Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

'Wilde rozen' van Paustovski is een mooi 'instapboek'

'Wilde rozen' van Paustovski is een mooi 'instapboek'

GOES - Het is geen vakantie, maar doordat je nog steeds vooral thuis moet blijven, is er meer tijd voor het lezen van een goed boek. Boekhandelaar Anthoni Fierloos en zijn personeel van het Paard van Troje en De Koperen Tuin in Goes geven daarom leestips.

Anthoni Fierloos tipt ‘Wilde rozen’ van Konstantin Paustovski. "Een van de beste auteurs ter wereld”, zegt hij. "Hij is beroemd geworden met zijn dagboeken over de eerste veertig jaar van de twintigste eeuw in Rusland. In dit boek staan verhalen uit de periode tussen 1924 en 1964. Paustovski schrijft in een prachtige stijl over de woeste natuur en het (over)leven van mensen. Zo volg je een groepje mensen dat afgezonderd woont in een observatorium. Op de achtergrond voel je de dreiging van de oorlog. Voor iedereen die nog nooit iets van deze auteur heeft gelezen is het een mooi instapboek voor zijn ‘Verhaal van een leven’.” 

Zeven Russen

Het mooi vormgegeven boek is uitgegeven in een serie ‘De zeven Russen’, een knipoog naar de bekende bestsellers ‘De zeven zussen’. ‘Wilde rozen’ is te koop in de Goese boekwinkels Het Paard van Troje en De Koperen Tuin.

Meer uit Beveland

Prominente vrouwen in Platepolder Heinkenszand

HEINKENSZAND - De straatnamen van de nieuwe wijk in Platepolder in Heinkenszand zijn bekend. De dertien straten worden vernoemd naar prominente vrouwen uit de Nederlandse geschiedenis, zoals de Irene Vorrinkstraat en Marga Klompélaan.

3 uur geleden
Getuigen helpen politie in Goes fietsendief grijpen

GOES - De politie heeft woensdagmiddag een fietsendief kunnen aanhouden met hulp van getuigen. Dat gebeurde in het centrum van Goes. 

1 dag geleden
Derde editie Lewedorp Lady’s Tournament op 9 september

LEWEDORP - Liefhebbers van vrouwenvoetbal 7 tegen 7 komen vrijdag 9 september volop aan hun trekken tijdens het 7 tegen 7 vrouwentoernooi, dat wordt georganiseerd door de Lewedorpse Boys.

1 dag geleden
Blauwalg steekt kop op in stilstaand water, onder meer in Goese Polder

GOES – Door de hoge temperaturen duiken blauwalgen op in stilstaand water in Zeeland, zoals in de wijk Goese Polder in Goes. Het wordt mens en dier afgeraden om met dit water in contact te komen. Waterschap Scheldestromen verwacht dat de aanwezigheid van blauwalg de komende dagen toeneemt door de warmte.

1 dag geleden
Treinverkeer tussen Vlissingen en Arnemuiden gestremd door aanrijding

ARNEMUIDEN – Door een aanrijding op de Doeleweg met een trein is het treinverkeer tussen Vlissingen en Arnemuiden voor onbepaalde tijd gestremd.

2 dagen geleden
Betsy en Kees Schout-Sonke zijn 65 jaar getrouwd

WILHELMINADORP - Betsy Schout-Sonke en Kees Schout uit Wilhelminadorp vierden dinsdag hun 65-jarige bruiloft. De echtelieden wonen al hun leven lang in Wilhelminadorp.

2 dagen geleden
Brutale dieven in Zeeland doen zich voor als bankmedewerkers

MIDDELBURG - De politie in Zeeland ziet in juli en augustus een toename in het aantal aangiften van bankhelpdeskfraude. Daarbij worden mensen benaderd door criminelen die zich voordoen als medewerkers van een bank.

2 dagen geleden