Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

WijZijn Traverse komt met dak- en thuislozenopvang tijdens de coronacrisis

WijZijn Traverse komt met dak- en thuislozenopvang tijdens de coronacrisis

THOLEN - WijZijn Traverse heeft, samen met de gemeente Roosendaal, een extra opvanglocatie voor thuis- en daklozen gerealiseerd aan de Waterstraat. De reguliere opvanglocatie voor dak- en thuislozen bevindt zich in Bergen op Zoom, maar tijdens deze coronacrisis worden er ook tien plekken gerealiseerd in Roosendaal om ook deze mensen een veilige opvangplek aan te kunnen bieden.

'Blijf zoveel mogelijk thuis!' Dat is het devies van minister president Mark Rutte in al zijn toespraken en persconferenties met betrekking tot het coronavirus. Maar, ook raadt hij de mensen af om in groepen bij elkaar te komen. Maar, voor sommige mensen is dat makkelijker gezegd dan gedaan. Dak- en thuislozen hebben geen thuis waar ze zichzelf op kunnen sluiten tot de coronacrisis voorbij is en de opvanglocaties zijn juist in deze tijd drukker dan normaal. 

"Mensen zonder vaste woon- of verblijfplaats moeten kunnen blijven rekenen op veilige opvangplekken. Juist zij zijn extra kwetsbaar nu en hun aantal neemt toe, omdat ze op hun privé-logeeradressen veelal niet terechtkunnen nu", stelt WijZijn Traverse. De opvanglocaties sluiten is ook geen optie, omdat deze mensen dan allemaal op straat komen te staan. Daarom zijn er tijdelijk extra noodvoorzieningen gerealiseerd. 

Waterstraat

Bergen op Zoom is als centrumgemeente aangewezen om dak- en thuislozen op te vangen. "Op onze reguliere opvanglocatie in Bergen op Zoom zijn 18 plaatsen voor avond- en nachtopvang. Tijdelijk komen daar 10 plekken in de Waterstraat in Roosendaal bij", vertelt Esther de Jongh, manager Maatschappelijke Opvang bij WijZijn Traverse Groep. Het gaat dan om een besloten deel, waarbij 24/7 begeleiding aanwezig is. "Voor bewoners van de tijdelijke voorziening gelden dezelfde maatregelen als voor alle inwoners van Nederland. Zij zullen dus vooral binnen zijn."

Stayokay

Maar, dat is niet het enige, ook hostelketen Stayokay in Bergen op Zoom heeft een aantal slaapplaatsen beschikbaar gesteld voor de opvang van dak- en thuislozen. "Hierdoor zijn wij beter in staat de RIVM-richtlijnen op te volgen en te zorgen voor meer spreiding." Zo krijgen de dak- en thuislozen hier een eigen kamer of slapen ze met maximaal twee personen in een kamer. De extra bedden van Stayokay en de opvang in Roosendaal zorgt er ook voor dat het minder druk is bij de reguliere opvang. "De bezorgers van New York Pizza bezorgen iedere avond de warme maaltijden, die bereid worden door cliënten en medewerkers in de opvang, bij Stayokay. Weer zo'n fantastisch voorbeeld van hoe mensen zich in deze bijzondere tijd inzetten voor de kwetsbare mensen in onze samenleving!"

Meer uit Tholen

Thoolse Lieke (16) stunt met goud op Europees kampioenschap in Italië

THOLEN - De 16-jarige Lieke Spaans uit Tholen is onlangs Europees kampioen geworden op het onderdeel cattle sorting, beter bekend als runderwerk. Bij deze wedstrijd moet de ruiter zo snel mogelijk één koe uit een kudde van tien koeien halen. Lieke wist de snelste tijd neer te zetten en versloeg daarmee de Italiaanse en Franse topfavorieten tijdens het Europees kampioenschap in Italië.

9 uur geleden
Boer Bart uit Sint Philipsland schittert op sexyboerenkalender

SINT PHILIPSLAND - Boer Bart uit Sint Philipsland is een van de gelukkige boeren die is geselecteerd voor de 6e editie van De Boeren Kalender. Deze bijzondere kalender staat bekend om zijn ondeugende foto’s van boeren en boerinnen. Bart is een van de dertig gelukkigen.

14 uur geleden
Historische wandeltochten door Tholen trekken meer dan 200 deelnemers

THOLEN - Hoe zijn de vestingmuren van Tholen-stad ontstaan? Wat weten we over de verdronken stad Reymerswael? En waarom was de langste en oudste waterlinie van Nederland zo belangrijk? Deze vragen werden afgelopen zondag beantwoord tijdens de laatste etappe van Expeditie Zuidwaterlinie in Tholen. Meer dan tweehonderd mensen reisden terug in de tijd om achter deze antwoorden te komen.

17 uur geleden
Aan de keukentafel met Jurgen: 'Dit vak leer je niet op de middelbare school' [AAN DE KEUKENTAFEL]

Ondernemers zijn vaak dag en nacht bezig met hun onderneming. Maar wat drijft hen? Wat is hun motivatie? En waar liggen zij ‘s nachts van wakker? In ‘Aan de keukentafel met...’ gaan we met hen in gesprek en gaan we op zoek naar het bijzondere verhaal dat zij te vertellen hebben. Deze week: Jurgen van Keulen.

1 dag geleden
Motorrijder ernstig gewond na ongeluk op Marconiweg in Tholen

THOLEN - Een motorrijder is zaterdagmiddag ernstig gewond geraakt bij een eenzijdig ongeluk in Tholen. Een traumahelikopter van het MMT (Mobiel Medisch Team) is ter plaatse geland.

2 dagen geleden
Tholenaar gewond bij eenzijdig ongeval met opgevoerde Fatbike

THOLEN - Bij een eenzijdig ongeval in Tholen is in de nacht van vrijdag op zaterdag een 42-jarige Tholenaar gewond geraakt. De man is volgens de politie hoogstwaarschijnlijk met een opgevoerde Fatbike tegen een geparkeerde auto gereden.

2 dagen geleden
Bestuurder raakt gewond bij eenzijdig ongeluk op de N658 bij Sint-Annaland

SINT ANNALAND – Bij een eenzijdig ongeval op de N658 bij Sint Annaland is vrijdagavond een persoon gewond geraakt. Door een onbekende reden was de auto waarin de persoon zat van de weg geraakt en in een sloot terechtgekomen.

2 dagen geleden