Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Wielerploeg Boels-Dolmans vol vragen weer op pad

Wielerploeg Boels-Dolmans vol vragen weer op pad

HENSBROEK (ANP) - Met drie koersen in Spaans Baskenland vervolgt het vrouwenpeloton volgende week het door het coronavirus zo in de war gestuurde wielerjaar. Voor de wielrensters van Boels-Dolmans, onder anderen Anna van der Breggen en Chantal Blaak, beginnen de maanden waarin ze de vertrekkende sponsors een mooi afscheid kunnen geven. Sportief directeur Danny Stam stapt zondag "eindelijk" weer in de auto om zijn door de jaren heen zo succesvolle ploeg te begeleiden.

Terwijl hun mannelijke collega's inmiddels zijn uitgewaaierd naar locaties in de bergen heeft de ploeg van Stam er net een trainingskamp in Limburg opzitten. "Met negen rensters - de overzeese vrouwen nog niet - zijn we bij elkaar gekomen in Valkenburg. Altijd goed om elkaar weer te zien. Eerder kon dat vanwege de coronamaatregelen niet."

Stam en de overige begeleiding stappen zondag in de auto om met het materiaal naar Baskenland af te reizen. Zes rensters volgen een dag later per vliegtuig. Het deel van Spanje waar achtereenvolgens de Emakumeen Nafarroako Klasikoa, de Clasica Femenina Navarra en de Durango-Durango Emakumeen Saria worden verreden, is nog niet getroffen door nieuwe beperkingen vanwege oplevende coronabesmettingen. "We moeten maar hopen dat dat zo blijft en dat we weer gaan fietsen. We zijn er ons van bewust dat het ook mis kan gaan en dat we bijvoorbeeld in quarantaine moeten. Een doemscenario kun je niet uitsluiten, maar we moeten positief zijn. Ik denk trouwens dat als alles nu weer wordt afgelast, er dit seizoen helemaal niet meer gefietst wordt."

Strade Biance

Meteen nadat Blaak in het vroege voorjaar de Belgische koers Le Samyn had gewonnen, vertrokken de materiaalwagens van het team naar Italië voor de Strade Bianche. Het was begin maart en het coronavirus waarde inmiddels in Europa rond. Stam: "Die meiden stonden op maandag op het vliegveld om in te checken toen we van onze mannen onderweg hoorden hoe de situatie onderweg was met de angst voor corona. Ze zijn maar niet meer gaan vliegen."

Het was het begin van een bizarre tijd. "Niemand zag aankomen dat het zo lang zou duren. Het is een raar seizoen geworden, met nog steeds veel onzekerheden. Een karig jaar ook voor onze sponsors die afscheid nemen. We willen ze graag nog wat mooie overwinningen bezorgen." Boels-Dolmans gaat volgend jaar verder als SD Worx.

Op pad dus zondag, ruim 1300 kilometer voor Stam vanuit het Noord-Hollandse Hensbroek. Met tal van vragen nog: "Wat gebeurt er straks als een renster positief test op corona. Moet de ploeg dan naar huis? Iedereen?"

Meer uit Sport

Darter Littler klopt Van Gerwen in halve finale Premier League

BELFAST (ANP) - Darter Michael van Gerwen is in de halve finale van de Premier League of Darts uitgeschakeld. De Nederlander verloor in de negende speelronde in Belfast met 6-3 van Luke Littler uit Engeland.

3 uur geleden
Darter Van Gerwen weer eens naar halve finale Premier League

BELFAST (ANP) - Darter Michael van Gerwen heeft weer eens de halve finales bereikt in de Premier League of Darts. De Nederlander won in de negende speelronde in Belfast in de kwartfinales met 6-4 van Michael Smith. Van Gerwen was in de weken hiervoor vier keer op rij uitgeschakeld in de kwartfinales.

4 uur geleden
Zverev bereikt laatste vier bij masterstoernooi Miami

MIAMI (ANP) - Tennisser Alexander Zverev heeft de halve finales van het masterstoernooi van Miami bereikt. De 26-jarige Duitser versloeg in de kwartfinale de Hongaar Fabian Marozsan in twee sets: 6-3 7-5.

5 uur geleden
Schaatsteam AH Zaanlander legt Conijn voor twee jaar vast

ZAANDAM (ANP) - Merel Conijn schaatst de komende twee seizoenen voor team AH Zaanlander. De ploeg van coach Jillert Anema meldt dat de 22-jarige Amsterdamse een contract tot en met de Olympische Spelen in Milaan van 2026 heeft getekend.

7 uur geleden
Kopecky ziet in Vos dé concurrente voor Ronde van Vlaanderen

OUDENAARDE (ANP/BELGA) - Marianne Vos heeft de afgelopen weken indruk gemaakt op Lotte Kopecky, de Belgische wereldkampioene die zondag als favoriet van start gaat in de Ronde van Vlaanderen. "Ze is terug op haar oude niveau", zei de kopvrouw van wielerploeg SD Worx-Protime tijdens een persbijeenkomst in het Centrum van de Ronde van Vlaanderen.

8 uur geleden
Militairen uit meerdere landen naar Parijs voor Olympische Spelen

WARSCHAU (ANP/AFP) - Verschillende landen gaan troepen sturen naar Frankrijk om te helpen met de beveiliging rond de Olympische Spelen in Parijs, zeiden bronnen van het Franse ministerie van Defensie tegen AFP. Polen heeft al gezegd troepen te sturen.

8 uur geleden
Van Aert geopereerd na val, deelname aan Giro d'Italia onzeker

DEN BOSCH (ANP) - Wielrenner Wout van Aert is donderdag succesvol geopereerd na zijn zware valpartij in Dwars door Vlaanderen van een dag eerder. Daarbij liep de Belg van Visma - Lease a Bike een gebroken borstbeen, sleutelbeen en meerdere gebroken ribben op, zo hebben onderzoeken uitgewezen. Volgens de Nederlandse ploeg is het nog onzeker of Van Aert vanaf 4 mei kan meedoen aan de Giro d'Italia.

9 uur geleden