Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Wijndal volgt Koopmeiners op als aanvoerder AZ

Wijndal volgt Koopmeiners op als aanvoerder AZ

ALKMAAR (ANP) - Owen Wijndal is de nieuwe aanvoerder van AZ. De 21-jarige verdediger neemt de band over van Teun Koopmeiners, die zijn loopbaan vervolgt bij de Italiaanse club Atalanta. International Wijndal, net terug van een blessure, komt uit de jeugdopleiding van AZ.

"Owen is beschikbaar tegen PSV. Of hij ook aanvoerder wordt? Ja, Owen is de nieuwe captain voor dit seizoen", zei trainer Pascal Jansen voorafgaand aan de topper tegen koploper PSV. De wedstrijd wordt zaterdagavond gespeeld en begint om 21.00 uur.

PSV is de enige club in de Eredivisie die nog geen puntenverlies heeft geleden. "PSV is zeker een sterke tegenstander. Ze doen het goed en hebben ook in de Europese kwalificatie een aantal goede wedstrijden gespeeld. Die hebben we ook met veel interesse teruggekeken", aldus Jansen, die in het verleden in Eindhoven werkte. "Wij kijken er enorm naar uit, ook omdat we in de afgelopen jaren hebben aangetoond een geduchte tegenstander te zijn voor PSV." AZ won de laatste vier duels met PSV.

Thuiswedstrijd

Voor AZ wordt het pas de eerste thuiswedstrijd van het seizoen in de Eredivisie. Een geplande thuiswedstrijd werd verplaatst om AZ de mogelijkheid te bieden zich zo goed mogelijk voor te bereiden op de ontmoeting met Celtic in de voorronden van de Europa League.

"Als ik zo hoor wat er allemaal voor de wedstrijd gaat gebeuren, dan wordt het zeker een feest. Het is mooi om zo de supporters weer welkom te heten. Maar ik richt mij sec op de wedstrijd", aldus Jansen. Het stadion van AZ heeft een stevige metamorfose ondergaan nadat een deel van het dak twee jaar geleden was ingestort bij een flinke storm.

AZ staat op 3 punten na een nederlaag tegen RKC (1-0) en een zege op sc Heerenveen (1-3).

Meer uit Voetbal

Oranje-international Blind langer bij Spaanse verrassing Girona

GIRONA (ANP) - Daley Blind heeft zijn contract bij Girona met een jaar verlengd. De 34-jarige Oranje-international staat nu tot de zomer van 2026 onder contract bij de Catalaanse club.

2 uur geleden
Blessure De Bruyne (Manchester City) lijkt mee te vallen

MANCHESTER (ANP/Belga) - De blessure van middenvelder Kevin De Bruyne van Manchester City lijkt mee te vallen. De Belgische sterspeler ging dinsdag tijdens de gewonnen wedstrijd bij Tottenham Hotspur (0-2) geblesseerd naar de kant na een overtreding van Pape Sarr, maar er lijkt geen ernstige schade te zijn. "Ik denk dat ik wel in orde ben", zei hij een dag later.

3 uur geleden
Lijnders komend seizoen aan de slag als trainer Red Bull Salzburg

SALZBURG (ANP) - Pepijn Lijnders is vanaf komend seizoen trainer van Red Bull Salzburg. De Oostenrijkse club heeft de komst van de 41-jarige Nederlander voor drie seizoenen bevestigd. Lijnders is nu nog assistent van de vertrekkende hoofdtrainer Jürgen Klopp bij Liverpool.

6 uur geleden
Mbappé mist voorlaatste competitiewedstrijd met PSG

PARIJS (ANP/AFP) - Kylian Mbappé mist de voorlaatste competitiewedstrijd van Paris Saint-Germain woensdagavond tegen Nice door hamstringklachten. De 25-jarige aanvaller nam zondag tegen Toulouse al afscheid van het publiek op het Parc des Princes, tijdens zijn laatste thuisduel voor de Franse kampioen. Mbappé vertrekt na dit seizoen uit Parijs en gaat naar alle waarschijnlijkheid aan de slag bij Real Madrid.

9 uur geleden
Van Geel volgt Fledderus bij Eredivisie CV op als manager

ZEIST (ANP) - Martin van Geel heeft een nieuwe baan. De bij Willem II vertrekkende directeur gaat bij de Eredivisie CV aan de slag als technisch manager. De 63-jarige Van Geel is de opvolger van Mark-Jan Fledderus, die in maart stopte. Fledderus voerde zijn functie pas uit sinds juni vorig jaar.

9 uur geleden
FIFA brengt aantal interlandperiodes in vrouwenvoetbal terug

BANGKOK (ANP) - De nationale elftallen in het vrouwenvoetbal komen vanaf 2026 vijf in plaats van zes keer per jaar samen voor interlands. Wereldvoetbalbond FIFA neemt deze beslissing met het oog op de volle voetbalkalender, waar ook Oranje-bondscoach Andries Jonker regelmatig over klaagt. Het aantal interlands wordt hier echter niet minder door. Drie van de vijf interlandperiodes worden langer en bevatten daardoor meer duels.

9 uur geleden
Vitesse versoepelt regels om stadion nog één keer vol te krijgen

ARNHEM (ANP) - Vitesse hoopt de Gelredome zondag tegen Ajax bij de voorlopig laatste thuiswedstrijd in de Eredivisie vol te krijgen. Daarom versoepelt de gedegradeerde club de regels rond de kaartverkoop. Seizoenkaarthouders kunnen de komende dagen twee extra tickets kopen in plaats van één, maakt Vitesse bekend.

11 uur geleden