorger voor mensen met een verstandelijke beperking in Lepelstraat en mijn man is cliniclown.’’ Vandaar dat zij Kerstmis en de jaarwisseling vooral met z’n tweeën hebben gevierd. ‘’Dankzij ons werk hadden wij ook geen plannen die door de maatregelen niet door konden gaan. Een besmetting kan altijd gebeuren, maar we willen niet dat we het verspreiden op het werk of iets dergelijks. Haar hoogtepunt van het afgelopen jaar was dan ook dat ze weer terug op haar werk in Lepelstraat kon. ‘’Ik moest helaas vanwege de te grote bezetting er in 2020 weg’’, vertelt ze. ‘’Maar toen er weer plek was, hebben ze me met volle plezier teruggevraagd. Na een jaar had ik er zoveel zin weer in.’’ Samen met haar man beheert ze ook de Kunstkamer. ‘’Het is heel leuk om daar samen met mensen te werken.’’ Het liep voor een lange tijd goed, maar corona bracht daar een eind aan. ‘’Kunnen we een tijd openblijven en dan weer dicht. Een dieptepunt kan ik het niet noemen, maar jammer is het wel.” Het komende jaar is moeilijk te voorspellen. ‘’Maar ik denk wel dat we met z’n allen een manier vinden om er mee te leven.’’

Meer uit Tholen

Na vier jaar afwezigheid was het Thools Bierfestival terug met ruim 200 bezoekers

THOLEN - Na vier jaar afwezigheid bracht het Thools Bierfestival afgelopen zaterdag opnieuw bierliefhebbers samen in de stad. De derde editie van dit evenement trok maar liefst tweehonderd enthousiaste bezoekers naar de binnenplaats van de Gasthuiskapel. Charel Wolvekamp, medeorganisator van het bierfestival, beschouwt deze ‘supergeslaagde dag’ als een groot succes: “We hadden geluk met het weer en de stemming was fantastisch.”

23 minuten geleden
Waterfront in opstand tegen 'dreigende' hoogspanningsstation in Halsteren

THOLEN - Bewoners van de Waterfront in Tholen zijn bezorgd over de mogelijke komst van een hoogspanningsstation aan de overkant van het Schelde-Rijnkanaal. Hoewel het station niet op Thools grondgebied zal liggen, uiten de bewoners hun zorgen over verstoring van het uitzicht, geluidsoverlast en stralingsgevaar.

10 uur geleden
Deze 8 verenigingen op Tholen gaan weer loten verkopen via de Grote Clubactie

THOLEN - De Grote Clubactie gaat op zaterdag 23 september weer van start en dit jaar doen acht Thoolse verenigingen mee. Dit initiatief biedt verenigingen de kans extra inkomsten te genereren voor hun activiteiten door de verkoop van loten. Een lot kost 3 euro per stuk, waarvan 80 procent naar de club gaat.

2 dagen geleden
Tholen maakt zich op voor Nationale Burendag

THOLEN - De jaarlijkse Nationale Burendag staat voor de deur en belooft op zaterdag 23 september een dag vol gezelligheid en verbinding te worden in de gemeente Tholen. In de provincie Zeeland zijn 124 activiteiten aangemeld. Landelijk staat het aantal aanmeldingen op 8213 activiteiten. Zo maken organisatoren Oranje Fonds en Douwe Egberts bekend. 

2 dagen geleden
Weekendweer Tholen: 'Herfst start met vleugje nazomer'

THOLEN - Dit is het weerbericht voor het eiland Tholen van zaterdag 23 en zondag 24 september. Kort samengevat: We kunnen een regenachtige start van het weekend verwachten, maar zondag brengt nazomerweer met zon en warme temperaturen.

3 dagen geleden
Weihoek in het midden van zonneparkstrijd: Omwonenden positief, SP niet

THOLEN - Hoewel de omwonenden van de Weihoek in Poortvliet positief zijn over het idee van een zonnepark in hun landschap, kan dit op weerstand stuiten in de gemeenteraad. Het zonnepark is een risico van overbelasting van het stroomnet en in strijd met een eerder aangenomen motie, aldus Theo Korevaar van de SP Tholen.

3 dagen geleden
Christelijk Thools mannenkoor Rehoboth bestaat 50 jaar

THOLEN - Het Christelijk Thools mannenkoor Rehoboth bestaat bijna 50 jaar. Een bijzondere mijlpaal, zeker ook omdat het mannenkoor tot op de dag van vandaag een lid in het midden heeft van het eerste uur. Uniek ook omdat het koor na een aantal jaren van krimp weer gestaag groeit. En tijdens de jubileumzangavond op 30 september verdubbelt het koor ook nog eens in aantal. “Uniek dat er zoveel leden hebben opgegeven om tijdens de jubileumzangavond met ons mee te zingen.”

4 dagen geleden