Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Wie wil gratis meevaren met de Jacob van Artevelde?

Wie wil gratis meevaren met de Jacob van Artevelde?

VLISSINGEN - Zeeland Cruising presenteert in het weekend van 10 tot 12 februari de rondvaartboot Jacob van Artevelde aan het Vlissingse publiek. Het schip komt dan te liggen aan de Albionkade en op zaterdag worden er twee tochten gemaakt over de Westerschelde. Wie mee wil varen kan zich aanmelden en krijgt na loting bericht of hij/zij tot de gelukkigen behoort.

De Jacob van Artevelde komt donderdag 9 februari voor het eerst naar Vlissingen voor een besloten feest. Op vrijdag krijgen ondernemers de kans om kennis te maken met de Jacob van Artevelde. “We zoeken bewust de samenwerking met lokale ondernemers,” aldus Auke Klaver van Zeeland Cruising. “We willen een maritieme en toeristische bijdrage leveren aan de positieve groei en ontwikkeling van de stad en werken het liefst samen met lokale ondernemers. Ons motto is dan ook ‘Er zit vaart in Vlissingen’.” Vlissingse ondernemers zijn van 10 tot 17 uur welkom om een kijkje te nemen aan boord van de Jacob van Artevelde.

Bootje vouwen
Wie kans wil maken op een gratis vaartocht kan zich op ludieke wijze inschrijven. “We vragen geïnteresseerden om een papieren bootje te vouwen, voorzien van naam, telefoon en email. Dat kan in de hal van Hotel de Timmerfabriek in een bus worden gestopt. Het gevouwen bootje dient uiterlijk 5 februari te worden ingeleverd en op woensdag 8 februari volgt de trekking door de notaris en worden de winnaars op de hoogte gebracht.” Er worden twee rondvaarten gemaakt en er is telkens plaats voor zeventig gegadigden aan boord.

Bezichtiging
“Bij mooi weer gaan we eerst door de sluizen en dan de Westerschelde op en varen we een uur langs de boulevard. Mocht het echt slecht weer zijn dan maken we een tocht over het kanaal , maar het wordt sowieso bijzonder.” Wie niet tot de gelukkigen behoort die een rondvaart met het schip mogen maken bestaat de mogelijkheid om de rondvaartboot op 12 februari van 12 tot 17 uur te bezichtigen aan de Albionkade.

Meer uit Vlissingen

CBS De Wissel krijgt een groen schoolplein

VLISSINGEN - Christelijke basisschool De Wissel in Papegaaienburg is één van de acht Zeeuwse basisscholen die een groen schoolplein krijgen. “Het is de derde keer dat we een plan hebben ingediend en nu zijn we in de prijzen gevallen,” vertelt Hans Willemstein, directeur van De Wissel.

14 uur geleden
Politie onderzoekt beroving Hercules Segherslaan

VLISSINGEN - De politie onderzoekt een beroving die donderdag aan het einde van de middag zou hebben plaatsgevonden in Vlissingen. Hiervoor is men op zoek naar getuigen.Volgens de politie zou rond 17.15 uur iemand door twee mannen beroofd zijn aan de Hercules Segherslaan. Dat gebeurde in of bij één van de flats aan de straat. Na de melding kwamen verschillende politie-eenheden ter plekke. Zij stelden een nader onderzoek in. Voor zover bekend is er nog niemand aangehouden.Nadere details over de beroving zijn nog niet bekend. De politie laat wel weten op zoek te zijn naar twee specifieke getuigen: een man en een vrouw. Hoe zij eruit zagen, is niet bekendgemaakt. Ook van de twee daders is geen signalement beschikbaar. Tips over de zaak zijn bij de politie welkom via het telefoonnummer 0900-8844.

15 uur geleden
Auto op z'n kant na aanrijding

VLISSINGEN - Een personenauto is donderdagmiddag op zijn kant terecht gekomen bij een aanrijding op de Oude Veerhavenweg in Vlissingen. Niemand raakte gewond.Tussen twee personenauto’s ontstond omstreeks 14.25 uur een botsing op de kruising met de Prins Hendrikweg. Zoals gezegd belandde één van de voertuigen hierdoor op zijn kant. Er werd een ambulanceteam opgeroepen maar geen van de betrokkenen hoefde naar het ziekenhuis gebracht te worden.De beide auto’s raakten beschadigd. Bergingsbedrijf Kuzee heeft de voertuigen getakeld. Vanwege het ongeluk was het verkeer een tijdje gestremd. De politie zette de ongevalocatie tijdelijk af.

1 dag geleden
Werkzaamheden aan Muur van Altena hervat

VLISSINGEN - In 2022 is een aannemer in opdracht van waterschap Scheldestromen gestart met de uitvoering van de restauratiewerkzaamheden aan de Muur van Altena te Vlissingen. In het afgelopen half jaar hebben de werkzaamheden stil gelegen vanwege het stormseizoen dat loopt van 1 oktober tot 1 april 2023. De werkzaamheden worden nu hervat en worden volgens planning voor de start van het stormseizoen afgerond.  

1 dag geleden
Nieuwbouw De Parelburcht krijgt groen schoolplein

OOST-SOUBURG - Twee scholen in Vlissingen hebben geld gekregen om het komende jaar het schoolplein te vergroenen. De Parelburcht in Oost-Souburg verhuist later dit schooljaar van de tijdelijke locatie aan de Dongestraat naar de nieuwbouw aan de Van Visvlietstraat en krijgt daar een groen schoolplein.

1 dag geleden
Gewonde bij bijtincident met hond Oost-Souburg

OOST-SOUBURG - In Oost-Souburg is woensdagavond iemand gewond geraakt bij een bijtincident met een hond. Dat heeft de politie bevestigd.Het slachtoffer werd rond 21.15 uur gebeten in of bij een woning aan de Berkenstraat. Nadat al snel twee ambulanceteams waren opgeroepen, werd binnen enkele minuten ook een traumahelikopter opgeroepen. De komst hiervan werd echter ook al snel weer afgeblazen toen bleek dat hulp van het traumateam niet nodig was.Na de melding kwamen verschillende politie-eenheden ter plekke. Ook een hondengeleider kwam naar Oost-Souburg. De gewonde is door ambulancemedewerkers weggebracht. Over de ernst van het letsel van het slachtoffer is nog niets bekend. De politie heeft wel bevestigd dat sprake was van een bijtincident. Verdere details zijn nog niet bekend.

1 dag geleden
Overkapping Walstraat verdwijnt

VLISSINGEN - Nadat de overkappingen van de Sint Jacobsstraat en de Lange Zelke het veld hebben moeten ruimen worden nu de laatste luifels in de Walstraat verwijderd.

2 dagen geleden