Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Wijkcentrum Palet krijgt nieuwe beheerders

Wijkcentrum Palet krijgt nieuwe beheerders

MIDDELBURG - Vanaf maandag 2 oktober zijn Jan en Anita Boogaard de nieuwe beheerders van wijkcentrum Palet in Middelburg Zuid. Zij nemen het beheer over van Optisport.De gemeente Middelburg vindt het belangrijk dat de wijkcentra, zoals Palet, echt ontmoetingsplekken voor iedereen kunnen zijn. Een wijkgebouw is een uitnodigende plek voor álle buurtbewoners. Middelburgers met een dikke en vooral die met een dunne portemonnee. Iedereen moet zich welkom voelen. De consumpties zijn betaalbaar. Er vinden volop activiteiten plaats. Daarom wordt er overgestapt naar dat wat men sociaal beheer noemt. Tot deze week was het beheer in handen van Optisport. Dit is een commerciële partij. Jan en Anita Boogaard zijn sociaal beheerders. Zij stimuleren en ondersteunen mensen bij het organiseren van activiteiten. Bij deze activiteiten kunnen ook wijkbewoners bijdragen aan het beheer. De horeca is ondersteunend aan de activiteiten. Voor iedereen betaalbaar. Zo worden de gebruiksmogelijkheden vergroot en wordt het Palet echt van de inwoners. De gemeente is dan ook zeer verheugd dat Jan en Anita dit in wijkcentrum Palet gaan oppakken.Centrum voor de wijkSociaal beheer betekent ook dat er meer te doen is voor en door de inwoners van Middelburg. Er zal meer ruimte zijn om nieuwe activiteiten te organiseren. Activiteiten die door inwoners georganiseerd worden en bezocht worden door wijkbewoners. Denk aan koken voor elkaar, een koffiemiddag of een spelletjesmiddag voor jongeren. De gemeente vertrouwt erop dat met deze nieuwe beheerders er met nog meer plezier gebruik gemaakt wordt van het Palet. Dat er extra activiteiten georganiseerd worden, ruimten meer verhuurd worden en wijkbewoners gezellig samen komen voor een kop koffie in het grand café. Men hoopt dat wijkcentrum Palet echt een centrum voor de wijk wordt.

Meer uit Middelburg

Auto komt onderaan talud tot stilstand na eenzijdig ongeluk op de A58

MIDDELBURG - Een personenauto is in de nacht van zaterdag op zondag van de weg geraakt bij een eenzijdig ongeluk op de A58 bij Middelburg. De auto kwam daarbij onderaan het talud tot stilstand. De bestuurder kwam met de schrik vrij.

12 uur geleden
Persoon mishandeld tijdens Koningsdagfestiviteiten in Middelburg

MIDDELBURG - Een persoon is zaterdagavond gewond geraakt bij een geweldsincident tijdens Koningsdagfestiviteiten in de omgeving van de Markt in Middelburg. Een ambulance kwam ter plaatse en ontfermde zich over het slachtoffer.

14 uur geleden
Twee voertuigen door onbekende oorzaak met elkaar in botsing op de Lepelstraat

VROUWENPOLDER- Op de Lepelstraat heeft zaterdagmiddag een incident plaatsgevonden. Op de kruising met de Huismanweg kwamen twee voertuigen, door onbekende oorzaak, met elkaar in botsing. Eén persoon werd ter plaatse medisch onderzocht door het ambulancepersoneel maar hoefde niet naar het ziekenhuis vervoerd te worden.

1 dag geleden
Aan de keukentafel met Nhung Pham

MIDDELBURG- Ze horen er steeds meer bij als het gaat om uiterlijke verzorging: nagels. In haar salon 'The Nail Boutique' in Middelburg zorgt nagelstyliste Nhung Pham voor mooie en verzorgde handen. Is dat nou leuk, de hele dag die nagels? ,,Jazeker, ik maak mensen blij."

1 dag geleden
Brand bij viswinkel op de Markt: Veel rook- en waterschade

MIDDELBURG- Bij een viswinkel op de Markt is in de nacht van vrijdag op zaterdag brand uitgebroken. De brand woedde in de aanbouw achter de winkel. De brandweer heeft de brand geblust en het pand geventileerd. Door de brand liep het pand flink wat rook- en waterschade op. De politie zette een deel van de Markt af. 

1 dag geleden
Fietsster en automobilist komen met elkaar in botsing op de Poeledaeleweg

MIDDELBURG- Bij een incident op de Poeledaeleweg, op de kruising met de Ruyterstraat, zijn vrijdagmiddag een fietsster en een automobilist met elkaar in botsing gekomen. De fietsster is onderzocht door het ambulancepersoneel en naar het ziekenhuis overgebracht. De oorzaak van het incident is onbekend. 

1 dag geleden
Zes Koninklijke onderscheidingen tijdens lintjesregen in Middelburg

MIDDELBURG - Vandaag hebben in de gemeente Middelburg zes mensen een Koninklijke onderscheidingen ontvangen uit handen van de waarnemend burgemeester van Middelburg, Marcel Fränzel. Zij werden allen Lid in de Orde van Oranje-Nassau. Een van de decorandi ontving de onderscheiding op afstand, via een videoverbinding.

2 dagen geleden