Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Wijkagent Jaap Ouwehand: ‘Gebruik je gezonde verstand’

Wijkagent Jaap Ouwehand: ‘Gebruik je gezonde verstand’

YERSEKE - Wijkagent Jaap Ouwehand is al maanden in gesprek met onder meer jongeren en hun ouders over de jaarwisseling. Dat blijft hij de komende weken ook doen in zijn gemeente Reimerswaal. “Ik begrijp dat het balen is dat er zo weinig kan, maar ik roep iedereen op zijn gezonde verstand te gebruiken en zich aan de regels te houden.”Door het coronavirus en vuurwerkverbod is deze jaarwisseling anders dan anders en het is Ouwehands eerste als wijkagent. “Ik heb ook dienst, dus we gaan het ervaren”, zegt Ouwehand, die sinds begin dit jaar wijkagent is in Reimerswaal, maar al zo’n twintig jaar bij de politie werkt.

Gesprekken

In september begon hij al met de voorbereidingen voor oudjaarsdag, samen met onder meer de jeugdagent, gemeente en het jongerenwerk. “In september kregen we al meldingen van vuurwerkoverlast. Er kan weinig, dus jongeren vervelen zich soms en vormen groepjes op straat. Maar na gesprekken met jongeren en ouders is de overlast afgenomen. Je merkt dus dat dat werkt. Nu is het rustig en hopelijk blijft dat zo.”

Ouwehand gaat tijdens de jaarwisseling op pad met een collega, maar hoe zijn dienst er verder uitziet, weet hij nog niet. “We gaan de straat op, zodat mensen ons overal zien en als er meldingen zijn, gaan we daarop af. Laten we hopen dat dat niet nodig is.”

Meer uit Reimerswaal

Muzikaal cabaret van Maartje & Kine vrijdagavond in Rilland

RILLAND - Maartje & Kine brengen vrijdagavond muzikaal cabaret met 'Hoge Noot' in dorpshuis Luctor et Emergo in Rilland.

18 uur geleden
Rommelroute door Kapelse wijk Eliwerve zaterdag

KAPELLE - Zaterdag (11 mei) vanaf 9.30 uur houden bewoners van de wijk Eliwerve in Kapelle voor de derde keer een rommelroute.

1 dag geleden
Gemeente Reimerswaal verloot 440 regentonnen

KRUININGEN - Tweehonderd inwoners van de gemeente Reimerswaal hebben eind vorig jaar een gratis regenton gekregen. 'Omdat nog meer inwoners een steentje willen bijdragen aan een beter klimaat, krijgt deze actie een vervolg', laat de gemeente weten. 'Vanaf maandag 13 mei kunnen inwoners zich inschrijven voor een regenton. In totaal verloten we 440 tonnen.'

2 dagen geleden
Kinderen skeeleren zaterdag tussen de Scheldes

KRABBENDIJKE - Zaterdag vindt voor de 19e keer de kidstour 'Tussen de Scheldes' plaats van IJs- en skeelervereniging Krabbendijke. 

3 dagen geleden
Forse schade bij botsing Vierwegen Kapelle

KAPELLE - Bij een ongeval op de Vierwegen bij Kapelle zijn maandagavond twee personenauto's fors beschadigd geraakt. Niemand raakte gewond.

3 dagen geleden
Ons Genoegen uit Wemeldinge houdt demonstratie ringrijden in Borssele

BORSSELE - Zaterdag 18 mei organiseert Ringrijderijvereniging 'Ons Genoegen' uit Wemeldinge een demonstratie ringrijden in Borssele tijdens de 27e editie van de jaarmarkt.

3 dagen geleden
Cheque uit Krabbendijke voor stichting Zeeuwse Wensambulance

KRABBENDIJKE - Bloesemtocht Krabbendijke, die plaatsvond op zaterdag 13 april, heeft vijfhonderd euro opgeleverd voor stichting Zeeuwse Wensambulance.

3 dagen geleden