Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Wie wil gratis meevaren met de Jacob van Artevelde?

Wie wil gratis meevaren met de Jacob van Artevelde?

VLISSINGEN - Zeeland Cruising presenteert in het weekend van 10 tot 12 februari de rondvaartboot Jacob van Artevelde aan het Vlissingse publiek. Het schip komt dan te liggen aan de Albionkade en op zaterdag worden er twee tochten gemaakt over de Westerschelde. Wie mee wil varen kan zich aanmelden en krijgt na loting bericht of hij/zij tot de gelukkigen behoort.

De Jacob van Artevelde komt donderdag 9 februari voor het eerst naar Vlissingen voor een besloten feest. Op vrijdag krijgen ondernemers de kans om kennis te maken met de Jacob van Artevelde. “We zoeken bewust de samenwerking met lokale ondernemers,” aldus Auke Klaver van Zeeland Cruising. “We willen een maritieme en toeristische bijdrage leveren aan de positieve groei en ontwikkeling van de stad en werken het liefst samen met lokale ondernemers. Ons motto is dan ook ‘Er zit vaart in Vlissingen’.” Vlissingse ondernemers zijn van 10 tot 17 uur welkom om een kijkje te nemen aan boord van de Jacob van Artevelde.

Bootje vouwen
Wie kans wil maken op een gratis vaartocht kan zich op ludieke wijze inschrijven. “We vragen geïnteresseerden om een papieren bootje te vouwen, voorzien van naam, telefoon en email. Dat kan in de hal van Hotel de Timmerfabriek in een bus worden gestopt. Het gevouwen bootje dient uiterlijk 5 februari te worden ingeleverd en op woensdag 8 februari volgt de trekking door de notaris en worden de winnaars op de hoogte gebracht.” Er worden twee rondvaarten gemaakt en er is telkens plaats voor zeventig gegadigden aan boord.

Bezichtiging
“Bij mooi weer gaan we eerst door de sluizen en dan de Westerschelde op en varen we een uur langs de boulevard. Mocht het echt slecht weer zijn dan maken we een tocht over het kanaal , maar het wordt sowieso bijzonder.” Wie niet tot de gelukkigen behoort die een rondvaart met het schip mogen maken bestaat de mogelijkheid om de rondvaartboot op 12 februari van 12 tot 17 uur te bezichtigen aan de Albionkade.

Meer uit Vlissingen

'Breng veiligheidsrisico's van Evolution Terminals beter in beeld'

VLISSINGEN-OOST - De Commissie voor de milieueffectrapportage wil dat er nog eens beter wordt gekeken naar de milieugevolgen die de bouw van Evolution Terminals in Vlissingen-Oost met zich meebrengt. Evolution Terminals wil een tankterminal realiseren voor de overslag van ammoniak, methanol en biobrandstoffen. De terminal moet een opslagcapaciteit van 850.000 kubieke meter krijgen.

4 uur geleden
Wilfried Boonman (VVD) geïnstalleerd als nieuwe wethouder

VLISSINGEN - Aan het begin van de gemeenteraadsvergadering is vanavond Wilfried Boonman geïnstalleerd als wethouder. Boonman was tot voor kort raadslid in de gemeente Middelburg. Hij volgt Sal Cracau op die in februari zijn functie neerlegde wegens gezondheidsproblemen en een motie van wantrouwen die hij weliswaar ternauwernood overleefde.

18 uur geleden
Blues Stuff en Busted Feet vanavond in de Piek

VLISSINGEN - De Zeeuwse band Blues Stuff is opgericht in 2014 en bestaat uit een viertal doorgewinterde muzikanten met een sterke voorliefde voor de stevige blues. Ze spelen vrijdag 19 april in de Piek in de Hellebardierstraat.

23 uur geleden
Provincie investeert in erfgoed, mobiliteit, wonen, milieu, sport en leefbaarheid

MIDDELBURG - De Provincie Zeeland investeert de komende jaren onder meer in erfgoed, mobiliteit, leefbaarheid, milieu en in de verdere ontwikkeling van het North Sea Port-district. Dat staat in de voorjaarsnota die Gedeputeerde Staten donderdag 18 april naar Provinciale Staten stuurden.

23 uur geleden
Hartstichting en KNVB maken voetbalvelden hartveilig

VLISSINGEN - Iedere dag krijgen 47 mensen een hartstilstand. Het is van levensbelang dat er binnen 6 minuten gereanimeerd wordt. Ook op en rondom voetbalvelden komt het voor dat iemand een hartstilstand krijgt. Daarom gaan de Hartstichting en de KNVB, samen met de Nederlandse Reanimatie Raad, zoveel mogelijk amateurvoetbalclubs helpen hun vereniging hartveilig te maken.    

1 dag geleden
Overleden persoon gevonden in woning Westerzicht

VLISSINGEN - De politie heeft het onderzoek in een woning in Westerzicht in Vlissinen afgerond. In de woning werd een overleden persoon aangetroffen.

1 dag geleden
Politieonderzoek in woning Westerzicht

VLISSINGEN - De politie heeft woensdagnacht een onderzoek gedaan in een woning aan de Westerzicht in Vlissingen. Wat er precies gebeurd is, is vooralsnog onbekend.

1 dag geleden