Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Willem Meijer nieuwe directeur Museum Veere

Willem Meijer nieuwe directeur Museum Veere

VEERE - Willem Meijer wordt de nieuwe directeur van Museum Veere. Hij volgt vanaf 1 augustus 2023 de huidige directeur Veronica Frenks op die eind van dit jaar met pensioen gaat. Vooruitlopend op het directeurschap zal Willem vanaf 1 maart aanstaande op projectbasis werkzaam zijn voor het museum. Als inwerkperiode om de overdracht zo soepel mogelijk te laten verlopen en om al een aantal concrete projecten te gaan aanpakken.

Willem Meijer heeft een voorliefde voor kunst, cultuur en historisch erfgoed. De afgelopen jaren is hij nauw betrokken geweest bij diverse musea als samensteller van exposities, als vormgever en als adviseur. Naast ervaring in de Zeeuwse museumwereld, brengt hij kennis mee uit de culturele sector. Zo was Willem Meijer onder andere betrokken bij het project “Herdenken en Verbinden” van de Provincie Zeeland, de Liberation Route Europe in Zeeland samen met de Provincie en Erfgoed Zeeland, Sail de Ruyter en was hij medeverantwoordelijk voor de herdenkingen van de Slag om de Schelde en de Zeeuwse Admiraliteitsdagen. 

Oorspronkelijk komt hij uit een heel andere hoek. Willem sloot zijn carrière bij Defensie af in 2013 als commandant van de kazerne in Vlissingen en aanspreekpunt tussen defensie en Zeeland. Daarna was hij verbonden aan het Trainingscentrum Vlissingen en later het Veiligheidscentrum Zeeland; eerst als hoofd en later als directeur.

Meer uit Middelburg

Veers duo opgepakt na afbranden safaritent op camping Domburg

DOMBURG - De politie heeft vrijdagochtend een man (24) en vrouw (26) uit de gemeente Veere aangehouden. Zij zijn mogelijk verantwoordelijk voor het afbranden van de safaritent op een vakantiepark aan de Schelpweg in Domburg. De brand is mogelijk aangestoken.

1 uur geleden
Safaritent afgebrand op camping Domburg

DOMBURG - Op een camping aan de Schelpweg in Domburg is vannacht een safaritent in vlammen opgegaan. Er is niemand gewond geraakt bij de brand.

7 uur geleden
Vooral VVD-ers willen burgemeester van Middelburg worden

MIDDELBURG - Op 6 februari 2024 is de vacature voor het burgemeestersambt in de gemeente Middelburg opengesteld. Kandidaten konden hun sollicitatiebrieven tot 27 februari 2024 aan de commissaris van de Koning in Zeeland sturen.

1 dag geleden
Lustrumconcerten 30 jaar Gospelkoor Glorify

MIDDELBURG - Gospelkoor Glorify  bestaat 30 jaar en viert dat met 2 lustrumconcerten in Axel en Middelburg.

1 dag geleden
Samenwerking Zeelandia Middelburg en voetbalschool JVOZ

MIDDELBURG - Voorzitter Remy Verhage van voetbalclub Zeelandia Middelburg en voorzitter Eugène Fagg van Jeugd Voetbal Opleiding Zeeland (JVOZ) hebben vrijdag een samenwerkingsovereenkomst ondertekend. Deze stap volgt op een succesvolle pilot in de afgelopen periode.

3 dagen geleden
Vier auto's beschadigd vanwege autobrand in Middelburg

MIDDELBURG - In de nacht van vrijdag op zaterdag zijn in Middelburg vier personenauto's beschadigd geraakt door brand. De brandweer heeft de voertuigen geblust.

6 dagen geleden
Hardleerse Middelburger zonder rijbewijs voor derde keer betrapt achter het stuur

ZIERIKZEE - Een 39-jarige Middelburger is afgelopen nacht op de N256 voor de derde keer betrapt op het rijden in een auto zonder geldig rijbewijs. Vanwege de recidive krijgt hij niet alleen een proces-verbaal, maar is ook de auto waarin hij reed in beslag genomen.

6 dagen geleden