Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Wilders wil voor de zomer beëdigd kabinet en debat

Wilders wil voor de zomer beëdigd kabinet en debat

DEN HAAG (ANP) - Voor het zomerreces moet een nieuwe regering aantreden, een regeringsverklaring afleggen en daarover in debat gaan met de Tweede Kamer, zegt PVV-leider Geert Wilders in het debat over de formatie. De kabinetsploeg gaat vervolgens aan de slag met de uitwerking van het hoofdlijnenakkoord. "Dat kan een tijdje duren. Rond het begin van het nieuwe parlementaire jaar zal dat af moeten zijn."

Wilders voorziet in augustus of september, misschien tijdens de Algemene Politieke Beschouwingen na Prinsjesdag, een debat over het zogeheten regeerprogramma.

Het zomerreces begint vrijdag 5 juli.

Meer uit Politiek

Coalitiepartijen botsen hard over hongersnood in Gazastrook

DEN HAAG (ANP) - VVD en NSC zijn woensdag hard gebotst met de PVV over de situatie in Gaza. Dennis Ram van de PVV ontkende in het debat dat er een hongersnood is in de Palestijnse kuststrook. Ook keerde hij zich tegen meer hulp aan de getroffen bevolking daar.

7 uur geleden
Laagste aantal stemmen voor kandidaten Piratenpartij-Groenen

DEN HAAG (ANP) - Bas Eickhout, lijsttrekker van GroenLinks-PvdA, kreeg het grootste aantal stemmen bij de Europese verkiezingen. Meer dan 676.000 mensen brachten een stem op hem uit. Steven Russchenberg en Tom Bakkers, beide van Piratenpartij - De Groenen, kregen 29 stemmen in heel Nederland, het laagste aantal. In totaal hebben ruim 6,25 miljoen mensen gestemd.

8 uur geleden
Kamer wil paspoort voor Surinamers zonder papieren, blije reacties

AMSTERDAM (ANP) - Meerdere organisaties reageren verheugd op het nieuws dat er een verblijfsregeling lijkt te komen voor honderden Surinamers die al jaren ongedocumenteerd in Nederland wonen. Dinsdagavond bleek dat in de Tweede Kamer voldoende steun is voor een motie daarover.

8 uur geleden
Bestuurder zware elektrische bus mag langer met B-rijbewijs rijden

DEN HAAG (ANP) - Bestuurders van zware elektrische bestelbussen mogen een jaar langer doorrijden met een B-rijbewijs, meldt demissionair minister Mark Harbers (Infrastructuur). Vanaf 1 juli zouden zij een C-rijbewijs voor vrachtwagens nodig hebben, maar Harbers wil de huidige gedoogsituatie met een jaar verlengen. Daarna komt Brussel waarschijnlijk met toereikende wetgeving voor de zwaardere voertuigen. Het gaat alleen om bestuurders die vóór 1 oktober vorig jaar een zware bestelbus hebben gekocht.

9 uur geleden
Kiesraad: veel ongeldige stemmen bij proef met klein stembiljet

DEN HAAG (ANP) - In de vijf gemeenten waar mensen een kleiner stembiljet konden gebruiken bij de Europese verkiezingen, zijn naar verhouding aanzienlijk meer ongeldige stemmen uitgebracht. Bij de proef was gemiddeld 0,74 procent van de stemmen niet geldig. In de rest van Nederland werd 0,18 procent ongeldig verklaard.

9 uur geleden
Voor het eerst meer vrouwen dan mannen in Europees Parlement

DEN HAAG (ANP) - Nederland heeft meer vrouwen dan mannen verkozen in het Europees Parlement. De 31 zetels gingen naar zestien vrouwen en vijftien mannen. Dat is voor het eerst.

9 uur geleden
Geert Wilders en Hedy d'Ancona met voorkeursstemmen verkozen

DEN HAAG (ANP) - PVV-leider Geert Wilders heeft zo veel stemmen gekregen bij de Europese verkiezingen, dat hij met voorkeursstemmen in het Europees Parlement kan komen. Hij was lijstduwer voor zijn partij en kreeg meer dan 330.000 stemmen. In 2014 was hij ook verkozen, maar toen zag hij af van zijn plek in het Europees Parlement.

10 uur geleden